Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Eyia
    27. Lipanj 2020. 17:58

Lalla

Nada88

Lalla

Prijavljujem da sam danas pojela ravno 3 przene sardelice.Nisu mi bas sjele. Jela sam ja jos i drugih stvari, al covjece nemrem samo tunu i sir od proteina… pise da se treba pazljivo s njom u trudnoci.s

Tuna i svjezi sir nisu bas pozeljni u trudnoci, oprezno s tim! Ja sam ih totalno izbacila niti pastu s tunom ne jedem.

A pise da je ok 1 tjedno tuna, pogotovo ova koja je popularna kod nas. Svjezi sir kupujem u ducanu, a ne na placu. Mora samo biti pasteriziran. To se provjeri na deklaraciji.

Ja isto pojedem tune, ne često ali ju jedem..i zapravo kad sam prvi put bila kod ginekologice rekla je da nema namirnice koju moram izbjegavati, samo da s ničim ne pretjerujem i da mi se hrana ne bazira tipa samo na ribljim stvarima...mislim da je mix svega zapravo najbolje, al znam da ima onih koje muku muče sa mučninama pa zaista nikom ne zamjeram šta nešto il ne može jesti, ili joj se jednostavno ne jede. Ja imam tu sreću pa mogu sve (osim salama one mi užasno po novom smrde 😆)

27. Lipanj 2020. 18:05

Lalla

Nada88

Lalla

Prijavljujem da sam danas pojela ravno 3 przene sardelice.Nisu mi bas sjele. Jela sam ja jos i drugih stvari, al covjece nemrem samo tunu i sir od proteina… pise da se treba pazljivo s njom u trudnoci.s

Tuna i svjezi sir nisu bas pozeljni u trudnoci, oprezno s tim! Ja sam ih totalno izbacila niti pastu s tunom ne jedem.

A pise da je ok 1 tjedno tuna, pogotovo ova koja je popularna kod nas. Svjezi sir kupujem u ducanu, a ne na placu. Mora samo biti pasteriziran. To se provjeri na deklaraciji.

Ja sam isto gledala.da je pasteriziran, al onda sam istrazivajuci po internetu naisla da ga uopce nije dobro jesti. Ma gle, ja isto mislim da su to gluposti ali nekako kad procitam tako nesto izbjegavam, tunu obozavam al nema sanse da bi je pojela, ja sam i tako sa svim tin isprepadana pa i nisam neko mjerilo

Lalla
    27. Lipanj 2020. 21:02

Ma ok, svatko radi kako misli da zna najbolje. Mozda je zvucalo kao da ja jedem samo tunu i svjezi sir, ali nije da ja to cesto jedem vec mi je to jedino primamljivo od proteina. Prije par tjedana mi se tako svidjala pasteta, al nisam je jela jako cesto vec mi je jednostavno bila primamljiva. I prosla me i ona i cokolino  sada su glavni batat, krumpir, sezonsko voće, svjezi paradajz i sir (mekani ili svjezi). Od pića voda s ocijedjenim limunom 

Green
    27. Lipanj 2020. 21:04

Cure ja danas popila dva deca sprajta i doslovno me digao iz mrtvih! Mucnina odmah nestala i glava se razbistrila od trudnickog mamurluka.
    To sam cula da je sprite super za to, naravno u minimalnim kolicinama i ne svaki dan...

HopeforU
    27. Lipanj 2020. 21:19

Vecer drage trudnice,
    Ja sam tek sad jela i to zdjelicu juhe i jednu kiflu,pravo mi drago sto sam uspijela nesto pojesti a da mi se ne smuci 😊😊

A On zna kad je najbolje vrijeme 🙏🙏

Jellybean
    27. Lipanj 2020. 23:16

Pozdrav curke. Trudna sam 9 tjedana. Ovo mi je prva trudnoca. Od kada sam saznala da sam trudna, pokusavam jesti sto zdravije. Od malena ne jedem povrce, osim kelja i tikvica. Prije 3 tjedna su mi pocele mucnine, bez povracanja, hrana koju sam prije obozavala, sada mi se od nje dize zeludac, iako jedem pola toga na silu. I problem je taj u tome sto nemam apetita doslovno za nista. Jedino juhe i varivo mi odgovara. Ali ne mogu ni to svaki dan jesti. Kada ogladnim i znam da moram ici jesti odmah mi bude zlo, psihicki i fizicki. Ne znam vise sto da radim, izludit cu. Kako ste se vi borile sa gadanjem hrane, sto ste najvise jele i jel imate vi kakve savjete? 😀

student13ica
    27. Lipanj 2020. 23:37

Gabrijela dobro došla.. ti i ja se pratimo s tjednima 😊 ja sam mučnine imala od 5tt i ovaj 8tt mi lagano prestaju.. nadam se da je to to. Ja nisam imala baš želje za ničim posebnim, isto bi me uhvatila iznenada glad, slabina.. na silu sam pokušavala, juhe, meso.. jedino lubenicu mogu bez problema, a spremanje ručka je lutrija 🙈 
    E da, Cola bi mi pomogla kod mučnine. 

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

malamarelica
    28. Lipanj 2020. 10:05

HopeforU

malamarelica

Alea

An1

malamarelica

Alea

Cure imamo jedno pitanje, trudna sam 6+1 i uopce nemam potrebu ici piskiti, to me brine, smatrate li da to moze bit ok na kraju?
    Hvala vam

Tako ni ja nemam zatvor. Bas naprotiv, i dvaput na dan imam nuzdu. Mene boli mesno zubo. Joooj, jedva cekam pregled. Sigurno smo dosadne ovim trudnicama s duzim stazom, ali kad nema teme prvo tromjesecje..

Ne možete cure biti dosadne! Nisam ni ja u početku imala ni problema s probavom ni potrebu za pi pi! Pa nemam ni sad čak! Sve je to individualno! Nas brini aleasve će biti dobro!! Dali si išla već kod ginekologice?

Nisam jos, idem 8.7.
    Meni je ovo 3.trudnoca, imala sam 1 spontani i jednu mogu reci skolsku trudnocu i u obje sam isla odmah puno piskiti, a 1.je zavrsila tako da su polako nestali svi simotomi pa tako i to i zato me to sad malo brine

Kako je ovo strasno… ja mislim da nemam nijedan simptom i tako se neopisivo bojim, ja vam ne mogu opisati u kakvom sam veceras stanju. Mislim da ce mi u pon reci da sam sve izmislila, i testove i trudnocu i kako nema nicega. Ne znam kako cu prezivjeti ova 2 dana jos. Blago svima vama… stvarno, sve bih dala da povracam cijelu trudnocu

Blago ti se kad imas takvu trudnocu,ja skoro nista ne jedem a i sto pojedem povratim,skoro nista sama ne kuham jer mi smetaju mirisi,gladna konstantno ali skoro svaki zalogaj mi se smuci..uzivaj sve ce to biti uredu..

Meni se to ni najmanje ne svida. Sutra idem ginicki. Vidjet cemo jesam li uopce trudna... strasan je ovo osjecaj. Evi  mijenjala bih se s tobom ovog trena

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

JECIKA
    28. Lipanj 2020. 10:35

malamarelica

HopeforU

malamarelica

Alea

An1

malamarelica

Alea

Cure imamo jedno pitanje, trudna sam 6+1 i uopce nemam potrebu ici piskiti, to me brine, smatrate li da to moze bit ok na kraju?
    Hvala vam

Tako ni ja nemam zatvor. Bas naprotiv, i dvaput na dan imam nuzdu. Mene boli mesno zubo. Joooj, jedva cekam pregled. Sigurno smo dosadne ovim trudnicama s duzim stazom, ali kad nema teme prvo tromjesecje..

Ne možete cure biti dosadne! Nisam ni ja u početku imala ni problema s probavom ni potrebu za pi pi! Pa nemam ni sad čak! Sve je to individualno! Nas brini aleasve će biti dobro!! Dali si išla već kod ginekologice?

Nisam jos, idem 8.7.
    Meni je ovo 3.trudnoca, imala sam 1 spontani i jednu mogu reci skolsku trudnocu i u obje sam isla odmah puno piskiti, a 1.je zavrsila tako da su polako nestali svi simotomi pa tako i to i zato me to sad malo brine

Kako je ovo strasno… ja mislim da nemam nijedan simptom i tako se neopisivo bojim, ja vam ne mogu opisati u kakvom sam veceras stanju. Mislim da ce mi u pon reci da sam sve izmislila, i testove i trudnocu i kako nema nicega. Ne znam kako cu prezivjeti ova 2 dana jos. Blago svima vama… stvarno, sve bih dala da povracam cijelu trudnocu

Blago ti se kad imas takvu trudnocu,ja skoro nista ne jedem a i sto pojedem povratim,skoro nista sama ne kuham jer mi smetaju mirisi,gladna konstantno ali skoro svaki zalogaj mi se smuci..uzivaj sve ce to biti uredu..

Meni se to ni najmanje ne svida. Sutra idem ginicki. Vidjet cemo jesam li uopce trudna… strasan je ovo osjecaj. Evi mijenjala bih se s tobom ovog trena

Nema razloga da se bojis. Jesi radila betu ili si samo testove sa urinom radila? Ja da nisam imala vantjelesnu oplodnju mislim da bih se isto osjecala kao ti jer ni jedan jedini simptom nisam imala sem sto su grudi ppcele da mi rastu negdje oko 5te nedelje. Do tada su bile napete ali nista drugacije neg u toku menstr. Ni jednom nisam povratila. Niti me glava boljela.. Niti sam smedjarila. Nista

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

malamarelica
    28. Lipanj 2020. 11:02

Nisam nista. U pon sam trebala dobiti, u utorak napravila 3 testa, sva plus. Zvala doktoricu, odmah me stavila na komplilacije jer sam imala prije nekoliko mjeseci spontani i rekla da dodjem odmah u ponedjeljak. Grudi su mi napete i sinoc sam osjetila takvo zatezanje u cijelom trbuhu, nije bol, nego tako nekako neugodno, kao da mi se sve unutra rasteue i vibrira, pecka.. ne znam bolje opisati... i boljela me donja leda. A to mi je tako bilo i par dana prije nego sam radila test. Bojim se da cu doci da ce mi reci blighted ovum, vanmatericna.. bilo sta. Ne mogu vam opisati kako umirem od straha. Evo i placem

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.