Muz moze uzeti ta dva mjeseca nakon sto ti iskoristis 12.
Ovak je to slozeno-nakon rodenja djeteta je prvih 6 mj rodiljni dopust, znaci pripada mami, dio ako zeli moze prebaciti na oca. I to je bas 6 mjeseci, tj dok djete ne napuni 6 mj.
Iza toga ide roditeljski dopust i to svaki roditelj ima pravo po 4 mjeseca. Jedan roditelj drugome moze prepustiti max svoja 2 mj, dok su 2 za svakog neprenosiva. S tim da se tu mjesec racuna da je 30 dana, pa ako mama ide 12 mj to u stvari zavrsi koji dan prije rođendana.
Mi isto nemamo baka-servise. Malog sam dala privatno u jaslice jer su mi kao prvo najblize, a kao drugo u 5 mj u zg u gradskima je nemoguce dobiti mjesto. I to smo jedva nasli, uzas jedan koja navala i manjak mjesta. Nisu ni sve gradske ni sve privatne jednake, al otom-potom, vi trudnice imate jos vremena dok ce trebati poceti razbijati glavu s tim
Hvala ti na info. I ja ću tražit jaslice definitivno, ali moj neće moći prije godine i 8mj ako se u jaslice kreće u 9.mj. Moram još istražiti kad su upisi. Al kao što kažeš ima vremena.
Nasty svima nama sa zimskim bebama je isti problem… Kud s bebom nakon prve godine, i u zg je ista stvar, mozes upisat u 5.mj a krece u 9.mj. Isti termin imamo tako da smo u istom skripcu :/
A za tecajeve za zg kao sto sam rekla trebalo bi sto prije se predbiljezit, pogotovo mi koje inamo termin 11.i 12.mj jer su negdje vec popunjeni…
Znam Mikio, naravno, svi smo u istom sosu.. Znači nema neka mogućnost upisa u privatne jaslice da se krene prije 9mj?
Ima tu neka caka, al mislim da mos bit par dana na komplikacijama. Tako sam zadnji put. Samo me sad vodi netko drugi.
Ne treba caka, ovisi o doktoru.
Pise u zakonu 28 dana, a po procjeni strucnjaka moze 45. Moj svima otvara 45 dana prije. Tako sam zadnji put isla, a planiram i sada, bez bolovanja. Pitaj unaprijed sestru/doktora. Kod mene sestra na prvom pregledu odmah izracuna kad je termin i kad je 45 dana prije i to si upise.
Muz moze uzeti ta dva mjeseca nakon sto ti iskoristis 12.
Ovak je to slozeno-nakon rodenja djeteta je prvih 6 mj rodiljni dopust, znaci pripada mami, dio ako zeli moze prebaciti na oca. I to je bas 6 mjeseci, tj dok djete ne napuni 6 mj.
Iza toga ide roditeljski dopust i to svaki roditelj ima pravo po 4 mjeseca. Jedan roditelj drugome moze prepustiti max svoja 2 mj, dok su 2 za svakog neprenosiva. S tim da se tu mjesec racuna da je 30 dana, pa ako mama ide 12 mj to u stvari zavrsi koji dan prije rođendana.
Mi isto nemamo baka-servise. Malog sam dala privatno u jaslice jer su mi kao prvo najblize, a kao drugo u 5 mj u zg u gradskima je nemoguce dobiti mjesto. I to smo jedva nasli, uzas jedan koja navala i manjak mjesta. Nisu ni sve gradske ni sve privatne jednake, al otom-potom, vi trudnice imate jos vremena dok ce trebati poceti razbijati glavu s tim
Hvala ti na info. I ja ću tražit jaslice definitivno, ali moj neće moći prije godine i 8mj ako se u jaslice kreće u 9.mj. Moram još istražiti kad su upisi. Al kao što kažeš ima vremena.
Nasty svima nama sa zimskim bebama je isti problem… Kud s bebom nakon prve godine, i u zg je ista stvar, mozes upisat u 5.mj a krece u 9.mj. Isti termin imamo tako da smo u istom skripcu :/
A za tecajeve za zg kao sto sam rekla trebalo bi sto prije se predbiljezit, pogotovo mi koje inamo termin 11.i 12.mj jer su negdje vec popunjeni…
Znam Mikio, naravno, svi smo u istom sosu.. Znači nema neka mogućnost upisa u privatne jaslice da se krene prije 9mj?
U privatne mozes krenuti kad god, samo sto je u zg uglavnom guzva. Kod nekih se moze unaprijed platiti cuvanje mjesta, a neki uopce ne pristaju ni na to....
Curkice, mi smo obavili pregled😊 nuhalni nabor se smanjio na 3mm, ali naravno cekamo i dalje rezultate i necemo se drzati toga kao pijan plota, ali daje nadu, takoder gin ne vidi nikakve deformacije na samoj bebi sto isto daje neku nadu, ja sam sve u svemu zadovoljna i malo lakse disem, ali nalaz ce sve reci☺️ jedino sto sam pala 3kg, ali mi za to nije nista rekla jer me sestra na kraju tek vagala pa ne znam jel to predstavlja problem ako koja zna?🤷🏼♀️
Cimi pa to su super vijesti!!! Joj predobro, držim fige i da te nalazi pozitivno iznenade.. 🤗
Frajla, problem je sto vodim trudnocu u privatnika, pa me mozda bude zah.... a vidit cemo ima jos pregleda do tada.
url=https://lilypie.com]
Frajla vjerojatno je u St ista situacija.. Raspitat ću se kad dođe vrijeme.. Malo sam daleko odlutala..
Bok curke, tolko ste natipkale da moram se moram javit prije neg procitam sve!
Evo mi smo super sve po P S-u kak se veli.
Prosla mi je gljivicna koju sam imala prije 1mj., bebac super, dobili smo prvu slikicu! Veli gin da misli da je decko jer da je kao vidio nest al se onda malisa pomaknuo pa vise nije mogao vidjet pa nije siguran.. Ugl.ja isto dobro, na +2kg pd prvog vaganja. Tlak i urin uredni. Prelazim sad sa Elenatala na Elebaby.
Iduce mi je za 3 tjedna anomaly scan u bolnickoj gin, a nokon toga idem na 4d. Javim datume kad se narucim..
Anna cestitke na udaji i mnogo srece vam zelim u bracnom zivotu, dobro ce ti doci ljubav i podrska muzica u svakom slucaju. Drzim palce za pretrage da bude sve ok! I tebi C1m4!
Nez ko je spomenul desni. Meni bile koma, al od kad koristim el.cetkicu bas su mi se oporavila, jer mi cwtkica lijepo masira meso.
Monko ja planiram radit do porodiljnog (-45). Radim uredski posao za racunalom i ok je dok se svako malo prosetam.. sad su i G.O. dosta pa nije prestresno.. al se tesko koncentriram i teba mi duze da napravim nesto..
Isto mi je pretragicno ak je tak za naknadu za komplikacije, nisam to ni znala.. al ziher mi se ne da pustit novce u vjetar da bi se doma dosadjivala, dok god se beba i ja dobro osjecamo! Nadam se da je ta anripatija od Murganicke bar to napravila da bar povise limit drugih 6.mj. kad vec nis drugo korisno nije.. pitam se samo dal bu to samo za one koje rode nakon 4.mj il i za nas.
Idem sad dalje citat!
Kasnim dva dana s čitanjem i nikako vas stići :D
Čestitam svima uredne preglede i C1M4 super, držim fige za daljnje pozitivne nalaze :) Mislim da sam vidjela da smo otkrili jednog ili dva nova dečkića pa čestitke na pojačanju Mama i ja samo dns cijeli dan provele spremajući stvari za selidbu a planirale ići na plažu xD Zasad imam 3 crne vreće za baciti...baš mi se nagomilalo "smeća" i nepotrebnih stvari koje ne planiram seliti. Ali bome smo skoro 90% riješile..sad sam mirna...ovo što mi je ostalo stignem dan dva prije selidbe potrpati..Ali smo pametne spremile sve čaše pa sad nemamo iz čega piti vodu osim dvije šalice za čaj
Uživajte mi, ovaj tjedan ću vas samo škicati ako ne stignem tipkati.
Btw. jučer smo obišle trgovine za bebe po Ri,nisam ništa kupila pošto čekam da saznamo za spol ali sam škicala kolica i meni se niiiiišta ne sviđa
Uh redom... C1M4 jako mi je drago da je sve ok! Što je rekao za protoke?
Trudnicki tecaj,kod nas je bio u domu zdravlja al mi ta potvrda nije vrijedila u rodilištu. Išla sam baš u bolnicu i bilo mi je kvalitetno,išli smo i u radjaonu i predradjaonu pa malo solarne strah od nepoznatog.
Jaslice-moja prva je proljetna beba je isto krenula u 5.mjesecu i jbg snadjes se. Mi smo privatni vrtić do gradskog.
Stelle ne bi se složila s tobom. Tako je,n,ije trudnoća bolest al je drugo stanje. Umjesto da konačno naprave kontrolu lezilebovica koji su po bolovanju godinama i nitko im ne može ništa,ajmo trudnicama dat naknadu 4000 kuna (Koja nije fer jer je ista za onog koji ima 4000kn i 10000kn plaću a itekako više doprinosa uplacuje za zdravstveno) i kukat da radimo na mjerama podizanja nataliteta. Vecina zena je jednom ili dvaput trudna i svom životnom vijeku, sumnjam da bi država propala za njihove komplikacije,Umjesto da ubire pare na pravom mjestu. Slažem se s mikio,daj 70% Ko na bolovanju pa smo fer.
Eto napisala ja svoju litaniju😂😂😂
Btw kad sam isla na kiretazu ne mogu ti otvorit bolovanje standardno (70%) nego ti gin može samo komplikacije otvoriti i onda još u svemu tome dobiješ tu jadnu naknadu.
Sortiraj odgovore
Najstariji