Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lei_Be
    26. Kolovoz 2020. 14:17

Lilo23 krasne su slikicee 😍😍 jel to 3D ili 4D?
    Ja sam danas bila na detaljnom pregledu (20+5), sve je ok sa bebačom, kaže doktorica da je 22cm dug, ima 340 grama i da mjere odgovaraju tt 😍
    Isto tako kaže da mi posteljica djelomično prekriva vrat maternice (cerviks).. šta to znači? 🤔 ima li tko sa istom "dijagnozom" i šta kažu vaši doktori?
    Kad mi je gurnula onu sondu dolje, boljelo me u donjem dijelu trbuha i nikako nije ugodno bilo, i pitam ja nju s obzirom na to, dal se smijemo sexati, kaže smijete.. pa sam malo zbunjena 😵😵

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

Tea22
    26. Kolovoz 2020. 15:57

Nova19 hvala ti ❤ ali jucer je Lilo otkrila da ceka curicu, moja se odavno pokazalan😄😃
    BH kontrakcije ne bi trebale rezati i zatezati.. premda mozda su se tebi pomijesale i BH kontrakcije i zatezanje 🤷‍♀️🤷‍♀️ najbolje da napises mail ginicu, ili ako ti postane jos nelagodnije nazovi hitnu i pitaj za savjet
    Vec puno puta se pokazalo koliko smo sve individualne, isti simptomi - razlicit uzrok..
    Btw i mene vise od icega umiri kad se bebica odluci javiti 😊🥰
    Santina hvala ti 🌼🌞🧡
    Lalla velikih 20 🤩🤩🤩 
    flower93 tenkju 😄😍🥰💕
    Lei_Be velika bebuska 🤩🤩 cestitam na super pregledu 💕💕💕
    Prije 24 tt se ne postavlja dijagnoza placente previe (a to je ono na sto je tebi gineko ukazala), dakle posteljica moze biti vrlo blizu usca, djelomicno prekrivati usce, ili ga potpuno prekrivati... sva tri slucaju ukazuju na placentu previu
    Ti si tek 20tt i ukazala ti je na to da je posteljica nisko polozena, no to zasad ne predstavlja nista toliko opasno
    Recimo meni je to isto gineko rekla sa 18+4, uz napomene da se do daljnjeg (dok se posteljica ne odmakne od usca) ne bavim tezom fizickom aktivnoscu (dozvolila mi je setnje i plivanje) i za razliku od tvoje gineko, receno mi je da izbjegavam spolne odnose
    Na pregledu sa 21+5 meni se posteljica vec povukla, nisam pretjerano niti mirovala u tih 3 tjedna
    Stvar je u tome sto je nekim djevojkama od samog starta posteljica dobro postavljena, a nekim pak je tako oko 20tt idalje dosta nisko pa nas moraju upozoriti na to da malo smanjimo tempo kako bi sve to sjelo na svoje mjesto
    Inace, dijagnoza placente previe koja se postavlja u 24tt zahtjeva strogo mirovanje i carski rez, 99 posto zena sa tom dijagnozom trudnocu iznesu uredno ukoliko postuju uputu mirovanja

Tea22
    26. Kolovoz 2020. 16:08

nina_1805

Dobro jutro cure, ja isto svaki dan citam, ali ne komentiram 😂 budemo sad to malo promijenili.
    Ja sam isto imala bh kontrakcije s tim da moj ginekolog puse na hladno pa me poslao na Sveti duh i tamo su mi rekli da je to sve normalno za moje tjedne (tad sam bila 23 plus nesto sitno, a danas tocno 25 😍😍) tako da treba piti magnezij i jako puno vode, cula sam da se znaju cesto dogadati i zbog dehidracije..
    I ove slikice s 4d su mi nesto prekrasno 😍 kad sam ja isla znam da sam gledala cijeli dan tih par sto su super ispale i zarucnik i ja bi se topili.
    Bebu sad vec osjecam svaki dan, par dana luduje doslovno svaka 2 sata, i onda dode jedan ili dva dana di je toliko miran i odmah pocnem panicariti kao jucer npr 😂
    Htjela sam vas pitati, curke koje rade, kako su vama reagirali na poslu vezano uz trudnocu? Ja sam odmah na pocetku rekla nadredenima jer san htjela ispasti fer i korektna u slucaju da se nesto dogodi pa da se zna. Obzirom da imam ugovor na odredeno ali da su zadovoljni mojim radom, poslodavac mi je odmah rekao da bi mi dao ugovor na neodredeno kad ovaj istekne. Medutim, imam jednu nadredenu seficu koja me i ne preferira bas, prosli tjedan me napala i izvrijedala vezano uz nesto s cim ja uopce nisam imala veze te sam iz njenih rijeci dala iscitati da ona odlucuje o meni i mom ugovoru i da mi ga nece produziti.. Malo.se sad jadam, ali mi je nevjerojatno da je zena zeni najgori neprijatelj, i da je ocito moja trudnoca razlog zasto mi se ne produzava ugovor iako ih ne kostam ni lipe.

Nemam niti takvog iskustva niti neki pametan savjet
    Ali mogu ti slikati zakon po kojem ti nitko nema pravo dati otkaz samo na temelju toga sto si trudna, naravno ako je zena kuja smislit ce ona vec neki drugi "razlog" da ti ne produzi ugovor, al ja se iskreno nadam da ce tim sefova odlucivati o produzenju istoga, a ne samo ta vjestica
    Drzim fige da te ne usosi 🤞❤

Lalla
    26. Kolovoz 2020. 17:01

Lilo23, ime je internacionalno pa je to meni veliki plus jer se nadam da ce mi djeca biti pametnija od mene i da ce otici negdje van zivjet. 
    Lei_be ne kuzim kako ti je sa sondom isla dole, meni se cini da bi sa 20 tjedana vec trebala gledati preko trbuha.

Moj sin je rekao da bi on za bracu ime Domagoj, a za djevojčicu Tina. To je drustvo iz vrtica. Nisu mi ta imena ni u peti.

Citam ove horor priče koje cure imaju na poslu. Kod mene je ok situacija u trenutnoj firmi, a bila je i u prosloj. Sefovi su mi uvijek do sad bili muski pa je to mozda zato. S ženama sefovima su uvijek neke borbe, to priznajem. Valjda smo previse opterecene pa kad postanemo sefovi onda imamo jos uvijek osjecaj manje vrijednosti naspram muskih kolega i potrebu da se dokazemo, a onda to radimo na stetu drugih zena - jer njih smatramo (kao i sebe) najslabijom karikom. Čast iznimkama!

Lei_Be
    26. Kolovoz 2020. 17:12

Tea22

Nova19hvala ti ❤ ali jucer je Lilootkrila da ceka curicu, moja se odavno pokazalan😄😃
    BH kontrakcije ne bi trebale rezati i zatezati.. premda mozda su se tebi pomijesale i BH kontrakcije i zatezanje 🤷‍♀️🤷‍♀️ najbolje da napises mail ginicu, ili ako ti postane jos nelagodnije nazovi hitnu i pitaj za savjet
    Vec puno puta se pokazalo koliko smo sve individualne, isti simptomi - razlicit uzrok..
    Btw i mene vise od icega umiri kad se bebica odluci javiti 😊🥰
    Santina hvala ti 🌼🌞🧡
    Lalla velikih 20 🤩🤩🤩
    flower93 tenkju 😄😍🥰💕
    Lei_Be velika bebuska 🤩🤩 cestitam na super pregledu 💕💕💕
    Prije 24 tt se ne postavlja dijagnoza placente previe (a to je ono na sto je tebi gineko ukazala), dakle posteljica moze biti vrlo blizu usca, djelomicno prekrivati usce, ili ga potpuno prekrivati… sva tri slucaju ukazuju na placentu previu
    Ti si tek 20tt i ukazala ti je na to da je posteljica nisko polozena, no to zasad ne predstavlja nista toliko opasno
    Recimo meni je to isto gineko rekla sa 18+4, uz napomene da se do daljnjeg (dok se posteljica ne odmakne od usca) ne bavim tezom fizickom aktivnoscu (dozvolila mi je setnje i plivanje) i za razliku od tvoje gineko, receno mi je da izbjegavam spolne odnose
    Na pregledu sa 21+5 meni se posteljica vec povukla, nisam pretjerano niti mirovala u tih 3 tjedna
    Stvar je u tome sto je nekim djevojkama od samog starta posteljica dobro postavljena, a nekim pak je tako oko 20tt idalje dosta nisko pa nas moraju upozoriti na to da malo smanjimo tempo kako bi sve to sjelo na svoje mjesto
    Inace, dijagnoza placente previe koja se postavlja u 24tt zahtjeva strogo mirovanje i carski rez, 99 posto zena sa tom dijagnozom trudnocu iznesu uredno ukoliko postuju uputu mirovanja

Tea22 hvala ti puno na opširnom odgovoru 😘
    Lalla prvo je bebu gledala preko trbuha i onda mi je rekla da mora još vaginalno kratko, vjerojatno zbog toga da vidi posteljicu i to, ne znam 🤷‍♀️

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

Tea22
    26. Kolovoz 2020. 17:44

Lalla

Lilo23, ime je internacionalno pa je to meni veliki plus jer se nadam da ce mi djeca biti pametnija od mene i da ce otici negdje van zivjet.Lei_be nekuzim kako ti je sa sondom isla dole, meni se cini da bi sa 20 tjedana vec trebala gledati preko trbuha.

Moj sin je rekao da bi on za bracu ime Domagoj, a za djevojčicu Tina. To je drustvo iz vrtica. Nisu mi ta imena ni u peti.

Citam ove horor priče koje cure imaju na poslu. Kod mene je ok situacija u trenutnoj firmi, a bila je i u prosloj. Sefovi su mi uvijek do sad bili muski pa je to mozda zato. S ženama sefovima su uvijek neke borbe, to priznajem. Valjda smo previse opterecene pa kad postanemo sefovi onda imamo jos uvijek osjecaj manje vrijednosti naspram muskih kolega i potrebu da se dokazemo, a onda to radimo na stetu drugih zena - jer njih smatramo (kao i sebe) najslabijom karikom. Čast iznimkama!

Slozila bih se s ovim sto si rekla za zenske sefice, nisam nikad razmisljala na taj nacin 😮 premda svakako ima i izuzetaka
    .
    A vaginalne preglede ja imam i dalje da provjeri cerviks i polozaj posteljice.. 

• mimi0402
    26. Kolovoz 2020. 18:37

POZZ curke evo ja dosla s pregleda(za one koje zanima🤭)
    Bakteriju koju su mi nasli na brisevima je ipak ureoplazma 😣10 na 3 dokt kaze nije strasna upala al mi je ipak dao sumamed da pijem....
    Radili uzv i sve je uredu zatvorena i bebac je dobro cekamo deckica koji se super razvija
    Jedino sto me oped uplasilo iako dokt kaze nikakav razlog za brigu alll nije uspio vidjeti ljevi bubregic kaze smeta mu zeludac i ne vidi se dobro... Mislim ocito je da bi primjetio i na prvom vecem uzv u 12 tjednu da nedaj boze nema beba bubreg i da se ocito beba tako namjestila alll me naravno isprepado dobro reko pa jel moguce da beba nema bubreg🤯🤭znam luda sam al vjecito nesto a ja paranoicna 😣

Nova19
    26. Kolovoz 2020. 19:19

Meni je u 19tt posteljica bila 1cm od ušća i ginekolog je rekao da bokje da nemamo odnose radi toga, da ne bi prokrvarila ili nešto... mi ionako nemamo odnose od kada znamo za trudnoću... sada na sljedećem pregledu se nadam da se povukla 🤞🏻

• Cvitka
    26. Kolovoz 2020. 20:18

Evo moje iskustvo sa ureoplazmom. Ja sam je imala u prvoj trudnoći, ali meni nije dala dr nikakav antibiotik. Nakon nekog vremena povukla se sama  od sebe. I rodila zdravog djecaka. 🙂 Samo pozitivno. Meni je isto posteljica nisko. Dr mi je zabranila odnose i rekla da usporim ritam. 
    Imate li vi vec neka imena za bebu? Mi cemo vjerojatno odlucit zadnji dan. Oko imena za djecaka nikako se dogovorit, a za curicu bi odmah znali...

Cvitka

student13ica
    26. Kolovoz 2020. 20:55

Meni je jučer isto rekla da mi je posteljica nisko, ali da se ne brinem, da je to normalno i da će se to s vremenom dići.
    Mi imamo već odavna ime za oba spola 🤭

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.