deewillow 😄😄😄 Ma kad sam prošla mučnine i povraćanje, mislim da ću sve 😂 Meni je to baš bilo iscrpljujuće, zato mi je sad sve lijepo. A i generalno sve mi žene smo takve, dok muškarci ne znam kako bi preživjeli porođaj😂
Kod nas u Bosni se ne plaća porođaj, ali se podrazumijeva da se doktor časti, pa se onda pojedini doktori bore da žena rodi u njihovoj smjeni. Skoro se desilo da doktor iz tog razloga ubrza porođaj i beba nije preživjela. Ma strašno nešto...
Mom291 gle ja sam čula i dobrih iskustava iz tog rodilišta kod žena koje nisu imale vezu. To ne znači da umanjujem tvoje loše iskustvo. Tako da nije nužno najbitnija veza, ali je dobro imati zbog sigurnosti. Ja nemam namjeru plaćati porod. Ako već moram plaćati, platit ću neku duolu da bude samnom ili da rodim doma u bazenčiću. Što se tiče pucanja i kasapljenja i očajnog osoblja.. kad već to spominješ. Napiši detaljnije. Zašto je do toga došlo? Kakva je bila tvoja suradnja sa primaljom? Jesi išla na vježbe, masirala međicu 3 tjedna prije termina? Jednostavno mi je neprihvatljivo čuti da su svi stoka i da samo čekaju kuvertu. Jesi rodila u starom i novom rodilištu?
Rodila sam u novom rodilistu prije 1 god i 7 mj. Naravno da ima dobrih iskustava, ali ja osobno poznajem puno vise losijih pa pusem i na hladno. Evo ovako, isla sam na sve tecajeve, vjezbe, disanje bla bla, ja i muz zajedno. Isla sam na pilates, cjeli zivot sam vjezbac. Na svim predavanjima, vjezbama uvijek ti kazu babicu slusat jel tako? E a ja kad sam dosla u rodiliste u 12h poroda babica mi je dosla na smi kraj kad je dijete vec izaslo. Eto toliko. Na moje pitanje di su babice, receno mi je doslovno ovako- a sta ste sve navalile veceras rodit, nemamo mi osoblja- oprositet drugi put cu stisnit noge i pricekat da njima bude zgodniji trenutak. Nikog nije bilo, doktori su dolazili koliko su mogli, skakali na stomak i odlazili kako nista nije bilo. Ja sam pocela tiskanje u 8h,muza su uveli unutra i rekli da sam do 8 i 25 gotova, gotova sam bila u 13h,kad je dosao grosija od doktora, svih izbacio van, diga se na moj krevet i svom snagom izgurao malog van. Eto. Tuzba je u sudu, ne nadam se previse ali ako ce to pomoc da se vise tako nesto ne dogodi ja zadovoljna.
E da nadopunim, problem je bio da mi je zdjelica bila preuska, da sam rodila dijete od 4,670kg i 56cm i da je to trebalo ic na caraki kad nakon toliko vremena nije islo prirodno
Ja ni nisam ocekivala da ce babica biti cijelo vrijeme pored mene...svako toliko dodu pregledaju stanje i idu dalje svojim poslom. Meni su isto jahali po trbuhu sa prvim jer se nikako spustit u porodajni kanal...al vjerujem da su tak morali napraviti...sad divljacki ili ne.. uopce mi je glupo to komentirat, naravno da svom snagom to naprave jer pokusavaju sve napravit da beba izade van. Meni to nis nije traumaticno... mozda sam ja tak neka blesasta... mi smo jedna drugu box do boxa bodrile i veselile se kak koja rodi...to mi je bilo slatko
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
E da nadopunim, problem je bio da mi je zdjelica bila preuska, da sam rodila dijete od 4,670kg i 56cm i da je to trebalo ic na caraki kad nakon toliko vremena nije islo prirodno
Cudno da ti nitko to nije napomenuo cijelu trudnocu.obicno je uska zdjelica indikacija za carski. Sad ce ti bit sve super 😍
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Cure uvijek postoje dobre i lose strane svakog rodilista kao sto smo i mi svi razliciti. Nekom se mozda kao i meni neka bolnica zamjerila, ja evo imam priliku sad rodit u drugoj bolnici i svakako cu to iskoristiti...al uzmite u obzir da vase prijateljice, poznanice nisu kao vi, neke su mozda hrabrije i imaju veci prag boli, neke pak vole preuvelicavat i slicno. Tako da vam je moj savjet da sto manje slusate price sa poroda tako bas u detalje. Ja sam sitna i krhke gradje a eto rodila sam oba puta dok kazes keks, nisam beknula ni kad me najvise bolilo pa su opet oba poroda bila drugacija od pocetka do kraja. Nema vam smisla usporedjivat se sa ikime...samo relax, imate jos puuunooo vremena do kraja i ne trebate vec sad pocet strahovat dal cete popucat ili bit rezani. Vjerujte mi, u tom trenu da vas sivaju od glave do pete, bit ce vam najvaznije da je sa bebicom sve u redu.
Nasty hahaha 😂
Ma mislim da nam je stvarno prerano o tome razmisljat, pa neke nisu ni na pola puta dosle.
Vi kojima je ovo prva trudnoca, vama je najljepse i moj savjet vam je da nista ne citate i je googlate previse. Sto manje znate to vam je bolje i to ste opustenije.
Ja sam rodila 3 mj prije svoje sestre i nisam ni beknula joj o nicemu dok ni ona nije rodila. Ne vidim smisao u tome osim da se zenu koja je ionako osjetljiva jos vise uznemiri.
Sortiraj odgovore
Najstariji