Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    JECIKA
    08. Srpanj 2020. 21:07

Ja sam tek danas primijetila sa mi je pupak krenuo ka vani.. Odnosno imam oziljak od dvije laparoskopije i on je bio u pupku duboko.. Sada ga vidim sasvim OK. Prvi znak rasta stomacica 

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

08. Srpanj 2020. 21:24

JECIKA

Ja sam tek danas primijetila sa mi je pupak krenuo ka vani.. Odnosno imam oziljak od dvije laparoskopije i on je bio u pupku duboko.. Sada ga vidim sasvim OK. Prvi znak rasta stomacica

Moj je vec skoro cijeli odavno vani, izgleda kao zenama pred porod...kod mene bas ruzno izgleda, al sta da radim 😀 

JECIKA
    08. Srpanj 2020. 21:25

Nada88

JECIKA

Moj je vec skoro cijeli odavno vani, izgleda kao zenama pred porod…kod mene bas ruzno izgleda, al sta da radim 😀

Joj to nije ruzno vec naprotiv. Samo neka rastu slatkisi 

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

Nova19
    08. Srpanj 2020. 21:28

Nada šta se uzv tiče, ja sam u prvoj trudnoći bila kada me ginic naručivao a i do sada sam bila svega 5-6 puta... vjerujem svom ginekologu i znam da ne bih ugrozio plod. Jucer bila pola sata na uzv jer je gledao sve organe, dugo je gledao srčeko i baš sve detaljno jer je to jako bitno i nema veze sa nifty-em koji sam obavila 3 tjedna prije... sada sam mirnija i jedva čekam da opet vidim svoje malo zlato 💙🤗

Sara2021
    08. Srpanj 2020. 23:21

Da li je rano da vas pitam znate li gdje cete roditi? Nesto sam citala i da bi porod prosao pez rezanja da se treba uljiti dolje, cudno zvuci. Znate li sta s tome i kad s tim treba krenuti?

Stiže nam Ena 🌺
    Termin 02.01.2021.

Nova19
    09. Srpanj 2020. 06:27

Sara ja se nisam ničim mazala dolje u prvoj trudnoći pa nisam ni pukla niti su me rezali... mislim da je jednostavno genetika u pitanju, koliko si elastična... ali vjerujem da ti mogu odgovoriti cure koje su se mazale da li je njima pomoglo ...
    Ja sam prvu rodila na SV Duhu i same pohvale imam, ali mislim da ću maloga roditi u Petrovoj jer su me tamo vodili u početku ove trudnoće i znam jednu žensku koja tamo radi pa eto, za sada je takav plan 🤷‍♀️😁🤗

Lalla
    09. Srpanj 2020. 07:40

Mislim da se to zove perinatalna masaza i kolko sam citala dovoljno je 2-3 puta tipa par tjedana prije termina. Uopce nije stvar u tome da se treba puno puta raditi, nema nikakve razlike. Ja sam to napravila 2 put, sama, nekaj zbrljavila. Imala sam 2 unutarnja sava. Ne znam da li je to pomoglo. Mislim da sam sa cistim bademovim uljem, isto ulje koje se preporuca staviti u kupku od bebe prvih mjeseci (par kapi). Iako ja sam mu mozda stavila 1-2 put. Prvo ga nismo kupali 2 tjedna, vise zbog straha i pupka, onda nam je dobio tjemenicu pa smo ga sa mrvicom mustelle protiv tjemenice koja je zakon za to (odmah mu je bilo bolje).
    Mene od jucer boli glava, od lagane glavobolje do migrene. Sjetila sam se da su tu cure pisale da ih isto boli. Danas ujutro mi je pomogla salica capucina iz dubravice. Nekako mi je salica kave prirodnija od ljekova. Znam da mi lupocet inace nikaj ne pomaze protiv migrene, samo lezanje u tamnoj sobi i neki pritisak oko glave. Ostale ljekove ne zelim, nisam htjela no duphaston koristiti iako se soc gin kleo u to, ja sam odlucila slusati privatnog (koji mi prati trudnocu) - on je rekao da nije obavezno. Vec mi je dosta tih umjetnih hormona, dovoljno je ovo sto uzimamo kroz hranu i euthyrox koji moram zbogg stitnjace. Naravno druga bi stvar bila da sam krvarila, ali nisam ni kap od menge.
    Sorry cure na ovom romanu toka svijesti, kome je predugo neka ne cita 

ruza92
    09. Srpanj 2020. 08:02

Hej...dali se trebam zabrinuti što do sada ništa ne osjećam? 😕 nekad mi se kao nešto učini, ali ne znam dali je to,to. Ali to nije svaki dan. 

misslolica
    09. Srpanj 2020. 10:20

Curke evo mene iz diabetoloskog centra, osjecam se kao pravi diabeticar jer mi je dala aparat za mjerenje i 4 puta dnevno to trebam raditi i zapisivati u knjigu... nigdje bez aparata... sreca nije imala na stanju neki koji se spoji sa aplikacijom pa vrijednosti secera idu direktno u bolnicu...ovaj standardni mogu malo i varakati 😂😂 eto, to je to nadam se da sve bude dobro 

Tea22
    09. Srpanj 2020. 13:48

Bok cure, od pocetka ovog foruma nisam propustila niti jedan post
    Premda sam aktivnija na fb-u, citam sve sto pisete 😃
    U pon smo dragi i ja zajedno isli na anomaly scan kod privatnice, ne zna se ko je vise odusevljen 🥰🥰
    Doktorica je fantasticna, sve je ful detaljno promatrala i objasnjavala.. zjenice, nosic, nepce, mozak, srce, pluca, bubrege, kraljeznicu, raznorazne vene i arterije, pa je brojala prstice...
    Pregled je bio kombinacija 2d/3d/4d... beba se toliko dobro vidjela da je to nesto nestvarno carobno❤
    Ima 290 grama, po mjerama je malo veca.. (glavica joj je veca za cak 2 tj😅)
    Cim je pregled poceo mahnula nam je rukicom, zjevala je, cak se i popiskila u jednom trenutku 😂😂
    S maleckom je sve u najboljem redu, no meni posteljica djelomicno prekriva usce
    Kaze da ce se to do 24tt sigurno podic, ali da malo smanjim tempo
    14. imam pregled kod socijalne pa cu jos malo gledat bebicu☺️☺️

Skrinala sam sve sto ste pisale i sad idem pomalo odgovarat🖐🖐

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.