Meni je isto lice koma, pristici i to bolni na sve strane a ne usudim se nista stavit jer svi ti preparati imaju stetne sastojke! Imate kakvu preporuku?
Meni lice izgleda užasno! Inače sam sklona alergijama po licu, ali ovo sad je kombinacija alergije i prištića 😭 godinama već kad mi to izbije stavim elocom i za jedan dan prođe. I sad sam se par puta namazala jer mi je dermatolog rekao da nema problema jer je površina mala, ali kad sam ja malo istražila odmah sam prestala i sad se brinem jer sam se mazala. Radije ću ovakva užasna šetat i češat se nego bit nemirna jer se mažem
Ne brini, elocom ti se koristi i kod male djece ako im trebaju kortikosteroidi i kortici koji se mazu na kozu kratko vrijeme ne mogu nikako utjecat na bebicu jer im treba dosta vremena da dodu do posteljice i onda i do bebice 😁 raspitala se ja. Druga stvar su injekcije kortikosteroida - to je big NO NO
Uh sapica malo si me utješila jer ja to najviše oko usta dobijem i meni ona kremica mala može trajat godinu dana koliko malo ja to stavim i u početku sam stavila cca 5 puta, ali sad ipak vise neću. Izdržat ću sve ☺️ A prištić osušit jedino pastom za zube ili sodom
Uh sapica malo si me utješila jer ja to najviše oko usta dobijem i meni ona kremica mala može trajat godinu dana koliko malo ja to stavim i u početku sam stavila cca 5 puta, ali sad ipak vise neću. Izdržat ću sve ☺️ A prištić osušit jedino pastom za zube ili sodom
Ajme, to sam ja imala prije jedno 4 god. I doslovno se namaze par puta i nestane (al meni je najbolje pomogo afloderm razblazen s belobazom -to ti smiksaju u ljekarni i nije 100% koritc, a meni je bolje pomogo). Isto oko usta samo sam imala. Bez brige, nece nastetit par puta, a ti se neces mucit (em svrbi em pece).
Ustvari bi se trebala uzeti fotka uzv od 6. do 8. tjedna i pitati ginekologa na kojoj strani tijela je placenta. Ako je desnoj (na slici uzv lijevo) onda je decko, a ako je na lijevoj (tj. desnoj na slici) onda je curica. To sam sad procitala, a ja sam pogledala slikice i ovako laicki rekla sto se meni cini gdje je placenta. I ipak su to slike uzv iz vecih tjedana pa… al mozda sam i pogodila
Mogu ti poslati sliku iz 6+0 pa da mi proreknes spol😃
Ja imam neki zadatak za obavit do sutra u 12:30h, cijelo jutro pisem, bas sam umorna, zato se ne stignem bas druziti s vama danas😏
Ne znam kako vi, al na kraju dana imam osjecaj da imam kamen u zelucu, bas mi je tezina neka. Jel osjeca neka od vas tako?
Inace jos nisam ni jednom povracala, mucninu tu i tamo osjetim, vrlo rijetko. Glavni simptom su bolne cice i zile po njima. Dani mi uzasno sporo prolazeeeee. Nisam nikad mislila da necu moci docekati posjet gin hahah
Đeni ke stalno kao kamen na zeludcu… Ja sam sad iza rucka 2 puta povratila… Ajme ubit ce me ove mucnine.
I ja mislim da ce mene ubiti jer stvarno vise ne mogu.. :-(
Ma mora da budu blizanci.. Jer je ovo vec nepodnosljivo..
Citam si nalaz od ginekologa i pise za drugu GV da je pravilna.. Sta mi daje nadu da bude u cetvrtak druga bebica pokazana..
Jako me to muci..
Cure, meni je kosa pocela otpadat u krugovima 😯😮😳 prije 2i pol mj sam primijetila prvi koji se prosirio, a u zadnje vrijeme je usporilo s ispadanjem i bas sam si pomislila super stat ce, kad ono sad novi sok i novi kruzic 🙄😬😭 do kraja trudnoce cu bez kose ostat omg 🥺😱😱😱
Sapica,prije par godina imala sam isto tako ispadanje,hvala Bogu samo jedan krug velicine kovanice od 5 kn. Ono sta je meni pomoglo,je da smrdi ali stvarno je pomoglo,maslinovo ulje,rakija i luk(cesnjak). U plasticnu zdjelu 1 dcl mas.ulja i rakije i 1 cijelu glavicu cesnjaka ali ga prepoloviti sa drvenim nozem ili kao onom kuhacom,ne metalom jer gubi svoja svojstva.To da odstoji 24 sata u plasticnoj poklopljenoj posudi,nakon toga cijelo tjeme obilno namazati s tim zamotati u plasticnu vrecicu pa rucnik i prespavati. Smrdi uzasno ali meni je djelovalo,prije svakog pranja bi na blaznicu natopila smjese i stavila na krug i drzala par sati prije pranja.
Sorry na predugom postu,al mogu zamislit taj sok,meni je bilo grozno kad sam to vidila na glavi
Ajmeeee, hvala ti puno na savjetu. Drago mi je cut da je nekome nesto pomoglo. Ne znam jel cu uspjet prezivjet smrad buduci da mi promjena mirisa (vani svjez zrak pa kad udem u kucu osvjezivac zraka) odma mi se zeludac digne. Al hvala ti puno svakako cu probati… jel se tebi to sirilo ili je je ostalo isto uvijek? Meni se u zadnja 2 mj dosta prosirila rupa i bas mi je sok. Kolko sam sretna zbog trudnoce, tolko me ovo rastuzuje… e da, kolko cesto to treba na cijelo tjeme mazati? Namazem tipa predvecer, prespavam pa operem i onda opet na sljedecem pranju opet ili napravim pauzu? Ovo s blazinicom bi si svaki dan trackala bez problema. I jos jedno pitanje - 1dcl maslinovog ulja i 1dcl rakije? Ili 0.5dcl+0.5dcl? Sorry na ovolko pitanja, al se osjecam bolje sad kad ima jos netko s tim u grupi 😄😁
Od svega po 1 dcl,mozes cak i 2 dcl da ti duze smjesa traje,a tako cijelu kosu bi napravila i prespavala jednom u 15 dana. Meni je kosa masna,svaki 2 dan je perem pa sam tako prije pranja stavljala blazinice natopljene s tim. Nije mi se sirilo,samo ta jedna ostala. Vadila hormone stitnjace,reuma faktor,svasta nesto,sve je bilo u redu,ali na kraju je okidac bio stres jer mi je rodak nastradao i tako se na mene odrazilo. Al strasno mi je bilo vidit. I tu di mi je narasla nova kosa,blago je valovita inace mi je skroz ravna.
Cure, kaj se tice Ramzijeve metode, treba gledati polozaj posteljice u maternici, a to ni jedna ne zna osim ako nije doktor ili jos bolje ginekolog, vi vecina gledate polozaj bebe u posteljici, to nema veze s tim 😀
Sortiraj odgovore
Najstariji