ThinkpinkIskreno prvi put čujem da se i u domu zdravlja održavaju mukte i da se dobije potvrdnica za partnera. Nama to nitko nije spomenuo. U klubu imamo mukte radionice i tečajeve nakon uplaćene članarine 50kn. I jedino što su nam spomenuli je taj tečaj u bolnici koji se plaća zbog potvrde za partnera ako će biti pratnja na porodu. Prijateljica mi je na to išla, a partner ne i isto su dobili potvrdu.
Evo pa nek si curke isto pogledaju gdje im je najzgodnije
https://www.zagreb.hr/trudnicki-tecajevi/453
Ja sam tu uletila, a nisam ni pozdravila….
Ugl čitam vas malo kad uhvatim vremena, negdje sam između jeseni i zime, pa se nadam da me primate
Moram komentirati ovo za novčeke, meni su isto koma ti cenzusi. A posebno veselje je kad se vratite raditi, bolovanje za dijete je kao 100% osnovice, ali naravno da je cenzus opet na 4200. Međutim, kad tek dođete prvih par mjeseci (tvrdili su mi 2, ali ja sam vec 3 mj dobila manje, sad cekam da vidim za prosli mj) kao nemaju iz čega izračunati prosjeki onda se dobije samo 2500, odnosno cca 100 kn po danu bolovanja
Ajme pa to je katastrofa, znači i tu nas deru🤦♀️
Frajla znaš li možda da li muž može uzeti 2 mj nakon što ja iskoristim punih 12mj. Još mi je to doduše daleko, al čula sam da može. To je nešto novo. I meni će biti frka nakon porodiljnog.. Jer su mi babe servis u drugim gradovima. Mogu užicat mjesec dana čuvanja, al ću svakako morati platiti neku tetu čuvalicu ili privatne jaslice. Nekako mi je muka tako malo dijete dati u državne jaslice. A kad to sve zbrojim dođe mi da uzmem neplaćeni.
Muz moze uzeti ta dva mjeseca nakon sto ti iskoristis 12.
Ovak je to slozeno-nakon rodenja djeteta je prvih 6 mj rodiljni dopust, znaci pripada mami, dio ako zeli moze prebaciti na oca. I to je bas 6 mjeseci, tj dok djete ne napuni 6 mj.
Iza toga ide roditeljski dopust i to svaki roditelj ima pravo po 4 mjeseca. Jedan roditelj drugome moze prepustiti max svoja 2 mj, dok su 2 za svakog neprenosiva. S tim da se tu mjesec racuna da je 30 dana, pa ako mama ide 12 mj to u stvari zavrsi koji dan prije rođendana.
Mi isto nemamo baka-servise. Malog sam dala privatno u jaslice jer su mi kao prvo najblize, a kao drugo u 5 mj u zg u gradskima je nemoguce dobiti mjesto. I to smo jedva nasli, uzas jedan koja navala i manjak mjesta. Nisu ni sve gradske ni sve privatne jednake, al otom-potom, vi trudnice imate jos vremena dok ce trebati poceti razbijati glavu s tim
Hvala ti na info. I ja ću tražit jaslice definitivno, ali moj neće moći prije godine i 8mj ako se u jaslice kreće u 9.mj. Moram još istražiti kad su upisi. Al kao što kažeš ima vremena.
ThinkpinkIskreno prvi put čujem da se i u domu zdravlja održavaju mukte i da se dobije potvrdnica za partnera. Nama to nitko nije spomenuo. U klubu imamo mukte radionice i tečajeve nakon uplaćene članarine 50kn. I jedino što su nam spomenuli je taj tečaj u bolnici koji se plaća zbog potvrde za partnera ako će biti pratnja na porodu. Prijateljica mi je na to išla, a partner ne i isto su dobili potvrdu.
Evo pa nek si curke isto pogledaju gdje im je najzgodnije
https://www.zagreb.hr/trudnicki-tecajevi/453
Ispravak!!!
http://dzz-istok.hr/raspored-odrzavanja-trudnickih-tecajeva/
Thinkpink pa to je u Zagrebu, odlično za sve vas koje ste u Zg. Ja sam u Splitu. A ovaj online trudnički skup je stvarno odlična stvar za žene kojima nije dostupan tečaj u mjestu gdje žive.
Hvala na inf za tecajeve. Ja cu u prosincu u svom domu zdravlja.
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Tocno, ali spliska bolnica trazi da se ima njihova potvrda. Ne mora se slusati tecaj, al mora se platiti 🤬
Evo za Split
Samo provjeri kod predavaca dal potvrdnica vrijedi za splitsku bolnicu, u Zagrebu vrijede sve potvrdnice za sve bolnice
https://www.dz-sdz.hr/dzsdz-patronaza-trudnicki.html
A za tecajeve za zg kao sto sam rekla trebalo bi sto prije se predbiljezit, pogotovo mi koje inamo termin 11.i 12.mj jer su negdje vec popunjeni…
Tecajevi se gledaju uglavnom po mjestu stanovanja, cisto da znate orjentaciono...
Curkice, mi smo obavili pregled😊 nuhalni nabor se smanjio na 3mm, ali naravno cekamo i dalje rezultate i necemo se drzati toga kao pijan plota, ali daje nadu, takoder gin ne vidi nikakve deformacije na samoj bebi sto isto daje neku nadu, ja sam sve u svemu zadovoljna i malo lakse disem, ali nalaz ce sve reci☺️ jedino sto sam pala 3kg, ali mi za to nije nista rekla jer me sestra na kraju tek vagala pa ne znam jel to predstavlja problem ako koja zna?🤷🏼♀️
I jos ne vjerujem da imam bice veliko 8cm u sebi haha, jos mi ne dolazi u glavu😁
Sortiraj odgovore
Najstariji