Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tea22
    16. Travanj 2020. 15:07

RedRobin

pepipeps

Hahah, ali dvije apikacije su mi izračunale 30.11. to su one koje automatski stavljaju da mi je duljina ciklusa 28 dana, a one u kojima se ti može regulirati jer mi je prosjek ciklusa oko 33 dana, izračunale su mi baš na njegov rođendan…tako da ne znam. Ima li ta duljina ciklusa uopće ikakve veze i koliko je ovdje u grupi cura, koje već imaju dijete rodilo na dan termina? Šogorica prije 3 mj rodila 10 dana prije termnina koji su joj odredili…valjda tu nema nekih baš pravila🙈

Frendica je svoja oba dječaka rodila s 37. tjedana i malci su bili super.
    Dvije frendice koje su zadnje rodile su obje prenijele za jedno tjedan dana, a prvi su put rađale.
    Negdje sam pročitala da žene koje prve put rađaju često prenesu pa rode kasnije od termina. Al ne znam jel to točno.
    Al još smo jako daleko od toga :D
    Navodno južnokoreanci računaju starost od trenutka začetka.Danas sam si baš razmišljala kak mi je bebač sad negdje malo više od mjesec dana star :D i nekak si zabrijavam da je muško, nemam pojma iz kojeg razloga.

Hehe i ja sam sigurna da nosim deckica, premda mi se dragi ne moze pomiriti s tim.. on zeli curicu i gotovo, od pocetka je oslovljava imenom koje smo odavno izabrali😊😅

16. Travanj 2020. 15:08

Jackie

Hvalaa
    Jel ima jos koja trudnica da do sada nije napravila niti jednu pretragu? 🙈 Doduse meni je to druga trudnoca brzo nakon prve ali ipak?

Bila sam na pregledu prosli cetvrtak, dobila uputnice za kks i transfuziju, to budem obavila kroz koji tjedan jer imam vremena do sljedeg pregleda koji je 11.5., i ja sam brzo ostala trudna ponovo pa sam dobila uputnice za pretrage🤷‍♀️ ne trebam jedino krvnu grupu kaj je i logicno.
    Inace malac je 10,5 mj

pepipeps
    16. Travanj 2020. 15:10

Hahah, i ja o tome lagano već razmišljam...sva sam se poprištavila, a inače nisam nikad imala problema s time, negdje sam sam pročitala da djevojčice uzimaju majčinu ljepotu...tim riječima...pa me možda curica očekuje😊

16. Travanj 2020. 15:12

JaTeTo

Bila sam na pregledu prosli cetvrtak, dobila uputnice za kks i transfuziju, to budem obavila kroz koji tjedan jer imam vremena do sljedeg pregleda koji je 11.5., i ja sam brzo ostala trudna ponovo pa sam dobila uputnice za pretrage🤷‍♀️ ne trebam jedino krvnu grupu kaj je i logicno.
    Inace malac je 10,5 mj

Koje pretrage trebaš obavit vezano za transfuziju? 

Brunoibrankica
    16. Travanj 2020. 15:20

Ja sam prvu trudnoću prenijela za 4 dana, s tim da su cijelu trudnoću govorili da je veci ,da je velik da bude to i raniji porod, i na kraju kad sam rodila svee je bilo super abgar 10/10 a gestacijaka dob 38+2, po čemu su zakljucili, po odvajanju noktica od kože i po cervikalnoj sluzi po njemu. A imao je 4kg..... I 52cm... I u porod sam isla 4prsta otvorena i cerviks se skroz smanjio..... 
    Tako da ne znam šta reci, mislim da nema pravila...
    Al ovaj put me svega strah, a prvi put me nije bilo niceg strah ..... 

pepipeps
    16. Travanj 2020. 15:21

JaTeTo

Jackie

Hvalaa
    Jel ima jos koja trudnica da do sada nije napravila niti jednu pretragu? 🙈 Doduse meni je to druga trudnoca brzo nakon prve ali ipak?

Inace malac je 10,5 mj

to sve u bolnici obavljaš? Ili se moramo snalaziti kako znamo...ne znam još kako to sve ide...meni je npr. ginekologinja na jednom kraju grada, ja živim na drugom i gdje onda obavljam to sve..u bolnici koja je meni najbliža? ili idem privatno ako mi se ne čeka tamo?

16. Travanj 2020. 15:22

Brunoibrankica

Ja sam prvu trudnoću prenijela za 4 dana, s tim da su cijelu trudnoću govorili da je veci ,da je velik da bude to i raniji porod, i na kraju kad sam rodila svee je bilo super abgar 10/10 a gestacijaka dob 38+2, po čemu su zakljucili, po odvajanju noktica od kože i po cervikalnoj sluzi po njemu. A imao je 4kg….. I 52cm… I u porod sam isla 4prsta otvorena i cerviks se skroz smanjio…..
    Tako da ne znam šta reci, mislim da nema pravila…
    Al ovaj put me svega strah, a prvi put me nije bilo niceg strah …..

Strah te jer znaš kaj te čeka ili je nekaj drugo u pitanju? 

16. Travanj 2020. 15:29

RedRobin

JaTeTo

Inace malac je 10,5 mj

Koje pretrage trebaš obavit vezano za transfuziju?

IAT, HBsAg, anti HBc, anti HBs, anti HCV, anti TP. To mi pise na uputnici, stoga da je sad druga super mlada doktorica, u prosloj trudnoci me doktor nije slao na to, samo krvna grupa na transfuziji. 

16. Travanj 2020. 15:32

pepipeps

JaTeTo

Jackie

Hvalaa

Inace malac je 10,5 mj

to sve u bolnici obavljaš? Ili se moramo snalaziti kako znamo…ne znam još kako to sve ide…meni je npr. ginekologinja na jednom kraju grada, ja živim na drugom i gdje onda obavljam to sve..u bolnici koja je meni najbliža? ili idem privatno ako mi se ne čeka tamo?

Kks u nasem laboratoriju koji imamo u mjestu, a transfuziju moram u vž u bolnicu, pa traziti propusnicu i sve to 🤦‍♀️ ali inace mislim da se moze u bilo kojoj bolnici obaviti jer sma u prosloj trudnoci krvbu krupu vadila u vž, a testove senzibilizacije u 36.tt koji se isto rade na transfuziji sam radila u kc jer sma tam rodila. 

pepipeps
    16. Travanj 2020. 15:40

JaTeTo

pepipeps

JaTeTo

Jackie

Hvalaa

Inace malac je 10,5 mj

to sve u bolnici obavljaš? Ili se moramo snalaziti kako znamo…ne znam još kako to sve ide…meni je npr. ginekologinja na jednom kraju grada, ja živim na drugom i gdje onda obavljam to sve..u bolnici koja je meni najbliža? ili idem privatno ako mi se ne čeka tamo?

Kks u nasem laboratoriju koji imamo u mjestu, a transfuziju moram u vž u bolnicu, pa traziti propusnicu i sve to 🤦‍♀️ ali inace mislim da se moze u bilo kojoj bolnici obaviti jer sma u prosloj trudnoci krvbu krupu vadila u vž, a testove senzibilizacije u 36.tt koji se isto rade na transfuziji sam radila u kc jer sma tam rodila.

😊 hvala na odg☺

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.