ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Gogaa_V
    14. Kolovoz 2019. 22:58

Sarita15

Gogaa_V

Jooooj cure, malo-malo pa pročitam od vas u nekom od postova (vecinom novijih cura medju nama) kako je neka njihova drugarica izgubila bebu zbog infekcije. Sve mi znamo vecinom posljedice neljecenih infekcija, i nedugo po čitanju osjetimo sve simptome iste. Ajde pliz da ne djelite vise takve info. Drugo je kad mi izmedju sebe imamo dobre i loše vijesti pa se podrzavamo, placemo ,radujemo. Meni nekako konstantno to zvoni pogotovo što vidim da smo ovih par dana nas dosta sa nekom infekcijom, gljivicama, iscjedkom cekamo nalaze briseva itd. Sve smo paranoicne i hipohondrije nas hvataju što smo blize cilju pa ajde da gledamo da malo izbjegnemo nesto nepotrebno za napisati.
    Nadam se da necete pogresno shvatiti poruku.

Ti si napisala moje danasnje misli!! Ja cim procitam to presjece me od srca do zeluca!! 😥😥0

Sarita  ako je iko  pozitivan na moje  i tudje  dojagnoze  to sam ja. Nekako sve vjerujem  da postoji  nacin izljecenja  i pomoci i ne prihvatam ne ili losu dijagnozu. 🙈 Većinu  vremena sam pozitivna i ne brinem, ali imam nekad i ja dane kad budem  zabrinuta ili hipohodnar,  rijetko- ali ih imam. Ne brini, dopusti mislima da dodju  malo neka te zabrinu  i jednostavno ih  probaj otpustiti. Nekad će ti biti  lakse  nekad teze  ali je vazno  da se boris  sa njima  i da pozitiva i optimizam prevladaju. Bit ce sve ok  od svih  nas.❣   

• Sarita15
    14. Kolovoz 2019. 22:59

Jaivanpa

LoSa84

Cure… racuna Vam se placa plus eventualni prekovremeni i sl. no naknada za odvojeni zivot, prijevoz, topli obrok, putni troskovi i sl. nisu bonusi vec kao sto im ime govori naknade koje bi kao trebale pokrivat odredene troskove i kao takve ne ulaze u prosijek. Od nekih sam cura cula da su im u prosijek priznali i zarade po ugovoru o djelu no to treba provjeriti.
    Vidim da ste komentirale za djecu i sto im omoguciti. Ja sam sretna da u zivotu nisam dobila sve sto sam htjela i da mi nije bila svaka zelja uslisena. Mislim da sam zbog toga danas bolja osoba koja stoji s dvije noge na zemlji. Hrpa mojih frendica zaraduje puno manje od mene no npr. za bebe kupuju cijele nove djecje sobe, kolica (naravno sve na rate) i ostalu opremu. Ja nemam problema s time da kupim polovno…

Evo ja kupila neki dan polovna kolica i presretna sam hehe :) imam polovni kindić, također presretna. Ja isto tako mislim da me je to kaj nisam imala masu toga ucinilo boljom osobom a ne razmazenim derištem i drama queen zenskom… I sretna sam zbog toga.

Evo moj mali sve naslijedio posudili kupili polovno..hranilica i putni krevetic bili novi i madrac i nesto robice... sada opet posudili kolica krevetic ce naslijediti kao i jos sto sta...mi imamo stol za prematanje rucno napravljen od punog drva star 28 godina. Taj stol je napravljen mojoj mami za mene i naslijedili su ga svi i sestra i sestricna oba bratica mali susjed moj mali i sada beba ce biti 8.dijete da se premotava na njemu. Mi smo sve djelili i nasljedivali i iskreno ja sam presretna kada mi netko proslijedi ocuvanu robicu za dijete jer em brzo prerastu em ne iznosi beba robu em je skupooo. Nije da ne mozemo kupiti mozemo ali zasto za nekoliko mjeseci koristenja uvijek uzimati novo. Mislim da smo mi bili opcenito zahvalniji bez obzira koliko smo imali nego danas djeca. Ocekuju sve a nista im nije dosta. I moje dijete ima ogromne zelje i prohtjeve ali trenutni hir trogodisnjaka treba raspoznat od stvarnih potreba sto mnogi nazalost jednostavno ne kuze i ja mislim da zato ima toliko djece kojima nis dosta nije. A to pocne vrlo rano

• Sarita15
    14. Kolovoz 2019. 23:02

Gogaa_V

Sarita15

Gogaa_V

Jooooj cure, malo-malo pa pročitam od vas u nekom od postova (vecinom novijih cura medju nama) kako je neka njihova drugarica izgubila bebu zbog infekcije. Sve mi znamo vecinom posljedice neljecenih infekcija, i nedugo po čitanju osjetimo sve simptome iste. Ajde pliz da ne djelite vise takve info. Drugo je kad mi izmedju sebe imamo dobre i loše vijesti pa se podrzavamo, placemo ,radujemo. Meni nekako konstantno to zvoni pogotovo što vidim da smo ovih par dana nas dosta sa nekom infekcijom, gljivicama, iscjedkom cekamo nalaze briseva itd. Sve smo paranoicne i hipohondrije nas hvataju što smo blize cilju pa ajde da gledamo da malo izbjegnemo nesto nepotrebno za napisati.

Ti si napisala moje danasnje misli!! Ja cim procitam to presjece me od srca do zeluca!! 😥😥0

Sarita ako je iko pozitivan na moje i tudje dojagnoze to sam ja. Nekako sve vjerujem da postoji nacin izljecenja i pomoci i ne prihvatam ne ili losu dijagnozu. 🙈 Većinu vremena sam pozitivna i ne brinem, ali imam nekad i ja dane kad budem zabrinuta ili hipohodnar, rijetko- ali ih imam. Ne brini, dopusti mislima da dodju malo neka te zabrinu i jednostavno ih probaj otpustiti. Nekad će ti biti lakse nekad teze ali je vazno da se boris sa njima i da pozitiva i optimizam prevladaju. Bit ce sve ok od svih nas.❣

Gogaa ❤ si . Tako mi frendica kaze. Otpusti lose i sve ok nedam se losim mislima i negativizmu ali kazem kad procitam presjece me. Imam ja svoje diagnoze cijeli zivot naucila sam se nosit sa svime sto je meni ali za djecu uvijek ekstra brinem i zato me to tako pogodi. Prode to ali ipak danas si napisala moje misli
    Naravno da ce biti sve ok mi to zasluzujemo sve! ❤

samonezelje
    14. Kolovoz 2019. 23:54

Bokic! Sreca da u Vg nestalo struje, cure da imate jos baterije ne bih do sutra dosla do zadnje stranice!😂
    Vidim tema naknade i kupovanje novog..
    Jel za prvih 6.mj porodiljnog puna placa bez limita ili?
    Rodiljni cu vjerojatno ja 3mj a mm 5mj, jer on ima placu manju od limita, a ja par puta vecu pa bi nam u tom periodu ostala ista primanja ko sad, osim ta 3 mj rodiljne koju budem ja koristila. Osim ak bude iz kojeg razloga potrebno da ja budem dulje..ak nebu islo sa izdajanjem na poslu i tak to..
    Kaj se kupovanja novog tice, ja sam isto ko dijete prosla da su oba roditelja bili u firmama pod stecajem i po par mj bez place. Nanosile se kaki hlaca i demode kostima.. ne sjecam se da mi je mama ikad kupila komad nove robe ni igracke do 6.razreda dok nije stari pokrenuo vlastit posao i rintat poceo. Sve poklonjeno od rodbine i kumovine. Da ne kazem da nisam znala ni za more ni za bicikl do tad. Nikad ni svoj krevet nisam imala. I sad sam bila spremna na to da uzmem od sis kolica i kindac i robicu rabljenu, al zbog losih odnosa sam odustala. I zapravo mi drago jer je ovak mm vise ukljucen u svu tu eufoiju dok biramo stvarcice. Samo i dalje se ne razbacujemo sa kupnjom nepotrebnog luksuza i placanja markirane robe iako bi mogli. Al mi je to bahato. I nikad neznas oce te snac crni dani.

• piba7
    15. Kolovoz 2019. 00:10

mala.le.90.

Sarita15

Gogaa_V

Ti si napisala moje danasnje misli!! Ja cim procitam to presjece me od srca do zeluca!! 😥😥

Slazem se s vama apsolutno…protrnemo i umislimo, a sve na osnovu nekih rekla kazala, nedovoljno objasnjenih komentara…
    Dok nista ne boli i dok nema alarmantnih znakova, ne treba ni svasta citati…

Slažem se i ja :(
    Čim pročitam nešto loše, odmah sebe u tom lošem zamislim.. 

• Lala27
    15. Kolovoz 2019. 00:27

Mrgud I ja prijavljujem da mi se od danas trese stomak, koliko me udari 😁 Baš sam srećnaaaa 😍

Nasty
    15. Kolovoz 2019. 00:47

Mrgud super! Nek se drmusa.. I moj se drmusa pošteno zadnjih par dana 😊

• Kengurica
    15. Kolovoz 2019. 00:54

Kad se pocne raditi, a dijete doji (valjda u ovih drugih 6mj, nisam proucila) imas pravo na stanku za dojenje.
    Ja volim klopati u restoranima iz gusta, ne objavljujem nigdje. Nijedna hrana mi nije fina kao ona iz super restorana. Al ja ne sparam i nemam u carapi novce. Mislim da i to ima prednosti i sparanje u carapi. Ako imas u carapi zlu netrebalo imas kes ili ako si tip da nosis u grob ili sve das djeci to nazalost uopce ne kuzim, ili uzivas kao star. Ja volim sad odmah trositi svoje novce, ako krepam mlada bar se nisam od svega susprezala. Ne treba osudjivati druge nacine, svatko zivi kako njemu pase.

• lucille9
    15. Kolovoz 2019. 06:18

samonezelje: od početka porodiljnog (28 ili 45 dana prije termina) pa do 6mj.strosti djeteta dobivaš prosjek svoje prave plaće. Imaš pravo na stanku za dojenje, mislim oko sat vremena. Ja sam malu počela skidati sa sise jer sam mislila da neću to moći uskladiti (na poslu nemogu uzeti pauzu svaki dan u isto vrijeme već ako nema posla) pa sam ju dojila prije i poslije posla a ostali podoji kao i prije. Mislim da je ipak to utjecalo na malu pa je prestala sisiati 2mj. poslije. Iako sam jedna od onih groznih mama koje jedva čekaju da prestaju 'curiti' na sve strane', prestanak dojenja mi je teško pao, kao neka veza da se prekine.
    bebolini je bitna mama, sisa i ljubav a za toplinu može i stara deka poslužiti.

• lucille9
    15. Kolovoz 2019. 06:27

Ja sa dosta stvari posudila frendicama pa ili nisu vraćene ili su u lošem stanju pa ću morati nešto obnoviti. Dobit ću i 'vreću' od sestrične a vjerujem nešto i u babinje. Planiram kupiti nove gaze jer sada ima tako ljepih dezena pa ću u biti sebe počastiti. Pod kraj trudnoće ću pogledati kaj imam pa ću još malo nadokupiti. Nemrem si pomoći, kad su te male oblekice prekrasne no ne mislim pretjerivati. Skafander nemam jer mi je prva curka ljetna beba- to planiram kupiti preko mojih krpica za 30-50kn najmanje veličine.
    Inače sam fan web kupnje pa sam si zapisala stranice sa oblekicom, planiram poslije 30tt polako s pripremanjem. Mene to tak veselim, svaku stvarčicu koju je moja kćer dobila ja sam joj se veselila kao da sam ju ja dobila.
    MM se ljuti koliko stvari ima mala- ja nisam imala pa 'liječim' moje komplekse a pritom nosim neke stvari stare 10-15god. Tak sam škrta za sebe.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.