Trudnoća bez mučnine je stvarno blaženo stanje.
Meni su dosta popustile, ali još mi je loše od slatkog, koje obožavam. I općenito neki bljakasti okus u ustima pa stalno nešto žvačem.
Lavice, na Nifty idem jer imam 35 godina, drugih razloga nemam.
I ja planiram na Nifty i to što prije. Obzirom na godine kombinirani probir bi mi dao veliki postotak mogućnosti anomalija i točnost mu je do 65%.Nifty ima postotak točnosti 99%. Pobacila ne bi ako rezultati budu loši, ali bi se psihički i fizički pripremila, a doktori bi mogli odmah reagirati ako bi bila potrebna kakva operacija ili ne znam što za pomoći bebici, a ne dok saznaju što joj je uopće nakon poroda.
Mene gin poslala na komb.probir jer sam presla 30-u i otici cu, a mm se zainteresirao za Nifty iako ja ne bi isla ako probir bude ok.
Bila sam vani na cca sat i pol i crkla sam! Ovo je prestrasno koja sparina 🤮
A sad se bacam na kuhanje rucka, jede mi se pire pa ima da ga svi jedu 😂😂
Trudnoća bez mučnine je stvarno blaženo stanje.
Meni su dosta popustile, ali još mi je loše od slatkog, koje obožavam. I općenito neki bljakasti okus u ustima pa stalno nešto žvačem.
Lavice, na Nifty idem jer imam 35 godina, drugih razloga nemam.
E da je meni, ovisnici o slatkom, netko pricao da necu imat zelju okusit slatko...pih...al evo tako je...pojedem komadic svakodnevno cisto da se organizam ne sokira, al okus mi jednostavno nije kao prije. Inace pojedem citavu cokoladu odjednom, jucer 2 reda Leo cokoladice haha.
Ja sam 11+3 i mucnine omeksavaju...energija se vraca, apetit raste...
Hvala Bogu!!
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Ja cu ic na panoramu jer mi je to savjetovao jedan bivsi kolega koji je ginekolog (nema interesa u tome sto cu radit) jer je to kao jos novija generacija testova od niftyja. Radi se isto vec posvuda a cijene su jako slicne. Prosireni paket ima malo manje dodatnih opcija nego nifty ali ioanko sa sirinom ta tocnost pada pa cak razmisljam ici samo na standardnu opciju
Ja sam prije radil u jednoj medicinskoj ustanovi i tada sam vidla sve i svasta i imam uzasan strah od trudnoce i definitivno zelim sto ranije znati sve s cim bi se mogla susrest. A imam i 33 godine
*otkucaje. Inače,nepunih 5tt sam
Takodjer sam u nepunom 5tt i nije mi jasno zar je vec to uspio vidjeti 😱
Nego prva trudnoca spontani,druga uspjesna. Takodjer sam u drugoj imala dva puta rozi iscjedak koji mi nisu znali objasniti,pa sam sebi u glavi stvorila pricu da su to mozda samo ostaci bili od kiretaze. Savjetovali su mi da prestanem s radom al nisam odustala i evo na kraju hvala Bogu dobro je sve zavrsilo,samo je ta mrlja ostala na pocetku trudnoce na koju sam sama odgovorila. 😁
Ja sam se odlucila za nifty,a i doktor mi je preporucio iskljucivo zbog godina. Imam punih 40
Evo curkice, buduće mamice, da se i ja oglasim nakon par dana <3 Lijepo se grupa povećala, neka neka :) Cijelo vrijeme vas pratim samo nisam bila u elementu za pisanje, svaki atom snage koristim da preživim brigu <3 Znači nakon onog obilnog krvarenja i hitne, otišla sam privat na pregled i doc je rekao da bebica odlično raste ali da imam hematom 9mm iznad bebice. Dobra stvar je što je bebica tad bila 12mm. Neki glasić mi nije dao mira i danas, 10 dana kasnije zovem ja opet privat doc da bi ja na kontrolu jer sitno smeđarenje još traje (upozorio me da će to trajati jer se hematom čisti ali eto buduća mama je paranoična i hoće potvrdu da je sve ok). Danas je bebica 21mm, moj maleni rasplesani veseli borac <3, onog hematoma iznad više nema ali...stvorio se novi i to veliki 25mm..šok suze i nevjerica..u 10 dana je toliki nastao..Dobro stvar je što je pored i baš blizu izlaza pa nije tooooliko opasno ali nije ni dobro da je toliki. Odmah me skinuo sa aspirina jer moguće da on zafrkava (također uveo normabel i i dalje utrići 4x2) i kontrola za 10 dana...i do tada i dalje nema mrdanja..do zahoda i nazad <3 Uz svu ovu brigu, danas sam shvatila jednu stvar...naš mali je stvarno pravi borac <3 naša mala junačina koja uza sve te prepreke hrabro raste i drži se za mamu <3 i već sad sam preponosna i vjerujem da ćemo i ovo zajedno izgurati <3 U nastavku i današnja slikica <3
p.s. zločesti hematom je ovaj velik zasebni crni prostor lijevo od mrvice
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 –klomifen+štoperica, X
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
06/2021 – FET,
10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok <3
*otkucaje. Inače,nepunih 5tt sam
Takodjer sam u nepunom 5tt i nije mi jasno zar je vec to uspio vidjeti 😱
Nego prva trudnoca spontani,druga uspjesna. Takodjer sam u drugoj imala dva puta rozi iscjedak koji mi nisu znali objasniti,pa sam sebi u glavi stvorila pricu da su to mozda samo ostaci bili od kiretaze. Savjetovali su mi da prestanem s radom al nisam odustala i evo na kraju hvala Bogu dobro je sve zavrsilo,samo je ta mrlja ostala na pocetku trudnoce na koju sam sama odgovorila. 😁
Lidija, da nisi krivo shvatila, otkucaji i EO se još,naravno,ne vide. GV 5mm se vidi i rekao je tu se unutra nazire ŽV(ja to zovem baloncic),imam kratke cikluse i rano je bila ovulacija pa možda zato? I on se začudio,kaže obično ispod 5tt rijetko kad išta vidi. Ja sam prvenstveno išla zbog smeđarenja da nije slučajno hematom. A obzirom na moju povijest ( urasla posteljica u maternicu, ruptura maternice te operacija poslije poroda, i kad na to dodamo 2 kiretaze nakon godine i pol od svih tih zahvata kad mi kaže da ne idem na posao smatram to zakonom.) Rado bi radila, super mi je ekipa na poslu i lijepo mi je ali putujem 2h na posao i s posla u i uz to imam neumornu dvogodisnjakinju.
Pitam za Nifty jer mi je gin rekla da svakako pouzdano otkrivaju testovi ono što navode a opet ne otkrivaju ono što ne navode... ko bi bio više pametan😣
Sortiraj odgovore
Najstariji