Mimio nadam se da će ti netko odg.tko ima iskustva s bakterijama, ja ne.
Unknown ja ću krevetić dobiti, a kolica ću mislim anex e/type 3u1.
Mada sam čula od dosta poznanica, da se kolica ne isplati kupovati tj.bolje odmah kišobran, jer se mogi poleći, a to je do 6mj.bebe.. a kasnije i onako svi i prije godina dana kupuju kišobran kolica, jer su jednostavija/lakša.. a autosjedalice ima od 0 do mislim 18kg..
Tako da nisam pametna 🤷♀️
"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
*2021. Stigao 💙👶
Evo da se i ja malo javim. 🙂 Nama je pregled slijedeci pon. Jedva cekam. Kod nas je izgleda opet djecak tako da nastavljamo u istom tonu. Ja u ovom trudnoći imam bas bolove i pritisak u maternici, al to je vjerojatno zbog toga sto nosim sina. Sad sto vise pokušavam izbjec to nosenje, al kad je jos premali. I onda place ako ga ne uzmem...jel netko zna kakva je situacija sa pratnjom na porodu? Ja sam vec u panici da cu morat sama bit na porodu. Bas mi je prvi put puno značilo sto je muz sa mnom.
Sretno svima danas. 🙂
Cvitka
Pozdrav drage trudnice
Pisem vam u brizi da se mozda utjesim s nekim ako je imo slican primjer…
Radila aam briseve odprilike 6 7 mj prije trudnoce i bili su uredni.
Sad sam u 21 tjednu i doktor je odlucio mi napravit urinokultura sterilana ali uvjek poviseni leukociti…
Sad zovem u merkur teta kaze gotovi nalazi ja reko mozete li mi reci kakvi su kaze nesmijem vam rec al vidim da ima jedna bakterija nije htjela rec ni sta ni kako…
Sutra idem na kontrolu ali sam tolko iaprepadana jer sam naravno citala sve i svasta o bakterijama a posto sam 21 tjedan vec ko zna od kad vucem bakteriju tu uzasno me strah na kontrolama do sad je bilo sve ok i zatvorena sam…. Oprostite na dugom postu u velikoj nadi da me neka uspije smirit i utjesit do sutra imala sam 2 spontana u ranoj trudnoci prije i nadam se da razumijete strah❤️😘
Ne znam sto znace cervikalni brisevi, al ja ti i od prije trudnoce vodim borbe s bakterijama. Na profilaksi sam bila god i pol (znaci, antibiotik svaki dan za odrzavanje normalnog stanja). Nakon saznanja za trudnocu, uz prijedlog gin (koja nije bila ni upucena u moju povijest bolesti) prekinula sam profilaksu i naravno opet zavrsila na hitnoj. Urinokultura uvijek sterilna! Eventualno citoloske pretrage pokazu pravo stanje. Suma sumarum, sad pijem drugu profilaksu svakih 5 dana. Da mi je svejedno sto pijem antibiotike dok sam trudna, nije, ali su mi rekli da je bolje sprijeciti nego lijeciti.
U svakom slucaju, neku terapiju ces dobiti. Bebi ce svakako manje stetiti nego neljecenje. Sretno!
Pozdrav drage trudnice
Pisem vam u brizi da se mozda utjesim s nekim ako je imo slican primjer…
Radila aam briseve odprilike 6 7 mj prije trudnoce i bili su uredni.
Sad sam u 21 tjednu i doktor je odlucio mi napravit urinokultura sterilana ali uvjek poviseni leukociti…
Sad zovem u merkur teta kaze gotovi nalazi ja reko mozete li mi reci kakvi su kaze nesmijem vam rec al vidim da ima jedna bakterija nije htjela rec ni sta ni kako…
Sutra idem na kontrolu ali sam tolko iaprepadana jer sam naravno citala sve i svasta o bakterijama a posto sam 21 tjedan vec ko zna od kad vucem bakteriju tu uzasno me strah na kontrolama do sad je bilo sve ok i zatvorena sam…. Oprostite na dugom postu u velikoj nadi da me neka uspije smirit i utjesit do sutra imala sam 2 spontana u ranoj trudnoci prije i nadam se da razumijete strah❤️😘
Ne znam sto znace cervikalni brisevi, al ja ti i od prije trudnoce vodim borbe s bakterijama. Na profilaksi sam bila god i pol (znaci, antibiotik svaki dan za odrzavanje normalnog stanja). Nakon saznanja za trudnocu, uz prijedlog gin (koja nije bila ni upucena u moju povijest bolesti) prekinula sam profilaksu i naravno opet zavrsila na hitnoj. Urinokultura uvijek sterilna! Eventualno citoloske pretrage pokazu pravo stanje. Suma sumarum, sad pijem drugu profilaksu svakih 5 dana. Da mi je svejedno sto pijem antibiotike dok sam trudna, nije, ali su mi rekli da je bolje sprijeciti nego lijeciti.
U svakom slucaju, neku terapiju ces dobiti. Bebi ce svakako manje stetiti nego neljecenje. Sretno!
Brisevi na clamidiu ureaplasmu aerobe i aneorobne bakt i tu mi je nesto nadeno neznam tocno koja bakterija vidis ja oped redovno radila briseve te sve i papu i zbog prijasnjih spontanih i planiranja trudnoce i uvjek uredni al eto valjda je trudnoca pogodna za te bestije nadam se da ce se to rjesit bez posljedica kakvih.. Hvala ti btw vidim da ti je termin 1.01.meni je 02.01🥰
Mimi, aha, to je to. Od silnih pretraga vise ni ne znam sto mi rade kad su te stvari u pitanju. Ja sam imala ureaplazmu. Problem je i sto sam alergicna na penicilin pa nemaju prevelik izbor lijekova za mene. Ali bit ce to sve oke kod tebe
Heheh, sve su to korona bebice 🙊
Mimi, aha, to je to. Od silnih pretraga vise ni ne znam sto mi rade kad su te stvari u pitanju. Ja sam imala ureaplazmu. Problem je i sto sam alergicna na penicilin pa nemaju prevelik izbor lijekova za mene. Ali bit ce to sve oke kod tebe
Heheh, sve su to korona bebice 🙊
Sogorica mi je imala ureaplasmu u trudnoci i 2 puta ispila antibiotik i nije izljecila al evo ima zivu i zdravu curku... Al uvjek nekako mislis mozda ja nisam te srece pa moja bakterija ima los utjecaj na trudbocu.. Ahh vjeciti pesimist sam 🤪kod mene je samo taj strah jer mi sad prvi put radio briseve u 20 tjednu pa uvjek mislim joj ko zna mozda od pocetka imam tu bakteriju a da i neznam koja moze stetit bebici ljuti me jer mi nije prije radio te briseve a s druge strane radila sam prije trudnoce pa valjda zato... A bit ce bolje 🥰mora biti
Samo razmisljaj pozitivno, znas da bebe osjecaju isto sto i mi javi sto su ti rekli!
mimi0402 ja o cervikalnim brisevima ne znam puno, meni su radeni u 15tt... ali gledaj, brisevi se uzimaju iz razloga da se otkrije stima li sve ili treba malo ipak intervenirati, pretraga ne bi ni postojala kada bi svim trudnicama nalazi bili savrseni
Dakle kod tebe je bakterijica otkrivena, sad slijedi terapija... budi bez brige, ovčica je dobro rekla - antibiotici nisu razlog za brigu i strah, gore je da se te bakterijice razmnozavaju
Takoder, brisevi su ti mogli biti uzeti odmah na pocetku trudnoce pa da se bakterija pojavi do 20tt i recimo onda te ginekolog niti ne bi slao na ponovnu pretragu jer bi mislio da je sve uredno 🤷♀️ meni se cini da je to kod tebe super ispalo, i sama kazes da si zatvorena i da je sve uredu
Sretno sutra ❤
unknown_girl ja jos nisam nabavila kolica i krevetic, al ako nista znam sto zelim nabaviti.. i to je pocetak 😄🤦♀️
Cvitka cestitam na deckicu 😃💙💕 i sretno u ponedjeljak 🤞🤞 ne znam gdje zivis, ja sam iz Ri i ovdje je pratnja dozvoljena... a vjerujem da mozes naci popis ostalih bolnica u RH koje takoder dozvoljavaju pratnju
Za ZG znam da je to sv Duh
mimi0402ja o cervikalnim brisevima ne znam puno, meni su radeni u 15tt… ali gledaj, brisevi se uzimaju iz razloga da se otkrije stima li sve ili treba malo ipak intervenirati, pretraga ne bi ni postojala kada bi svim trudnicama nalazi bili savrseni
Dakle kod tebe je bakterijica otkrivena, sad slijedi terapija… budi bez brige, ovčica je dobro rekla - antibiotici nisu razlog za brigu i strah, gore je da se te bakterijice razmnozavaju
Takoder, brisevi su ti mogli biti uzeti odmah na pocetku trudnoce pa da se bakterija pojavi do 20tt i recimo onda te ginekolog niti ne bi slao na ponovnu pretragu jer bi mislio da je sve uredno 🤷♀️ meni se cini da je to kod tebe super ispalo, i sama kazes da si zatvorena i da je sve uredu
Sretno sutra ❤
unknown_girl ja jos nisam nabavila kolica i krevetic, al ako nista znam sto zelim nabaviti.. i to je pocetak 😄🤦♀️
Cvitka cestitam na deckicu 😃💙💕 i sretno u ponedjeljak 🤞🤞 ne znam gdje zivis, ja sam iz Ri i ovdje je pratnja dozvoljena… a vjerujem da mozes naci popis ostalih bolnica u RH koje takoder dozvoljavaju pratnju
Za ZG znam da je to sv Duh
Tea 22 hvala ti na podrsci😁Nekad poneki glas razuma dobro dode... Istina nemoze sve uvjek bit perfect iako bi mi to htjele... Oped se tjesim da je od samog pocetka vec bi nedaj boze nesto se i zakompliciralo... Sutra cu sve vidjeti usput ce mi napravit i daj malo opsežniji uvz posto to nismo pa cu ajmo reci sve znati...treba se nadati najboljen istina 😁🙏bebaca sam neki dan tek pocela osjecati(ili bar mislim da je to to) kao neko titranje vibriranje kroz trbuh poput ribice pa sve nekako mislim da me tjesi mama ja sam dobro... 😛👣
Lilo baš divno, čestitke na curici ❤
Ja sam još jutros objavila za pregled.. sve je super. 😊
"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
*2021. Stigao 💙👶
Sortiraj odgovore
Najstariji