ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    07. Kolovoz 2019. 14:29

Ja sam tu uletila, a nisam ni pozdravila....
    Ugl čitam vas malo kad uhvatim vremena, negdje sam između jeseni i zime, pa se nadam da me primate

Moram komentirati ovo za novčeke, meni su isto koma ti cenzusi. A posebno veselje je kad se vratite raditi, bolovanje za dijete je kao 100% osnovice, ali naravno da je cenzus opet na 4200. Međutim, kad tek dođete prvih par mjeseci (tvrdili su mi 2, ali ja sam vec 3 mj dobila manje, sad cekam da vidim za prosli mj) kao nemaju iz čega izračunati prosjek  i onda se dobije samo 2500, odnosno cca 100 kn po danu bolovanja 

• valentina
    07. Kolovoz 2019. 14:47

Jaivanpa

Valentina čestitamna dečkiću💙

Hvalaa🤗

• valentina
    07. Kolovoz 2019. 14:50

lorija

Valentina i sofio9cestitke na urednim pregledimA!! Makla sam vas sa danasnje liste, ocekujemo jos 3 curke da jave se 😁
    Nek je sve u redu,odmah ste i vi mirnije.
    I jooos jedna cura je danas obavila pregled al zaboravila sam ime 🙈 super nek je beba naprednija, to nemoj da te slucajno brine 😉

Hvala lorija🤗
    Javljam odma novi datum pregleda 04.09.

• Mare4
    07. Kolovoz 2019. 14:55

@Nasty,

točno, materijali će biti dostupni 3 mjeseca. Evo još par detalja o tom skupu koje sam našla na njihovim stranicama:

"U 8 videa naučit ćeš:
    [ul]
    [li]trebaš se glasno boriti za svoja prava u rodilištu, zar ne? Krivo! Zašto je ovaj pristup puno pametniji u ostvarenju tvojih želja za porod[/li]
    [li]kako da strahovi ne blokiraju tvoj porod[/li]
    [li]istinu o tehnikama disanja i pravi način na koji da ih primijeniš za opušteniji porod[/li]
    [li]što moraš znati o postupcima u rodilištu da biste ti i tvoja beba bile sigurne u porodu[/li]
    [li]što konkretno raditi tijekom trudova da bi tvoj porod bio brži i 5x lakši[/li]
    [li]jedna stvar koju trebaš osigurati prije poroda da bi tvoje babinje bilo predivno iskustvo[/li]
    [li]što je zajedničko svim osnažujućim iskustvima poroda i kako to primijeniti na sebe[/li]
    [li]dobronamjerna greška koju većina partnera radi u porodu misleći da će ti pomoći (i što mogu napraviti umjesto toga)"[/li]
    [/ul]

Točne teme (kopirala sam ih sa stranice):
    Antonela Brajković Cesar: Što me očekuje u rodilištu i kako se pripremiti
    Ksenija Malia Leban: Što nosimo sa sobom u porod
    Kristina Vidaković: Holistička priprema za porod
    Teja Škodič Zakšek: Savjeti primalje od prvog do posljednjeg truda
    Dolores Radonić: Koraci do osnaženog poroda
    Maja Sabolić: Kako si olakšati prve dane majčinstva
    Ivana Veličkov: O porodu riječima mame, doule i primalje
    Tatjana Ljuština Milaković: Kako pripremiti partnera i stvoriti sjajno okruženje za porod

Eto :) To je ukratko, ostali detalji su na njihovoj stranici :)

• valentina
    07. Kolovoz 2019. 14:57

Nasty

Cure čestitam na pregledima, Valentina na dečkiću!
    Sretno svima koje čekaju preglede još danas i naredne dane!
    Vrlo ste aktivne, ne stignem više sve pročitat..

Hvalaa ti🤗

Lavica27
    07. Kolovoz 2019. 15:02

Frajla

Ja sam tu uletila, a nisam ni pozdravila….
    Ugl čitam vas malo kad uhvatim vremena, negdje sam između jeseni i zime, pa se nadam da me primate

Moram komentirati ovo za novčeke, meni su isto koma ti cenzusi. A posebno veselje je kad se vratite raditi, bolovanje za dijete je kao 100% osnovice, ali naravno da je cenzus opet na 4200. Međutim, kad tek dođete prvih par mjeseci (tvrdili su mi 2, ali ja sam vec 3 mj dobila manje, sad cekam da vidim za prosli mj) kao nemaju iz čega izračunati prosjeki onda se dobije samo 2500, odnosno cca 100 kn po danu bolovanja

Bok Frajla! Primamo te:)

Mislim da bolovanje do 3.godine djeteovog zivota ovisi i o firmi. Meni moji pokrivaju bolovanje 100%...frendicu npr ne..

C1M4 Jesi gotova?

• Tonkica1
    07. Kolovoz 2019. 15:02

Jao cure, kako sam ja uvijek 10 stranica u zaostatku??? Od jučer čitam i napokon sam pohvatala.
    Čestitke na pregledima i sretno ostalima!
    Anna držim fige da na kraju ipak sve ispadne u redu...
    Gogaa sretan ti rođendan sa zakašnjenjem!!
    Hvala na tipu za Kaufland, sad jedva čekam ponedjeljak, shvatila sam da si obavezno moram kupiti neke majice koje su onak.. prikladne za trudnice... pogotovo za posao!
    Ja još uvijek radim i planiram raditi do porodiljnog, nadam se da ću moći. Isto radim uredski posao i od idućeg tjedna malo pomalo ću početi uhodavati svoju zamjenu :)
    Ajme za tjedan dana pregled, jedva čekammm!

Frajla
    07. Kolovoz 2019. 15:16

Lavica27

Frajla

Ja sam tu uletila, a nisam ni pozdravila….

Moram komentirati ovo za novčeke, meni su isto koma ti cenzusi. A posebno veselje je kad se vratite raditi, bolovanje za dijete je kao 100% osnovice, ali naravno da je cenzus opet na 4200. Međutim, kad tek dođete prvih par mjeseci (tvrdili su mi 2, ali ja sam vec 3 mj dobila manje, sad cekam da vidim za prosli mj) kao nemaju iz čega izračunati prosjeki onda se dobije samo 2500, odnosno cca 100 kn po danu bolovanja

Bok Frajla! Primamo te:)

Mislim da bolovanje do 3.godine djeteovog zivota ovisi i o firmi. Meni moji pokrivaju bolovanje 100%…frendicu npr ne..

C1M4 Jesi gotova?

Moguće da neke firme daju dodatno, ovo je ono što HZZO daje, znači max 4200 po mjesecu. Firma isplaćuje i onda traži novce od HZZOa... Pa sad ako netko ima manju plaću od tih 4200 onda dobije cijelu plaću
    Mene je ubilo tih 2500 kad se pokušavam financijski oporaviti od tih drugih 6 mj porodiljnog, a mali krenio u vrtić i da se ne snađem trebala bi valjda pol mjeseca biti na bolovanju

samojed
    07. Kolovoz 2019. 15:32

Lirika nisam još se naručila pa javim kad bude 1000% 

Juno
    07. Kolovoz 2019. 15:33

Nova19

thinkpink1

Nova19

Cure dobro jutro! Pitanje, ja pijem Elevit prenatal od samog početka ali sam čitala da nije dovoljna ta folna ako imaš trombofiliju?
    Treba neki vitamin b9 i jači folnu?
    Cure koje znaju, šta vi pijete?
    Hvala curke 💓

S obzirom na tvoju MTHFR mutaciju, tvoj organizam ima mogucnost razgradnje folne kiseline 70% kao sto sam ti rekla. Ti zbog svoje sigurnosti mozes uzeti aktivni folat, P-5-P i Methyl B12 (mislim da je meni ostala po kutija od svake). U nasim ljekarnama toga nema niti mozes naruciti kod njih. Od prenatala koji sadrze aktivni folat su jedino Novalac i Almagea prenatal.

Hvala još jednom… jučer sam tako bila pod dojmom da nisam sve zapamtila… ići ću si kupiti novalac.
    Danas dobila prvu pikicu i nije tako strašno, Vidjet ću sutra kada ću si ju sama dati ☺️🤗🤗

https://www.mojaljekarna.hr/vitamin-b/9988-solgar-folat-400mcg-tablete.html  Kupi ovaj akruvni folat. Duplo je skuplji od običnog i ima ga manje, ali idealan za tvoju trombofiliju

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.