Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LeLa2807
    22. Rujan 2020. 08:57

santina

Lilo, cini mi se da sam upratila da ti imas probl sa anemijom citav zivot. I da sada pijes 2xdnevno zeljezo.
    Koliki su ti hemoglobin i feritin?

Meni je hematolog najavio da cu mozda morati primati transfuziju krvi, pa mi je to bas bed. Pijem zeljezo vec 2mjeseca i vise.. ne povecava mi dozu, jer kaze nema smisla, postoje u organizmu enzimi zasluzni za resorpciju i jednostavno ako ga tesko primam, dzaba mi i 5tabl dnevno.
    Bas u petak vadim nalaze, a na kontroli kod doktora u pon, pa sam sva kao na iglama.
    Imaju li druge cure tolikih problema sa zeljezom?

Meni je željezo savrseno 22 a hemaglobin isto super po nalazima od cetvrtka, ali idem ka anemiji jer onaj TIBC i UIBC (pogledajte si na nalazima) isto upucuju na anemiju, ako su povišeni, a meni je tibc 80. To znaci da mi se slobodno fe ne veze dobro i rekla mi je za sad da pijem prenatale sa željezom (ja sam dodala jos sok od cikle i ciklu koju Jedem svaki dan) pa cemo provjerit opet za mjesec dana. A taj povišeni tibc znaci da mi se rezerve zeljeza trose i feritin i da cu uskoro i ja ostat bez zeljeza. Ja to nisam znala, vidjela sam željezo 22 bila dva sretna kao imam odlicno željezo, a ono sipak 

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

santina
    22. Rujan 2020. 09:34

LeLa2807

santina

Lilo, cini mi se da sam upratila da ti imas probl sa anemijom citav zivot. I da sada pijes 2xdnevno zeljezo.

Meni je hematolog najavio da cu mozda morati primati transfuziju krvi, pa mi je to bas bed. Pijem zeljezo vec 2mjeseca i vise.. ne povecava mi dozu, jer kaze nema smisla, postoje u organizmu enzimi zasluzni za resorpciju i jednostavno ako ga tesko primam, dzaba mi i 5tabl dnevno.
    Bas u petak vadim nalaze, a na kontroli kod doktora u pon, pa sam sva kao na iglama.

Meni je željezo savrseno 22 a hemaglobin isto super po nalazima od cetvrtka, ali idem ka anemiji jer onaj TIBC i UIBC (pogledajte si na nalazima) isto upucuju na anemiju, ako su povišeni, a meni je tibc 80. To znaci da mi se slobodno fe ne veze dobro i rekla mi je za sad da pijem prenatale sa željezom (ja sam dodala jos sok od cikle i ciklu koju Jedem svaki dan) pa cemo provjerit opet za mjesec dana. A taj povišeni tibc znaci da mi se rezerve zeljeza trose i feritin i da cu uskoro i ja ostat bez zeljeza. Ja to nisam znala, vidjela sam željezo 22 bila dva sretna kao imam odlicno željezo, a ono sipak

Ma da, kontrolisala sam i ja taj TIBC i UIBC i sve mi je nekako u granicama normale, dosta dobro se drzi. Ali se hemoglobin ni nakon 1.5mjesec koristenja tableta, domaceg soka cikle, salate svjeze cikle, med i sjeme koprive, nije pomjerio ni za podiok. A tek sada ulazim u period kada se zeljezo narocito crpi, tako da strepim od scenaria. 
    Inace imam nasljednj genetski poremecaj krvi, zove se heterozigotna beta talasemija. I zene sa ovom dijagnozom su posebno ugrozene u ciklusu i trudnoci. Inace, nista strasno.. ima mi je pola familije.
    Zato mi je ginekolog trazio obavezno vodjenje i od strane hematologa. Ovde su mi doktori rekli da dosad nisu imali nikad pacijenta sa ovom dijagnozom, par ih promijenila i vidim da lutaju. Potom cujem za doktora, inace naseg covjeka, koji dolazi iz Beca povremeno u privatnu ordinaciju, pa me sad on vodi.. 
    Ali mi ni ginekolog nije za primanje transfuzije, narocito u ovom periodu.. 😔
    Imate li vi jos kakvih recepata, sta da pokusavam?

Lalla
    22. Rujan 2020. 14:37

U prvoj trudnoći sam pila kupinovo vino zbog željeza. Ima alkohola, ali se pije samo 1 dcl dnevno i to sam pila pred kraj drugog i početak trećeg tromjesečja. Kasnije više nisam jer sam imala žgaravicu pa mi je smetala ta kiselina. U ovoj trudnoći imam žgaravicu od samog početka i trenutno je katastrofa... čak mi se zna sadržaj želuca vratiti, užas jedan. Mislim da ću ovaj put preskočiti vino jer mi se od mirisa alkohola povraća, ako će trebati radije ću neki sirup s željezom piti. Možda taj farmakol feropip.

• Lullee
    22. Rujan 2020. 15:55

NASI TERMINI - ZIMSKE BEBE 2020/21 ❄️
    Tea22  - 3.12. VITA ❤️ - Rijeka
    Lucija987 - 04.12. ANTE 💙 MATEA ❤️ - Ulm

BlueMoon 29+2tt curica❤️
    Petit Piglet 29tt
    Lullee  - 9.12. decko 💙 Petrova Zg
    nina_1805 - 10.12.
    Nova19 - 26+6tt decko💙
    Ovcica - 01.01. curica❤️
    Matea1201 - 31.12. IRINA ❤️ Merkur Z
    Lilo23 - 01.01. ❤️ Sisak
    Dorapomidora - 01.01. JAKOV TOMA 💙
     MIHAEL MARO 💙 Zagreb, Sv Duh
    Lela2807 - 2.01. LIAM 💙 Rijeka 
    mimi402 2.01.
    Evo i mene tu:) 25+1 tt,curica❤️
    Lei_Be - 8.01. decko💙 Ulm
    Tomica01 - 15.01. TOMA 💙 Karlovac
    Unknown_girl 23+3tt decko💙
    Lalla 23+2tt decko💙
    Santina - 17.01. HELENA ❤️
    Misslolica - 21.01. KIAN 💙
    Student13ca - 21+1tt TOMA 💙
    Green - 20+3tt curica❤️
    Miki94 - 21.02.
    Flower93 - 20.02. ❤️💙
    MiMi 17+5
    Cvitka 15.01. Decko💙Karlovac
    Senoritakova 24+6,Andro💙

• Lullee
    22. Rujan 2020. 15:56

Evo malo azurirani popis😀bilo bi super da posaljete termine,jednostavnije je pratiti,ovako moram svima racunati tjedne😂🤦‍♀️

ovčica
    22. Rujan 2020. 16:14

Cure, jel se koja prijavljivala na trudnicki tecaj u zagrebu za rujan/listopad?

santina
    22. Rujan 2020. 16:30

Lilo23

santina

Ej da ja ima. Stalno problema sa željezom nikad na zelenu granu. Bude mjesec dva dobro i onda padne i to pravo padne. Na početku trudnoće mi je željezo bilo 5 i onda mi je rekla odmah da pijem dvije tablete, poslje toga mi je bilo 7,pa na sljedećem vađenju 9 a hemoglobin je bio 121 znači sve je sad na nekoj toj granici pa je rekla da ću do kraja trudnoće pit dvije tablete. E sad neznam kakav je ovaj zadnji nalaz jer me danas samo nazvala da mi na brzinu kaže da je više manje sve oke osim što nastavljamo sa tom terapijom željeza pa će mi u petak na pregledu dat nalaz tako da predpostavljam da je to još uvijek kod granice
    Ja sam stalno pokušavala sa ciklom i svime al nikad nije pomoglo i to mi je jedan doktor rekao da mi organizam ne radi po tom pitanju kao dobro i da ne šalje neke stvari tamo di treba da ću vjerovatno cijeli život bit na tim tabletama i vitaminu c. Mada se ja nadam da će se to možda stabilizirat poslje trudnoće

Tebi je hemoglobin super. Meni je bio 101, na posljednja dva nalaza, a u tom periodu sam vec trosila terapiju i svasta nesto prirodno.
    Ako padne do 90, transfuzija..

A koristila sam i to kupinovo vino i popila sam.. ja sam pila ujutro nataste 1 rakijsku casicu. Ali nije nista pomagalo.. ili je pomoglo da ne padne drasticno vec da hemoglobin ostane na 101..
    Tako da ne znam vise sta mi je raditi. 😔

Na taj online trudnicki tecaj mogu ici samo cure iz ZG, iz tih ambulanti sto navedeno?

ovčica
    22. Rujan 2020. 16:55

santina

Na taj online trudnicki tecaj mogu ici samo cure iz ZG, iz tih ambulanti sto navedeno?

Iskreno, kak je sad online, ne znam. Od podataka sam dala ime i prezime, u kojem tj trudnoce sam i dal pratnja treba imati potvrdu. Ali jos uvijek nisam dobila neki poziv ili vec nesto 🤷🏽‍♀️ 

• minni_me87
    22. Rujan 2020. 17:03

Par dana prije tecaja posalju poziv i upute kako se tecaj odrzava. Traje dva dana i prek mobitela ili kompa slusas. 
    @santina: pa prijavi se na tecaj iako nisi iz Zg, ne mogu oni znati tko je odakle. 😊

• MiMi
    22. Rujan 2020. 18:08

Lullee

Evo malo azurirani popis😀bilo bi super da posaljete termine,jednostavnije je pratiti,ovako moram svima racunati tjedne😂🤦‍♀️

Meni je termin 22.2.2021. u planu mi je ići na sveti duh, a još neznam što nosim, nadam se da ću saznati 2.10. kad ima pregled. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.