Zdravo cure :)
Prvi puta se javljam u ovoj grupi, tek sada sam vidjela da i ona postoji. Rado se pridružujem, i vjerujem da ću sa vašim iskustvima i savjetima biti više informisana, obzirom da mi je ovo prva trudnoća, i sve mi je potpuno novo i interesantno. Znate i same kako je to sve :) Moj termin je 21.02. :)
Hello dobrodosla! 🧡
Wow, kad sam vidjela da si 15+2 mislila sam da ti je termin u 12mj kao i meni, jos se ne mogu priviknut na svoje visoke tjedne 😂😂
Eto nam jedne male horoskopske ribice 🐟😍
Hvalaa ti 💙
Hahha vjerujem, i meni je sve ovo vrijeme brzo proslo, 15 tjedana ogromnom brzinom, a vjerujem da ce ubuduce sve ici jos brze :) Mogu ti reci da sam i ja nestrpljiva, imam zwlju da vidim kako to sve funkcionira u 25oj nedjelji. 🙂😀
Ribica ili vodolija, vidjetii cemoo 😇🥰
Identicno kao i u 15oj (ako te zanima moje misljenje i iskustvo hahaha) ne osjecam se nikako drugacije nego prije 10tt, uopce nemam feeling da sam na pragu 3.tromjesjecja 🤷♀️🤷♀️
Da, kad je termin oko 20. to je uvijek ili-ili 😃
Dobro jutro cure. Znaci danas ocekujemo mnostvo informacija a mozda i alikica. 😀
Pisite kako ste i kako prosle.
Ja sam juce nazvala ordinaciju da im kazem probleme preko vikenda (iako ja bila ubijedjena da sve ok). Pa su me dobro uplasile, odradi nalaze, kad poslala nalaze, rekli mi dodji odmah.
Dakle, CRP mi je povisen, ne znaju zbog cega, pa sam dobila cak i antibiotik. Posto smatraju da su mi ta grcenja materica prerano i da nisu nikako dobro, pojacali su mi uteogestan na 3x2. 😔 Grlic zasad dobro drzi, ali je glavom skroz dole nisko i gura.
A bebica je inace dobro, radili su i ona razna mjerenja. Kao skolski primjer, cak kao malo narednija.
I mirovanje! Na godisnji, koji sam prije 2 tjedna otkazala, sada ne smijem ni pomisliti. Kad sam pitala, dobro, radim od kuce, mogu li to nastaviti.. Kaze ako ja opet sjedim 8 sati, onda mi je isto. Moram lezati, moram ustati, samo da ne sjedim.. Bitno mi da radim jos nekih mjesec dana, da pozavrsavam neke stvari.. Jer ono, nema ko drugi, samo ja to radila, a niko drugi nece znati nastaviti, mislim vjerovatno svijet ce stati bez mene.. pa cu vidjeti..
Ja se mimo tih bolova dobro osjecam i inace ne spavam puno (vidite koliko je sati), ne izlezavam se, jednostavno mirovanje ne podnosim i to imam osjecaj da ce me tek dotuci.
Jos sam u svemu tome juce, kad je rekla da odmah dodjem.. Uplasila sam se pa sam valjda zurila i na izlazu iz zgrade pala. Bas sam se bila uplasila.. Nisam udarila stomak, nekako sam podvila i pala na nogu, raskrvarila, malo nategla ligamente..
Tako da, eto..
Cure, samo polako i sretno danas. Javljajte se sa lijepim vijestima. 😊
😯😯 hvala Bogu da si ih nazvala!
S tim da je potpuno neprofesionalan pristup kojim su te tako uplasili kad su rekli "odmah dodi da ti damo antibiotik", znam hrpu cura koje su na antibioticima i niti jednog doktora koji je napravio toliku dramu
Ma mislim u svakom slucaju mozda je nekad bolje da je doktor pretjerano strog i paranoican, nego nonsalantan pa da propusti nesto vazno....
U svakom slucaju stvarno mi je zao sto si se nasla u takvoj situaciji, al vidjet ces da mirovanje nije kraj svijeta... narucuj preko neta za bebu, citaj knjige, gledaj serije, pisi tu s nama... sigurna sam da ce ti na sljedecem pregledu obustaviti mirovanje
Drzi se ❤
Bok curke! Eto i mene :) Čitam vam i pratim, samo nisam baš imala što za prijaviti. Taman za tjedan dana imam pregled i nadam se da je sve ok :)))
Ja zadnjih par dana baš osjećam bebicu, odnosno osjećaj kao da me lupne. I to nekad i dok ležim i mirna sam, nekad i dok sjedim. Ali onda mi je prošlo kroz glavu da se nadam da je to ona, a ne npr BH kontrakcije. Kako da to razlikujem? :)))
A nene BH kontrakcije nisu ni slicne lupanju bebice, to nisu dvije stvari za usporedbu 😃 BH kontrakcije se ni ne osjecaju, one se samo vide
To kod tebe mora da su pokreti 🤭🤭😍
Cure može pitanje, ove koje ste imale mučnine u prvom tromjesječju, jeste ih imale svaki dan ili se znalo desit da par dana nemate? Ja sam frisko trudna i imala sam mučnine i sad evo zadnja dva dana nemam, ne znam da li da se brinem…
Imala sam mucnine 3tj ajmo rec svaki dan... a onda zatim intervali od tj dana bez icega, pa jedan dan povracanja, pa opet tj dana bez icega pa jedan dan povracanja... 😅
Bok curke! Eto i mene :) Čitam vam i pratim, samo nisam baš imala što za prijaviti. Taman za tjedan dana imam pregled i nadam se da je sve ok :)))
Ja zadnjih par dana baš osjećam bebicu, odnosno osjećaj kao da me lupne. I to nekad i dok ležim i mirna sam, nekad i dok sjedim. Ali onda mi je prošlo kroz glavu da se nadam da je to ona, a ne npr BH kontrakcije. Kako da to razlikujem? :)))
A nene BH kontrakcije nisu ni slicne lupanju bebice, to nisu dvije stvari za usporedbu 😃 BH kontrakcije se ni ne osjecaju, one se samo vide
To kod tebe mora da su pokreti 🤭🤭😍
Ohoho sjajno I ja sam se tome nadala. Kako se zove grupa na FB? Sad tražim pa ne mogu naći.
Leptir ja sam ih imala, možda se dog. 1-2 puta da nisam imala 1-2 dana, tako da je to normalno. Koliko si trudna?
Flower onda bolje da jesi s obzirom na situaciju.
Ja sam sad s pregleda, sve je super, mališa je aktivan 😅 nije ga mogla uhvatiti iz profila, koliko se miče 😁
I po uzv je tjedan u plusu.. i da dobila sam 2.5.kg 🙈
Cestitke 🥰🥰💕💕💕
Cao cure ,ja sam tu isto samo na forumu,stalno vas pratim sta pisete ali ja nisam nista komentirala nekako nemam sta pametno pisati…Meni je pregled 31.og u 10 h jedva cekam.🥰. Zadnji mi je bio 27.7. I tada je dr rekla da je djecak 💙💙. Osjecam se super,zivim na moru pa se kupam svaki dan ,bebu jos ne osjecam ,kad ste vi pocele osjecat bebu?Ja sam malo punija od prije pa sam citala da onda kasnije pocnemo osjecat.😘😘
Cestitke na deckicu😍😍❤
A vezano uz osjecanje pokreta bebe... jako individualno, neke djevojke pocinju osjecat sa 15tt, neke sa 25tt 🤷♀️🤷♀️
Pozdrav drage trudnice
Pisem vam u brizi da se mozda utjesim s nekim ako je imo slican primjer...
Radila aam briseve odprilike 6 7 mj prije trudnoce i bili su uredni.
Sad sam u 21 tjednu i doktor je odlucio mi napravit urinokultura sterilana ali uvjek poviseni leukociti...
Sad zovem u merkur teta kaze gotovi nalazi ja reko mozete li mi reci kakvi su kaze nesmijem vam rec al vidim da ima jedna bakterija nije htjela rec ni sta ni kako...
Sutra idem na kontrolu ali sam tolko iaprepadana jer sam naravno citala sve i svasta o bakterijama a posto sam 21 tjedan vec ko zna od kad vucem bakteriju tu uzasno me strah na kontrolama do sad je bilo sve ok i zatvorena sam.... Oprostite na dugom postu u velikoj nadi da me neka uspije smirit i utjesit do sutra imala sam 2 spontana u ranoj trudnoci prije i nadam se da razumijete strah❤️😘
Pozdrav drage trudnice
Pisem vam u brizi da se mozda utjesim s nekim ako je imo slican primjer…
Radila aam briseve odprilike 6 7 mj prije trudnoce i bili su uredni.
Sad sam u 21 tjednu i doktor je odlucio mi napravit urinokultura sterilana ali uvjek poviseni leukociti…
Sad zovem u merkur teta kaze gotovi nalazi ja reko mozete li mi reci kakvi su kaze nesmijem vam rec al vidim da ima jedna bakterija nije htjela rec ni sta ni kako…
Sutra idem na kontrolu ali sam tolko iaprepadana jer sam naravno citala sve i svasta o bakterijama a posto sam 21 tjedan vec ko zna od kad vucem bakteriju tu uzasno me strah na kontrolama do sad je bilo sve ok i zatvorena sam…. Oprostite na dugom postu u velikoj nadi da me neka uspije smirit i utjesit do sutra imala sam 2 spontana u ranoj trudnoci prije i nadam se da razumijete strah❤️😘
Napominjem bakterija je nedena u cervikalnim brisevima urinokultura radena prije 3 tjedn
anuredna
Cao cure ,ja sam tu isto samo na forumu,stalno vas pratim sta pisete ali ja nisam nista komentirala nekako nemam sta pametno pisati…Meni je pregled 31.og u 10 h jedva cekam.🥰. Zadnji mi je bio 27.7. I tada je dr rekla da je djecak 💙💙. Osjecam se super,zivim na moru pa se kupam svaki dan ,bebu jos ne osjecam ,kad ste vi pocele osjecat bebu?Ja sam malo punija od prije pa sam citala da onda kasnije pocnemo osjecat.😘😘
Cestitke na deckicu😍😍❤
A vezano uz osjecanje pokreta bebe… jako individualno, neke djevojke pocinju osjecat sa 15tt, neke sa 25tt 🤷♀️🤷♀️
Aa eee nadam se da cu sta prije i ja pocet osjecat 🥰🥰,jel ko kupovao krevetic i kolica?koja kolica su dobra a da bas nisu10 000 kn
🙋♀️ -30 god
🙋♂️-30 god,
Nakon 1,5 g pokušavanja 06.05.20 ➕
08.01.21 - 👶💙
Sortiraj odgovore
Najstariji