Bok curke, već nekoliko dana proučavam one zaštite i dodatke za krevetić. Fora su mi one pletenice, gnijezda, jastuci, baldahini…. al me zanima što je od toga stvarno potrebno? Vi koje već imate djecu, što vam se pokazalo korisnim? Jer ispada da ima svega u krevetiću, samo ne bebe 🙈
Joj i ja sam razmisljala o tome
I odlucila sam uzet 4 plahte s gumicom za mijenjanje, zimsku vrecu za spavanje, dekicu i oko pletenice-ogradice se dvoumim… znam da je beskorisna, al mogu si dozvoliti jedan beskoristan gust valjda 🙈🙈🤭
Od popluna, navlake za poplun, jastuka, navlake za jastuk… sam odustala
O baldahinu nikad nisam ni razmisljala jer mi je to malo previse kicasto, al kad se lijepo uredi cak je i okej
Ako zelis uzimat gnijezdo, preko aliekspresa ti je puuuno jeftinije (u ducanima kod nas cca 500kn, aliekspres 200tinjak kn)
Na face-u "bon bon torte od pelena" ima to sve još povoljnije..škicnite.
Ja bi svakako okolo krevetića nešto, mislim da nije beskorisno.. jer se bebač može lupiti od ogradu, pogotovo kad malo odraste i krene se okretati 😏
Zašto si odustala od popluna?
Preporuca se bez toga zbog sigurnosti bebe. Veca je opasnost od gusenja nego da se beba udari. Al da... nekim ljudima su to gluposti isto kao jaja u autu ili neispravne klokanice koje mogu nastetiti razvoju kukova.
Od iskusnijih mama sam cula da im poplun i jastuk nisu trebali, a da su vrece za spavanje zakon, pogotovo za zimske bebe. Takoder, prvih par mj nisu potrebne ni navlake za kindac jer se beba ne uspravlja ni okrece. Ali bolje ipak to kupiti pa imati sa strane. Cula sam da je gnijezdo super, em za dojenje em da stavis bebu bez straha da ce pasti ako moras nesto odraditi. Ali cini mi se dosta nespretno za koristenje pri nosanju i dojenju, preveliko mi je nekako. Vidjela sam u bubamari nesto u cemu su nas mame nosile iz bolnice (kao neki ukrasni jastucic), ne znam kako se zove a cini mi se prakticno za dojenje.
Ja bebu osjecam sve cesce, ujutro, poslije rucka i prije spavanja obavezno, tijekom dana sam aktivna pa onda mozda i ne registriram. Obozavam taj osjecaj kad se javi, najcesce dok sam na ledima ili mirujem. Bas lupka. Rekli su mi da imam sprijeda posteljicu (citala sam da onda dosta kasnije osjetis bebu) ali moja se pocela dosta rano javljati
Evo mene, jucer me zvala doktorica da mi kaze da je nifty uredan i da imam decka. 💙 a ja danas vec u brigama jer mi se cini da me grudi nimalo ne bole i kao da nisu onako napete. Jel to normalno da se dogada? Danas sam 12+1. Pregled za 10 dana
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Lilo koja je to aplikacija?
"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
*2021. Stigao 💙👶
Dobro jutro drage moje,
Cini mi se da svaki vikend bude zatisje. 😊
Ja jos ne razmisljam o uredjenju nicega, niti kupovini, samo jos gledam.. Puno stvari mi je receno da cu dobiti, ali se bojim da mi nece biti dostavljeno, zbog korone i zatvaranja granica. Pa me nekad uhvati panika da ce se opet prodavnice zatvoriti, a ja cu ostati bez icega. 🙄 Takodje, ne mozemo se dati u neko preuredjenje, jer stanujemo privatno. Vec dugo trazimo nesto za uzeti, ali nista.. tako da me i to poprilicno opterecuje.
Sto se tice Mg, uzimam Mg direkt. Onaj u kesicama, sto se samo istrese u usta. "Navodno" se taj najbolje i apsorbuje..
Inace, cini mi se da sam osjetila zadnjih 10ak dana bebu, 3x.. Posto ne znam kako to izgleda, sve jedva cekam da ucestali, pa da znam sa sigurnoscu da mi se javlja moja cura. 😊
Joj bas divan osjecaj kad nam se bebuske odluce javiti 😍😍 da je bar tako od samog pocetka pa ni ne bi bilo svih onih silnih prvotnih strahova haha
I mene ta korona uopce ne brine, pa ionako se sve moze online naruciti 🤷♀️
Dobro jutro drage moje,
Cini mi se da svaki vikend bude zatisje. 😊
Ja jos ne razmisljam o uredjenju nicega, niti kupovini, samo jos gledam.. Puno stvari mi je receno da cu dobiti, ali se bojim da mi nece biti dostavljeno, zbog korone i zatvaranja granica. Pa me nekad uhvati panika da ce se opet prodavnice zatvoriti, a ja cu ostati bez icega. 🙄 Takodje, ne mozemo se dati u neko preuredjenje, jer stanujemo privatno. Vec dugo trazimo nesto za uzeti, ali nista.. tako da me i to poprilicno opterecuje.
Sto se tice Mg, uzimam Mg direkt. Onaj u kesicama, sto se samo istrese u usta. "Navodno" se taj najbolje i apsorbuje..
Inace, cini mi se da sam osjetila zadnjih 10ak dana bebu, 3x.. Posto ne znam kako to izgleda, sve jedva cekam da ucestali, pa da znam sa sigurnoscu da mi se javlja moja cura. 😊
E taj direkt imam i ja mama mi je taj uzela u ljekarni
Meni se moj bebac javlja sad malo češće ali svejedno nije nešto previše jedva čekam da se više pita u danu krene javljat sad nekad osjetim a nekad cijeli dan ništa ne osjetim 🤷🏼♀️
Bez brige zna i meni proc dan bez da osjetim (a moguce da se jednostavno ne skoncentriram i ne umirim dovoljno), pa onda ona to sve nadoknadi cjelodnevnim i cjelonocnim lupanjem 😅😅🥰🙈
Bok curke, već nekoliko dana proučavam one zaštite i dodatke za krevetić. Fora su mi one pletenice, gnijezda, jastuci, baldahini…. al me zanima što je od toga stvarno potrebno? Vi koje već imate djecu, što vam se pokazalo korisnim? Jer ispada da ima svega u krevetiću, samo ne bebe 🙈
Joj i ja sam razmisljala o tome
I odlucila sam uzet 4 plahte s gumicom za mijenjanje, zimsku vrecu za spavanje, dekicu i oko pletenice-ogradice se dvoumim… znam da je beskorisna, al mogu si dozvoliti jedan beskoristan gust valjda 🙈🙈🤭
Od popluna, navlake za poplun, jastuka, navlake za jastuk… sam odustala
O baldahinu nikad nisam ni razmisljala jer mi je to malo previse kicasto, al kad se lijepo uredi cak je i okej
Ako zelis uzimat gnijezdo, preko aliekspresa ti je puuuno jeftinije (u ducanima kod nas cca 500kn, aliekspres 200tinjak kn)
Na face-u "bon bon torte od pelena" ima to sve još povoljnije..škicnite.
Ja bi svakako okolo krevetića nešto, mislim da nije beskorisno.. jer se bebač može lupiti od ogradu, pogotovo kad malo odraste i krene se okretati 😏
Zašto si odustala od popluna?
Preporuca se bez toga zbog sigurnosti bebe. Veca je opasnost od gusenja nego da se beba udari. Al da… nekim ljudima su to gluposti isto kao jaja u autu ili neispravne klokanice koje mogu nastetiti razvoju kukova.
Iskreno, meni je gora deka ili plišanci/jastučići, nego ta zaštita ogradica. Nemam iskustva, ali ovako po nekoj logici razmišljam. 🤔
"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
*2021. Stigao 💙👶
Evo mene, jucer me zvala doktorica da mi kaze da je nifty uredan i da imam decka. 💙 a ja danas vec u brigama jer mi se cini da me grudi nimalo ne bole i kao da nisu onako napete. Jel to normalno da se dogada? Danas sam 12+1. Pregled za 10 dana
Cestitam od srca 💙🌼🌞🧡
Bolne grudi su prvenstveno pocetni, rani simptom trudnoce... mene ne bole vec tjednima (ne znam ni odrediti od kad), povecale su se.. stoje tako povecane i ni ne osjecam ih 😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji