ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    07. Kolovoz 2019. 16:08

thinkpink1

Eleonoréjel si riješila dvojbu sa zeljezom?

Hej🙊🙉🙈
    Necu nastaviti piti jer cu vaditi krv opet pa ako opet bude snizeno zeljezo budem uzimala ponovo.
    Sada samo pijem sumece tablete pune vitamina.
    Hvala sto si me se sjetila:)

Raštika
    07. Kolovoz 2019. 16:09

Goga sretan rodjendan! 💫💫
    Zene, sto se straha tice... bas sam sa sestrom pricala o tome prekjucer i moj zakljucak je sljedeci... mi zene kad udjemo u reproduktivne godine ulazimo u vjeciti strah. Krenes sa sexom bojis se da ne ostanes trudna, kasnije hoces zatrudnit bojis se mozes li, zatrudnis bojis se hoce li sve bit ok, bojimo se poroda, onda se bojimo hocemo li dobro s bebom, jel dise, jel gladna, jel ju ispravno drzimo... krene u skolu bojis se kak ce prek ceste, krene izlazit bojis se hoce li se vratit kuci... i tako do kraja. Stoga no sikiriki, na puno toga nazalost ne mozemo utjecati, samo se nadati da ce sve biti dobro. 😉 
    Kak bi babe rekle ako se budete nervirale nece vam dijete moci mirno sjediti. 😂😂😂

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje
    On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
    Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
    S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️

Nasty
    07. Kolovoz 2019. 16:10

thinkpink1

Nasty

Ajme pa to je katastrofa, znači i tu nas deru🤦‍♀️
    Frajla znaš li možda da li muž može uzeti 2 mj nakon što ja iskoristim punih 12mj. Još mi je to doduše daleko, al čula sam da može. To je nešto novo. I meni će biti frka nakon porodiljnog.. Jer su mi babe servis u drugim gradovima. Mogu užicat mjesec dana čuvanja, al ću svakako morati platiti neku tetu čuvalicu ili privatne jaslice. Nekako mi je muka tako malo dijete dati u državne jaslice. A kad to sve zbrojim dođe mi da uzmem neplaćeni.

Postojala je varijanta ako je muz za pordiljnom 4mj, 2mj na tih 4mj dobije gratis kako bi poticali da muski koriste porodiljne.

Super, istražit ću to.. 

lorija
    07. Kolovoz 2019. 16:15

Angie1205

Jel samo mene plasi sto se Cima ne javlja??
    Iskreno se nadam da slave negdje dobre vijesti 🙏🏻

Mene brine to sto se ti brines,pa onda i ja vracam film kad je ono rekla da joj je pregled. Ja nekako prvo mislim da je u kupovini i na putu kuci. 
    Necu da mislim najgore 🌸

Angie1205
    07. Kolovoz 2019. 16:16

Lorija pregled je bio oko pola 15 ak se ne varam 😳

• thinkpink1
    07. Kolovoz 2019. 16:18

Nasty

thinkpink1

Nasty

Frajla znaš li možda da li muž može uzeti 2 mj nakon što ja iskoristim punih 12mj. Još mi je to doduše daleko, al čula sam da može. To je nešto novo. I meni će biti frka nakon porodiljnog.. Jer su mi babe servis u drugim gradovima. Mogu užicat mjesec dana čuvanja, al ću svakako morati platiti neku tetu čuvalicu ili privatne jaslice. Nekako mi je muka tako malo dijete dati u državne jaslice. A kad to sve zbrojim dođe mi da uzmem neplaćeni.

Postojala je varijanta ako je muz za pordiljnom 4mj, 2mj na tih 4mj dobije gratis kako bi poticali da muski koriste porodiljne.

Super, istražit ću to..

Moze, pa javi, mozda nekome dobro dođe.
    Meni frend tako koristio i stvarno puno znacilo, pogotovo kad su roditelji prepusteni sami sebi, bez baka servisa...

Nasty
    07. Kolovoz 2019. 16:18

Thinkpink Iskreno prvi put čujem da se i u domu zdravlja održavaju mukte i da se dobije potvrdnica za partnera. Nama to nitko nije spomenuo. U klubu imamo mukte radionice i tečajeve nakon uplaćene članarine 50kn. I jedino što su nam spomenuli je taj tečaj u bolnici koji se plaća zbog potvrde za partnera ako će biti pratnja na porodu. Prijateljica mi je na to išla, a partner ne i isto su dobili potvrdu. 

Frajla
    07. Kolovoz 2019. 16:20

Nasty

Frajla

Ja sam tu uletila, a nisam ni pozdravila….
    Ugl čitam vas malo kad uhvatim vremena, negdje sam između jeseni i zime, pa se nadam da me primate

Moram komentirati ovo za novčeke, meni su isto koma ti cenzusi. A posebno veselje je kad se vratite raditi, bolovanje za dijete je kao 100% osnovice, ali naravno da je cenzus opet na 4200. Međutim, kad tek dođete prvih par mjeseci (tvrdili su mi 2, ali ja sam vec 3 mj dobila manje, sad cekam da vidim za prosli mj) kao nemaju iz čega izračunati prosjeki onda se dobije samo 2500, odnosno cca 100 kn po danu bolovanja

Muz moze uzeti ta dva mjeseca nakon sto ti iskoristis 12.
    Ovak je to slozeno-nakon rodenja djeteta je prvih 6 mj rodiljni dopust, znaci pripada mami, dio ako zeli moze prebaciti na oca. I to je bas 6 mjeseci, tj dok djete ne napuni 6 mj.
    Iza toga ide roditeljski dopust i to svaki roditelj ima pravo po 4 mjeseca. Jedan roditelj drugome moze prepustiti max svoja 2 mj, dok su 2 za svakog neprenosiva. S tim da se tu mjesec racuna da je 30 dana, pa ako mama ide 12 mj to u stvari zavrsi koji dan prije rođendana.
    Mi isto nemamo baka-servise. Malog sam dala privatno u jaslice jer su mi kao prvo najblize, a kao drugo u 5 mj u zg u gradskima je nemoguce dobiti mjesto. I to smo jedva nasli, uzas jedan koja navala i manjak mjesta. Nisu ni sve gradske ni sve privatne jednake, al otom-potom, vi trudnice imate jos vremena dok ce trebati poceti razbijati glavu s tim

Nasty
    07. Kolovoz 2019. 16:21

miki0

Ja sam shvatila da porodiljni nas traje max 12mj,a ako ide muz onda ih nagraduju s 2 mj gratis tj uk 14 mj porodiljnog. A svejedno je dal ce ic 4 ili 2 mj. Moj ce ic 2 mj. Neki muzevi imaju manje place od zena pa se odlucuju nakon 6 mj zene vratiti raditi a muzevi onda odrade 8 mj porodiljnog. Isto cu imat problem ko i sve vi sa zimskim bebama i vrticem nakon navrsene godine dana… Upisi u vrtic su u 5.mj a beba moze ic kad napuni godini dana… To cemo morat svasta kalkulirat i vise se raspitat…

Cure iz zg jeste se vec prijavljivale negdje za tecajeve? Ja se raspitala na sv duhu jer mislim da cu tamo roditi, za sad bar tak mislim vec su popunjeni termini za 10.mj…znaci iduce je u 11.mj… To je vec knap mj dana pred porod

Super, hvala na info! Nama će to super doći.. Barem za dva mjeseca 😊

Frajla
    07. Kolovoz 2019. 16:22

thinkpink1

Nasty

thinkpink1

Nasty

Mare4

@Nasty,

točno, materijali će biti dostupni 3 mjeseca. Evo još par detalja o tom skupu koje sam našla na njihovim stranicama:

"U 8 videa naučit ćeš:
    [ul]
    [li]trebaš se glasno boriti za svoja prava u rodilištu, zar ne? Krivo! Zašto je ovaj pristup puno pametniji u ostvarenju tvojih želja za porod[/li]
    [li]kako da strahovi ne blokiraju tvoj porod[/li]
    [li]istinu o tehnikama disanja i pravi način na koji da ih primijeniš za opušteniji porod[/li]
    [li]što moraš znati o postupcima u rodilištu da biste ti i tvoja beba bile sigurne u porodu[/li]
    [li]što konkretno raditi tijekom trudova da bi tvoj porod bio brži i 5x lakši[/li]
    [li]jedna stvar koju trebaš osigurati prije poroda da bi tvoje babinje bilo predivno iskustvo[/li]
    [li]što je zajedničko svim osnažujućim iskustvima poroda i kako to primijeniti na sebe[/li]
    [li]dobronamjerna greška koju većina partnera radi u porodu misleći da će ti pomoći (i što mogu napraviti umjesto toga)"[/li]
    [/ul]

Točne teme (kopirala sam ih sa stranice):
    Antonela Brajković Cesar: Što me očekuje u rodilištu i kako se pripremiti
    Ksenija Malia Leban: Što nosimo sa sobom u porod
    Kristina Vidaković: Holistička priprema za porod
    Teja Škodič Zakšek: Savjeti primalje od prvog do posljednjeg truda
    Dolores Radonić: Koraci do osnaženog poroda
    Maja Sabolić: Kako si olakšati prve dane majčinstva
    Ivana Veličkov: O porodu riječima mame, doule i primalje
    Tatjana Ljuština Milaković: Kako pripremiti partnera i stvoriti sjajno okruženje za porod

Eto :) To je ukratko, ostali detalji su na njihovoj stranici :)

Mare, hvala ti puno na informacijama! Možda bi se mogla i ja prijaviti pa slušati kad sam free.

Nije loše, al to sve to mozete cuti na trudnickom tečaju u svom Domu zdravlja za 0kn. Jos dobijete potvrdnicu da moze biti i partner prisutan na porodu, a i on moze biti prisutan na tecaju.

Ja već idem u klub trudnica u Splitu na vježbe, i od 9.mj na tečajeve pa ću još vidit koje si razlike u pitanju po temama, a ima ih. Kod nas se tečaj također održava u bolnici ali se plaća 400 ili 500 kn za potvrdnicu.

Bolnice naplacuju i otegnu na cijeli tjedan. U domu zdravlja traje cca 2 poslijepodneva i nista se ne placa

Tocno, ali spliska bolnica trazi da se ima njihova potvrda. Ne mora se slusati tecaj, al mora se platiti 🤬

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.