Da, štitnjaču svima provjeravaju jer tsh u trudnoći zna jako rasti čak i ako prije nije bilo problema. Ja imam autoimunu štitnjače pa je svakako moram kontrolirati svakih mjesec i pol.
hvala vam cure na lijepom prijemu
evo da utjesim one bez nekih velikih simptoma: moje prve dvije trudnoce jedini simptom je bio rastuci trbuh nista drugo sto nisam imala i bez trudnoce. sada me kao neka mala mucnina drzi, ali nije strasto. i ja sam sigurna da mi se vec dobro primjeti
jest da sam imala skembicu, ali mi je sad vec trbuh veci i drugaciji...
Aurora i Sirenita cestitke na pregledima
za stitnjacu: jako se nadam da je uobicajena praksa da se kontrolira, jer stitnjaca zna jako zaje* stvar. osim sto opstanak trudnoce moze biti upitan ako stitnjaca nije u redu moze imati uticaj i na razvijanje ploda. ne zelim da vas plasim ali to je jako cesta pojava a da se relativno lako i jednostavno rijesiti. GInger ima pravo: TSH zna rasti u trudnoci kod svih i to iz 2 razloga: koriste se vise hormona - sad je i bebolina tu, a i trudnoci se stvaraju posebni proteini koji uhvate i "zakljucaju" hormone tako da vise nisu bioaktivni, ergo TSH raste.
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
BubaT 💕 you made my day
naravno da te se sjecam - kao i dosta drugih cura jeste jos nekako aktivne pa da vam se opet prikljucim? cesto vas se sjetim, ali onda sam vas malo zapostavila zbog kojekakvih okolnosti i onda sam mislila da sam previse propustila i nisam se vise javljala... dragi kaze da ste vjerovatno bile sretne, sto vam nitko nema pametovat
nemoj se smijati, ali kad pogledam natrag mislim da sam imala neku vrstu "trudnicke depresije" svi pricaju o postporodjajnoj, ali ja sam bila za vrijeme T ono bas down i poslije poroda bas puno bolje. A Nicholas je bio pozurio - rodjen je skoro 4tj ranije (25.9, po mojoj racunici je termin bio 19.10) i to nam je malo stvaralo probleme, a sad je vec veliki decko i mustra samo takva, samo flertuje
citala sam zaostatke: jaaako mi je zao za tvoj ishod, imas veeeeliki virtualni zagrljaj. znam da nema rijeci za utjehu, odboluj koliko ti treba i budes nam se pridruzila opet
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Dakle, mojim iznenađenjima nema kraja
Danas prošao prvi ultrazvuk, doktor je rekao da još nije ni punih 5 tjedana tako da nismo ništa puno vidjeli osim gestacijskog mjerurića 🥰 iiiii tako malo gledali jajnike jer sam imala neku cistu i hop hop na ekranu još jedna točkica 🙈
Prvi put sam u životu rekla ginekologu :Daj me nemoj zaj.... 🤣🤣🤣🤣 Molim vas, recite da to nije što ja mislim 🙈🙈🙈
I da, uglavnom...imamo jedan veći (normalnih) mjera i jedan manji, dosta manji🤔 pa kako je to moguće 😮😮
🤰29yo
➡️Z. M. / 12.04.
➕ 12.05.
💙 Baby boy Gabriel is coming 🧸🧩
Hej hej! Evo i menee ipak sam ptišla na pregled iako je rek 4+4 al se de iznenadila za podosta veću GV i cak Žumanjcana se vidi.. Kaže da he tasad uredna rrudnoća, a bol u jajniku he od trudničke ciste zutog tijela ali to je ave u redu❤️❤️❤️
A sto se tice simptoma i mucnina nemam vas nista gehe možda je još rano ili sam sretnica❤️🤞🤞🤞
🙎♀️29
🧔44
Papa 6/2020 ✅
Štitnjača (hipo) 3/2021 TSH -3.47
Pokusavamo 12/2020
Vrkutica, folnica,stolisnik
Kapi joda
Slobodno vrijeme-Ribar🐟
"Even miracles take a little time" ❣️
"Hope is the only thing stronger than fear" ❣️
Peppss ja bi isla i ranije da sam mogla al sam trebala nac ginekologa u zg pa sam "tek" u 7. tjednu isla. Inace, mislim da su neke preporuke za 6. - 8. tjedan da bude prvi pregled da se sve vidi i cuje
Sirenita jel te slao provjeriti stitnjacu jer si trazila ili sve tako salje?
Znam, s jedne strane se veselim, ali znam da ću vidjeti samo gestacijsku vrećicu, evenutalo žumanjak. A od prošlog puta imam baš negativno iskustvo pa sam se nekako nadala da će mi reći da dođem nakon punih 7 tjedana pa da se može i srčeko vidjeti, ali bit će i za to vremena. 😁
Pozdrav cure ♥️
Evo da vam se javim s pregleda , sve je savrseno 😍
Srceko nam kuca i veliki smo 0.73 cm 🥳🥳
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Sortiraj odgovore
Najstariji