Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Senoritakova
    21. Rujan 2020. 11:16

ovčica

Senoritakova, nadam se da ce ti sada sve proci u redu. Iskreno, divim se zenama koje moraju toliko paziti i gotovo cijelu trudnocu prelezati. Vjerujem da je tesko ali kad znas zbog kojeg cilja to radis, ulijeva neku nadu i pozitivizam. Kako se nosite s tim vi zene koje ste vec majke? Kad se ne mozes igrati s djetetom, kuhati, pospremati i sl.
    I hvala ti na detaljnijem objasnjenju za cerviks i njegovo skracivanje.
    Mimi, ja sam dobila 4kg do sad. U prva tri, cetiri mjeseca sam mozda kilu dobila. Stvarno sam zadovoljna, zasad mi samo trbuh dobiva na izgledukazu da najvise dobijes u zadnja 3mj, paaaa vidjet cemo. Inace sam mrsavica, i ne brinem zbog kila, nek beba raste a kile cemo skidati nunanjem i trckaranjem za njima 🙈

Jako je bilo teško i pomislit da ću svojoj curki morati uskratiti aktivnosti, šetnje i svakodnevne sitnice poput oblačenja,kuhanja. Ali svi smo prihvatili situaciju i guramo dan po dan. Sreća pa mi je Rita razumna i zna da se ne smijem saginjat, hodat, većinu vremena provodi vani sa tatom, bakama, tetama, navecer i popodne lezi kod mene, citamo price, slazemo kockice i prođe dan. Jedino su dani u bolnici grozni bez posjeta. 

Lei_Be
    21. Rujan 2020. 13:02

Lucija987

Lei_Be

Lucija987

Lei_Be

Lullee bravo za tablicu, super je 😍 ja se nadam da ćemo se uskoro dogovorit za ime, pa da ti mogu napisat da dopuniš 😁 a što se bolnice tiče -> Ulm 🇩🇪
    Santina hvala na brizi ❤ bolovi su se danas značajno smanjili, ali moram i dalje mirovati… stvarno mislim da je neki mišić u pitanju, samo što je čudno što me uhvatilo iz čista mira kad sam sjedila.. hajde da sam nešto radila, ali ovako 🤷‍♀️
    Kako vi cure stojite sa imenima? Jel još uvijek traju pregovori ili imate već spremno? 😊

Cekaj i ti ces rodit u Ulmu kako mi je to promaklo 🤗😍😍😍

Zar i ti? 😍😍

Pa da 😍😍

Joj šteta što nam termini nisu malo bliže 😁
    Jesi već našla babicu? Mi smo prošli tjedan imali termin kod babice jer imamo 1000 pitanja šta i kako, ali sam tad završila u bolnici pa smo morali odgoditi..
    I ne znam jesi li mi ti već odgovorila vezano za cijepljenje, pa da te pitam opet.. jesu ti ponudili cijepivo protiv hripavca (Keuchhusten) i jesi li prihvatila?

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

Mart14
    21. Rujan 2020. 14:11

LeLa2807

Cure mene od jutra trbuh boli onako po sredini, oko i ispod pupka rekla bih skroz lagana menstrualna bol, ali konstantna. Posto sam bila na pregledu u petak stvarno ne mislim da je nesto ozbiljno sad najednom.. Jel boli koju tako

Nazovi doktora,opisi mu bol cisto da budes mirna 

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

Lucija987
    21. Rujan 2020. 14:27

Lei_Be

Lucija987

Lei_Be

Lucija987

Lei_Be

Lullee bravo za tablicu, super je 😍 ja se nadam da ćemo se uskoro dogovorit za ime, pa da ti mogu napisat da dopuniš 😁 a što se bolnice tiče -> Ulm 🇩🇪
    Santina hvala na brizi ❤ bolovi su se danas značajno smanjili, ali moram i dalje mirovati… stvarno mislim da je neki mišić u pitanju, samo što je čudno što me uhvatilo iz čista mira kad sam sjedila.. hajde da sam nešto radila, ali ovako 🤷‍♀️
    Kako vi cure stojite sa imenima? Jel još uvijek traju pregovori ili imate već spremno? 😊

Zar i ti? 😍😍

Pa da 😍😍

Jesi već našla babicu? Mi smo prošli tjedan imali termin kod babice jer imamo 1000 pitanja šta i kako, ali sam tad završila u bolnici pa smo morali odgoditi..
    I ne znam jesi li mi ti već odgovorila vezano za cijepljenje, pa da te pitam opet.. jesu ti ponudili cijepivo protiv hripavca (Keuchhusten) i jesi li prihvatila?

Nisan babicu ni trazila 🙈😂😂😂
    Da bas malo smo udaljene po terminima,steta bas bi dobro bilo da smo blize pa odma drustvo nabacit u bolnici 🤗😂
    Nije mi jos niko ponudija nikakvo cijepivo za sad al i ako ponudi nevirujen da bi se cijepila u trudnoci 
    Vidi sad bi se tu dalo razglabat i rijesavat upitnike iznad glave al nekako mislin da bi ostala pri odabiru za NE 
    Jel vodis bas trudnocu u Frauenklinik ili?

🙏❤💙

Evo i mene tu :)
    21. Rujan 2020. 14:35

Bok curke!!
    Ajme super, super za tablicu. Jako slatko :)))) 
    Evo, ja sam neki dan bila opet na pregledu jer sam se sad prebacila kod dr gdje planiram i rodit. 
    Prvi dr mi je stalno vodio da je beba manja tjedan dana (da je kasnila ovulacija), a sad ispada da je ipak razlika samo par dana pa sam zapravo sada 24+5 (umjesto 25+2) :)) Na pregledu je sve bilo OK, malena je dobro :)))) Zatvorena sam i sve je OK. Ovaj tjedan planiram odraditi ogtt i to je to zasad. 
    Nažalost sam pokupila neku prehladu pa si sada pomažem s propolisom, onim isla pastilama i inhaliranjem i nadam se da će proći. Nemam temperaturu, ali me peckalo grlo i to je prošlo, ali se sad sinusi slijevaju pa iskašljavam, ali nadam se da će brzo proći. Ako netko još ima neku ideju što se smije, slobodno podijelite. 
    Netko je spomenu bolove, ja sam isto imala onako bolove oko pupka, baš kao da se sve rasteže, ali su mi rekli da je to sve OK i normalno. Svašta nas još čeka do kraja i razno razne senzacije. :))) 
    Nisam jedino skužila za tablicu, mijenjamo li samo ili će autorica? :))) Meni je ugl, onda 24+5 (prvi termin je kao bio 11.1., ali očito će se to mijenjati pa ću pitati dr na idućem pregledu), curica - ime zapravo i ima i brzo smo se dogovorili, ali smo rekli neka se još malo "paca" dok ne budemo 100% pa javim i to kad dođe trenutak :)))) Planiram rodit u Zg, u Petrovoj. 
    Svima curkama želim i dalje uredne trudnoće, curama koje su imale neke izazove neka se sve smiri i idemo dalje :))) 

Senoritakova
    21. Rujan 2020. 15:47

Lela2807 Hodanje i stajanje je bolje nego sjedenje, čučanje i šlični položaji jer je tad opterećenje raspoređeno i na noge i jednim dijelom na cerviks, ne preporuča se ni hodanje po stepenicama. Ja recimo kad idem na kontrolu stojim u hodniku, u autu iza ležim do doktora i tako. Ali ja sam ekstremni slučaj. Sa 16tt sam već imala serklažu. 
    Možete i mene dodati na popis. Nosim dječaka i zvat će se Andro.

Nova19
    21. Rujan 2020. 16:14

Ja bila danas na pregledu radi onog kaj sam imala neki dan... ugl, stijenka maternice se malo spustila i cerviks se mrvicu skratio, ali sve je ok... dalje zatvorena, mogu sve kao i do sada, samo mi je dao druge tablete za željezo koje mi neće smetati za stolicu... mali je super, kaže doktor “isti tata”, i meni tako izgleda 😁
    Sljedeći pregled 7/10 🤗🤗

• Cvitka
    21. Rujan 2020. 16:20

Pozdrav cure, tablica je super. Ako nas možete dodati na tablicu bilo bi super. 24+4, termin 15.01., bolnica Karlovac. Ime jos ne znamo. Vidim da se dosta nas Bori sa nekakvim bolovima. Ja sam bas koma. Stalno me nesto boli, ali dr Kaze da je sve ok i da nemam brige. Jos sam pokupila nekakvu prehladu tako da se i s tim borim. Inhaliram se i pijem litre caja koji inace mrzim pit. Ja sam bas u strahu od prijevremenog poroda. Valjda zbog tih bolova. E i ja bi vam preporučila da si kupite kolut za kupanje, onaj djecji. Meni je to puno pomoglo nakon prvog poroda, jer mjesec dana nisam mogla normalno sjesti. Pa mi je taj kolut bas olakšao. Eto ako Ce kojoj dobro Doc ta informacija. 🙂

Cvitka

• mimi0402
    21. Rujan 2020. 16:50

Tea 22 kakvo je sada stanje kod tebe po pitanju menstrualnih bolova meni evo vec 10 ak dana malo bude ok pa oped pocnu bas me izluduju jucer bila na kontroli dokt kaze sve je kako treba biti samo da pijem magnezij i to je to

Lei_Be
    21. Rujan 2020. 17:18

Lucija987

Lei_Be

Lucija987

Lei_Be

Lucija987

Lei_Be

Zar i ti? 😍😍

Pa da 😍😍

Nisan babicu ni trazila 🙈😂😂😂
    Da bas malo smo udaljene po terminima,steta bas bi dobro bilo da smo blize pa odma drustvo nabacit u bolnici 🤗😂
    Nije mi jos niko ponudija nikakvo cijepivo za sad al i ako ponudi nevirujen da bi se cijepila u trudnoci
    Vidi sad bi se tu dalo razglabat i rijesavat upitnike iznad glave al nekako mislin da bi ostala pri odabiru za NE
    Jel vodis bas trudnocu u Frauenklinik ili?

Ne, kod ginekologice sam u svom mjestu, jer živim nekih 25km od Ulma.. a ti? Jesi se već "najavila" bolnici, išla u obilazak i slično? Ja iskreno ne znam kako to ide točno, pričale mi kolegice koje su rodile već, ali sad za vrijeme korone je sve drugačije 🙄 zato se veselim terminu kod babice da pitamo sve što nas zanima.. jel puštaju tvog dragog sa tobom na pregled? Moj je tek prije 10-ak dana prvi put vidio bebu kad smo radili Feindiagnostik

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.