Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Peppss
    18. Svibanj 2021. 09:53

Meni je u prošloj trudnoći doktorica odmah na prvom pregledu prepisala Folacin za tri mjeseca, ali to je izgleda još jedna stvar koja ovisi od doktora do doktora...

• Luluuu
    18. Svibanj 2021. 09:55

Lucy_lu

Hej svima 👋🥰

Nova sam ovdje i citam vas neko kratko vrijeme :)
    Prvo čestitke svim trudnicama 🎉🎉
    Meni je ovo prva trudnoca, a jucer mi je bio prvi pregled i trudna sam 7+3, jako sretna i uzbuđena :) imala sam prosli tjedan grozne mucnine ali su hvala bogu prosle su pa mi se sad otvorio apetit 😅🙈
    Nije mi doktorica dala nikakve vitamine, minerale, sta je vec trebala i narucila me da dodem za 2 tjedna da mi tada da uputnice za vadit krv, mokracu i sve sto ide s tim.. ima li jos netko takvo iskustvo? Je li prerano da sada vadim krv ili? Ja sam od uzbudenja i srece sve zaboravila pitat 😓
    Hvala unaprijed na odgovorima, tipkamo se 🥰

Čestitam! 🥰 
    Ja sam si na svoju ruku uzela od Bayera (nez kako se zovu, mislim da su Elevit) i još dodatno pijem folat od solgara. Mislim sestra me zvala kad sam joj poslala mail čim sam dobila pozitivan test, pa je rekla da si uzmem neke koje su mi cjenovno prihvatljive, da vidim u ljekarni. 
    Meni je dokt sad na prvom pregledu odmah dala za mokraću i krv, jedino mi nije dala za štitnjaču, ne znam zašto? Jel to obavezno? Vidim da su neke cure dobile za vaditi štitnjaču isto. 

Ne znam kako ste vi sa strahom, ali mene stalno te emocije zezaju i stalno me strah da nešto nije ok. Ujutro sam se probudila u strahu sva da nešto nije ok. Kad dobijem mučnine pomalo budem i sretna jer onda znam da je ok. 😅 Duboko u sebi znam da će biti sve super, ali dok ne prodje taj hematom i tih 12 tjedana ne znam kako da dođem sebi i prestanem misliti samo o lošim ishodima. 😩 Izludit ću - a sama si to radim 😅

nemamimena26
    18. Svibanj 2021. 10:02

Meni je doktorica prošli tjedan na prvom pregledu dala da napravim sve, od krvne slike, urina, štitnjače, i još par stvari, tako da ću to napraviti ovih dana. Idući pregled imam 09.06.
    Ja sebe isto ulovim u razmišljanju da nešto nije u redu, pogotovo zato što ja neke klasične mučnine ili tako nešto nemam, jutros me neka slabina ulovila, ali ono baš generalno da sam slaba u cijelom tijelu, o umoru da ne govorim.
    Novalac pijem već skoro 3 tjedna i rekla mi je gin da je to super i da to ostavim.
    Sinoć sam opet zaspala prije 21h, a to mi se znalo događati prije nekih 2-3 tjedna.
    Sutra sam 7+0.

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca
    09.06., 3.24cm, rastemo, sve je odlično 🙏😇
    24.06., 5.66cm, sve u najboljem redu, rastemo ❤
    30.06., stigao nalaz kombiniranog probira, uredan, nizak rizik
    16.07. pregled odličan, beba super, dečko nam dolazi 💙
    26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
    08.09. pregled prošao super, 613grama, nalaz urinokulture uredan
    04.10. idući pregled, privatni

Bela_le
    18. Svibanj 2021. 10:23

Lucy_lu

Hej svima 👋🥰

Nova sam ovdje i citam vas neko kratko vrijeme :)
    Prvo čestitke svim trudnicama 🎉🎉
    Meni je ovo prva trudnoca, a jucer mi je bio prvi pregled i trudna sam 7+3, jako sretna i uzbuđena :) imala sam prosli tjedan grozne mucnine ali su hvala bogu prosle su pa mi se sad otvorio apetit 😅🙈
    Nije mi doktorica dala nikakve vitamine, minerale, sta je vec trebala i narucila me da dodem za 2 tjedna da mi tada da uputnice za vadit krv, mokracu i sve sto ide s tim.. ima li jos netko takvo iskustvo? Je li prerano da sada vadim krv ili? Ja sam od uzbudenja i srece sve zaboravila pitat 😓
    Hvala unaprijed na odgovorima, tipkamo se 🥰

Dobrodosla 🥰
    Nije prerano za vadit krv, ja sam prosli tjedan vadila krv
    Meni je dr rekla da odmah pocnem piti folnu pa sam si ja uzela folacin od solgara i do 12. Tjedna samo cu to piti, a onda cu si uzeti neke prenatale, njih mozes i na svoju ruku kupiti, odmoci sigurne nece 😊

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

Lucy_lu
    18. Svibanj 2021. 11:11

Hvala svima curke :) Problem je u tome sto se kod ovih socijalnih nitko ne javlja na telefon pa moram ic tamo pitati.. mislim da cu pricekati jos ta 2 tjedan jer vec duze vrijeme pijem folnu (solgar) pa se nadam da je to u redu za sada, a onda ju drugi put pitam za sve sto sam zaboravila 😅 nemam nikakvih problema s nicim pa mislim da ce biti ok ako pricekam jos 2 tjedna :) 
    Ja nemam nikakve strahove, rijetko kad se uhvatim u nekom negativnom razmisljanju, ali inace sam pozitivna oko svega pa tako i oko ovoga da ce sve biti u redu.. iako razumijem trudnice koje su nazalost imale biokemijeske i slicna iskustva.. 
    Drzim svima fige da sve prođe super 🥰

🙋‍♀️ 30
    🙋‍♂️ 28
    👶 31.12.2021.

Maša🤰🏼
    18. Svibanj 2021. 11:18

Evo meni jucer ginekolog dao uputnicu za sve moguce pretrage krvi od hiva do zeljeza , hepatitis i sve to sta se radi u trudnoci i hormone stitnjace :) 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

• ginger39
    18. Svibanj 2021. 11:35

Pozdrav, curke! Evo ja bas bila vaditi kompletni panel štitnjače, krvnu sliku i zalihe željeza. 
    Urin sam obavila prosli tjedan, imam neku enterobakteriju i moram popiti jos jednu dozu antibiotika.
    Meni je zasad najizraženiji simptom umor i pospanost. Jucer sam spavala cijelo popodne i  navečer svejedno zaspala oko 22.30. Tlak mi je nizak pa valjda i to utječe da sam cijela nikakva. Apetit mi je nakon one početne ludnice skroz oslabio i sad jedem samo da se ne onesvijestim. Ono sto mi je jako zanimljivo u trudnoći je da mi se uopce ne jede slatko, nimalo me ne vuče. Sise su mi čudovišne! 😂🙈

Bela_le
    18. Svibanj 2021. 11:40

Ja isto muku mucim sa spavanjem, spavam skoro svako popodne i to nekih 2 sata i navecer kada malu uspavljujem oko pola 9 obavezno zaspim s njom i samo se prebacim kasnije u svoj krevet
    Meni se slatko bas jede, u pocetku mi se jako jelo slano, a sad samo daj slatkog iako se pokusavam kontrolirati jer me malo strah gestacijskog dijabetesa

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

freya_444
    18. Svibanj 2021. 11:56

Ja obavezno odspavam popodne makar sat vremena i baš kužim da se jako brzo umaram. Kažu da u drugom tromjesečju kreće nesanica i sve pa pokušavam se sad naspavati za sve ono što neću kasnije haha.
    Meni se isto Bela_le jede slatko, a na početku sam samo slano jela. Kako se to mijenja sve 😂

Lucija 16.12.2021.💗

nemamimena26
    18. Svibanj 2021. 11:57

Drage cure, ja sam jučer malo borovnica jela, i navečer sam pojela Iceberg salatu, nekako mi je baš pasala.
    Što se tiče odmora, zavidim vama koje popodne možete odmoriti, ja tek oko šest, pola sedam dolazim doma sa posla i onda kada me umor skrši, onda zaspim. 
    A taj popodnevni odmor nekada jako puno znači.

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca
    09.06., 3.24cm, rastemo, sve je odlično 🙏😇
    24.06., 5.66cm, sve u najboljem redu, rastemo ❤
    30.06., stigao nalaz kombiniranog probira, uredan, nizak rizik
    16.07. pregled odličan, beba super, dečko nam dolazi 💙
    26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
    08.09. pregled prošao super, 613grama, nalaz urinokulture uredan
    04.10. idući pregled, privatni

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.