Moze mi netko molim vas reci prednosti ili razloge odlaska na 3d/4d?
Ja stvarno ne znam, meni jedino pada na pamet da se beba realnije vidi pa kao slatko je 🙈
Je li kojoj ginekolog sta rekao za to?
Moj je meni odmah rekao da on to ne radi jer je to jako zagrijavanje ploda i nepotrebno kad svakako oni sve vide na onom vecem ultrszvuku oko 20 tjedna ili kada se vec radi? ( Ni to ne znam jos) A pogotovo jos ako zena radi kombinirani ili Nifty gdje se svi problemi iskljuce.
Moje pitanje je jel ima jos neki razlog zasto se na to ide osim da vidis bebicu malo ljepse nego na obicnom?
Ja stvarno ne znam, meni jedino pada na pamet da se beba realnije vidi pa kao slatko je 🙈
Moj je meni odmah rekao da on to ne radi jer je to jako zagrijavanje ploda i nepotrebno kad svakako oni sve vide na onom vecem ultrszvuku oko 20 tjedna ili kada se vec radi? ( Ni to ne znam jos) A pogotovo jos ako zena radi kombinirani ili Nifty gdje se svi problemi iskljuce.
Moje pitanje je jel ima jos neki razlog zasto se na to ide osim da vidis bebicu malo ljepse nego na obicnom?
Pa koliko sam ja shvatila to je taj veci uzv tj veliki anomaly scan. Vidi se lijepo beba i svi detalji ali se vide i svi organi da li se dobro razvijaju i sl. Neke stvari prenatalni testovi ne mogu otkriti.
Stiže nam Ena 🌺
Termin 02.01.2021.
Lilo23
Sto se treba sve napraviti da se dobije taj paket za trudnice u dmu? 🙂
Pa koliko sam ja shvatila to je taj veci uzv tj veliki anomaly scan. Vidi se lijepo beba i svi detalji ali se vide i svi organi da li se dobro razvijaju i sl. Neke stvari prenatalni testovi ne mogu otkriti.
Ne, anomaly scan se sasvim uredno radi u 2D oduvijek a i sada. Većina socijalnih ginekologa salje zene u bolnicu ga radit, a privatnici uglavnom imaju sami operaturu malo kvalitetniju za to.
3D i 4D je samo dodatna opcija a mene zanima sta su vama doktori rekli koje su prednosti iste osim sto vidite bebu realnije :)
Tako je, na anomaly scanu se detaljno vidi razvoj bebe i njezinih organa radi se od 12 do 14 tjedna i drugi je od 20 do 22! Uglavnom se radi u 2D verziji! Na 3D se samo.bebica ljepse i realnije vidi, ja ga osobno ne preferiram i radit cu ga jednom i to u nekom 30 tjednu, ranije ne.
Lilo23
Sto se treba sve napraviti da se dobije taj paket za trudnice u dmu? 🙂
Samo zatraziš na kasi i daš dm karticu :)
Stiže nam Ena 🌺
Termin 02.01.2021.
Jel uopće ostalo cura na forumu ili je forum službeno umro haha 🙈
Ja ostajem tu. Tražila sam prije trudnoće neki forum baš zato što nisam htijela preko fejsa sve i zavoljela sam ovaj forum bila sam prvo u lh trakicama i sad na ovoj temi makar je ova tema baš zamrla nekako nažalost 😔
Ja sam isto samo na forumu, cesto vas citam, ako nemam nesto za reci onda i ne pisem :D
Cure evo mene, imali smo pregled danas 😍 https://ibb.co/kDsLHxX
Sve je okej, i mala buhtlica dobro napreduje, manji smo za dva dana ali otpočetka mi tako i vode trudnoću..ono što bi ja sad htjela pitati one koje su prošle, treba li se za rani kombinirani probir imati uputnica ili se može i bez naručiti npr. u Vinogradskoj? (idem privatno i znam da uputnice tražim kod svoje ginekologice al ne znam je li mi za probir ona treba, vjerojatno da ali čisto da pitam tu.) 🙂
Uputnicu moras imati, a ne moras se naruciti. Dodes ujutro, ne znam od kad mozes, ali znam da do 9 primaju. To je za vinogradsku, ja sam bila tamo.
Cure koje ste na moru,jel se kupate? Izbjegavate li skroz sunce ili samo u odredeno doba dana? Koju kremu koristite?
Hej zene iman par pitanja
Muci me nesanica zadnjih par dana nenormalno dodem s posla jedva gledam na oci legnem a nebi dragi Bog zaspa nikako pa nikako pa me uvati neka nervoza u noge pa nikako na zelenu granu i navecer isto legnem umorna ka pas al nemogu zaspat ili taspen pola sata pa se probudin zanjih par veceri ako sapavam sve skupa 2 sata uzas... Ima neko iskustva neki savjet
I jos nesto da budem otvorena i iskrena uopce mi nije do odnosa dragi se uvati oko mene a mene nije briga ni 5%... Muci me to sta mi treba puno puno duze da dodem do kraja nego prije i boli me ne puno al osjetim kao da se stisla kad ide uc(da izvinite na izrazima) jel to uredu ili?
Sortiraj odgovore
Najstariji