Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LeLa2807
    28. Lipanj 2020. 14:53

Lilo, ja sam imala pregeld 19.6. kad nam je potvrdjen spol sa 11+6 da je sin.sve je proslo u redu. Utz je radila skoro sat vremena,2D/3D/4D. I sliku sam negdje zakacila (ova na profilu). Iza toga sam dala krv za kombinirani i u utorak mi je javila da je nalaz uredan, ali ja intervale rizika nisam vidjela, doslo je njoj na email.
    Sad u ponedjeljak zovem da vidim kakvi su nalazi briseva jer mi ih je sad radila. Iduci pregled (tek) 27.7. Mislim da ce tad vec veliki anomaly raditi. Nisam vise ba utrogestanima,bila jos prosli tj jer je hematom bio skroz malen. Ostalo je sve uredno za sada.
    Vidim i da si ti bila i da je sve dobro proslo.
    Btw, pisala sam ti se sjecas da je sad termin korigiranii 31.12 i da se nas dvije vrtimo non stop u dan.:D

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

Green
    28. Lipanj 2020. 14:57

LeLa2807

Lilo, ja sam imala pregeld 19.6. kad nam je potvrdjen spol sa 11+6 da je sin.sve je proslo u redu. Utz je radila skoro sat vremena,2D/3D/4D. I sliku sam negdje zakacila (ova na profilu). Iza toga sam dala krv za kombinirani i u utorak mi je javila da je nalaz uredan, ali ja intervale rizika nisam vidjela, doslo je njoj na email.
    Sad u ponedjeljak zovem da vidim kakvi su nalazi briseva jer mi ih je sad radila. Iduci pregled (tek) 27.7. Mislim da ce tad vec veliki anomaly raditi. Nisam vise ba utrogestanima,bila jos prosli tj jer je hematom bio skroz malen. Ostalo je sve uredno za sada.
    Btw, pisala sam ti se sjecas da je sad termin korigiranii 31.12 i da se nas dvije vrtimo non stop u dan.:D

Mozes li mi reci koliki ti je hematom? I da li si strogo mirovala ili si lagano isla okolo ? 
    Ja imam hematom od 1 cm i sva sam u strahu od njega...

Green
    28. Lipanj 2020. 14:58

flower93

Imam pitanjce vezano uz stitnjacu. Znaci, ja sam danas 6+4. Vadila sam neki dan TSH i nalaz je 0.9, dok inace mi je setal izmedju 1.7 i 2.1. FT3 i FT4 su u granicama normale, ali imam pozitivna antitijela (anti tg 207, anti tpo 10). Svi su mi do sad rekli da nema potrebe za lijekom. Zadnjih par dana osjecam bas stalno lupanje srca, mjerila sam tlak koji je nizi nego inace (100/60 i 110/70). Bojim se da to lupanje srca nije poradi stitnjace, a opet citam da je to sasvim uredan nalaz za trudnocu. Kakva su vasa iskustva?

Ne znam o stitnjaci nista ali bi za ovo lupanje srca ja pitala doktora malo...

Green
    28. Lipanj 2020. 15:00

Roza994

Cure, dali je koja od vas dobila tj imala nekakav lagani osip po trbuhu onako odmah iznad pupka na desnoj strani?

Nisam cula za to kao normalna pojava u trudnoci. Mozda reakcija na neki lijek ako uzimas? Ili alergija na hranu, sampon, kremu? Si probala sta novo?  U svakom slucaju ako ne prodje brzo obavijesti doktora..

LeLa2807
    28. Lipanj 2020. 15:17

Green

LeLa2807

Mozes li mi reci koliki ti je hematom? I da li si strogo mirovala ili si lagano isla okolo ?
    Ja imam hematom od 1 cm i sva sam u strahu od njega…

Moj je bio 1 cm ali na mjestu gdje nije smetao bebi nisam uopce mirovala niti morala. Imala sam terapiju utrogestana 2x2. Osim veličine bitno je gdje je smjesten. Meni se resorbiro bez ikakvog iscjetka i sl. Ako dr kaze mirovanje treba slusati. Vec bi on tebi rekao da je smjesten na rizičnom mjestu. Pokusaj ne razmisljat meni je rekla da mi ne bi ni spominjala za hematom i da ga zanemarim do iduceg pregelda da ce nestati i stvarno je skoro cijeli nestao. Ja mu nisam davala paznju ali nisam ni morala. Ti se pokusaj maknuti mislima od hematoma. Miruj ako je dr rekao slusaj upute, imas terapiju i sve ce biti u redu. Jaaaako puno trudnica ima hematom. Sve ce biti dobro. 

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙

Jellybean
    28. Lipanj 2020. 15:21

Evo da se javim. Danas sam bila krvarila, pa sam otisla na hitnu. Rekao je meni doktor razlog krvarenja, i pokazao je gdje je krvarenje, ali ja njega nisam najbolje skuzila. Uglavnom beba je ziva, dobro se razvija. 😊 Moram mirovat i pit tablete za odrzavanje trudnoce. Nadam se da ce sve biti uredu dalje tijekom trudnoce. 🙏

Green
    28. Lipanj 2020. 15:32

LeLa2807

Green

LeLa2807

Moj je bio 1 cm ali na mjestu gdje nije smetao bebi nisam uopce mirovala niti morala. Imala sam terapiju utrogestana 2x2. Osim veličine bitno je gdje je smjesten. Meni se resorbiro bez ikakvog iscjetka i sl. Ako dr kaze mirovanje treba slusati. Vec bi on tebi rekao da je smjesten na rizičnom mjestu. Pokusaj ne razmisljat meni je rekla da mi ne bi ni spominjala za hematom i da ga zanemarim do iduceg pregelda da ce nestati i stvarno je skoro cijeli nestao. Ja mu nisam davala paznju ali nisam ni morala. Ti se pokusaj maknuti mislima od hematoma. Miruj ako je dr rekao slusaj upute, imas terapiju i sve ce biti u redu. Jaaaako puno trudnica ima hematom. Sve ce biti dobro.

Meni je isto ispod ploda i ne krvarim nego sam imala neke bolove i na hitnoj mi je jedna mlada doktorica rekla za hematom i da bi morsla mirovat. Utrogestana vec stavljam 6 od pocetks trudnoce.
    Dodjem drugi dan kod svog doktora privatnika i puno iskusnijeg i jako poznatog u Rijeci koji mi je rekao da ja nisam za zalec na kauc jer je to mali hematom i da mogu ic i radit posto imam uredski posao. Jedino da se ne naprezem i poslije posla da odmorim.
    Ja sam od straha svejedno zalegla 😂😂
    Bojim se jer na internetu su oprecna misljenja... Ma najradje bi isla lec i probudila se za 7 mjeseci s bebom u rukama. Mislim jel stvarno trazim tako previse?!?! 😂😂😂🙈🙈

Green
    28. Lipanj 2020. 15:35

Jellybean

Evo da se javim. Danas sam bila krvarila, pa sam otisla na hitnu. Rekao je meni doktor razlog krvarenja, i pokazao je gdje je krvarenje, ali ja njega nisam najbolje skuzila. Uglavnom beba je ziva, dobro se razvija. 😊 Moram mirovat i pit tablete za odrzavanje trudnoce. Nadam se da ce sve biti uredu dalje tijekom trudnoce. 🙏

Ako ti je nasla mjesto gdje krvaris znaci da krvaris iz hematoma i to je dobra vijest, bolje nego da ne znaju uzrok. To bi trebalo iscurit i onda si na miru. Bit će to super. ❤️

LeLa2807
    28. Lipanj 2020. 15:40

Green

LeLa2807

Green

LeLa2807

Moj je bio 1 cm ali na mjestu gdje nije smetao bebi nisam uopce mirovala niti morala. Imala sam terapiju utrogestana 2x2. Osim veličine bitno je gdje je smjesten. Meni se resorbiro bez ikakvog iscjetka i sl. Ako dr kaze mirovanje treba slusati. Vec bi on tebi rekao da je smjesten na rizičnom mjestu. Pokusaj ne razmisljat meni je rekla da mi ne bi ni spominjala za hematom i da ga zanemarim do iduceg pregelda da ce nestati i stvarno je skoro cijeli nestao. Ja mu nisam davala paznju ali nisam ni morala. Ti se pokusaj maknuti mislima od hematoma. Miruj ako je dr rekao slusaj upute, imas terapiju i sve ce biti u redu. Jaaaako puno trudnica ima hematom. Sve ce biti dobro

Hej, ja ti vodim T u Rijeci kod Škunce, isto. Uredski posao. Ali ja sam otpočetka aktivna. Plivam, duge setnje, Kuham, cistim, perem, radim, nosim necaka ne predugo ali nosim. Ali ja se stvarno dobro osjecam i sigurno. Da se ne osjecam tako ne bi to radila. Naravno. ☺️ ma bit ce ti sve super vidjet ces cim dr kaze da nije nista. I moj je bio ispod bebolinija. 

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙

Green
    28. Lipanj 2020. 15:50

Ja sam kod Vezmara, i on me je stvarno utjesio ali ja naravno prepala se i boli neke sto sam imala i zalegla , muz me zahebava da lezim ko da cekam posljednju pomast 😂😂😂😂

Mislim da cu jos 7 dana odlezat i onda imam kontrolu pa cu se vratit radit ako se smanjio. Nisam nikad misla da cu jedva cekat ic radit!! Cak sam pocela sefici slat poruke da mi fale svi i da kako oni prezivljavaju bez mene uopce, veli ona ma nikako evo propali smo svi bez tebe svi smo na birou vec 😂😂😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.