ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica27
    22. Srpanj 2019. 11:03

Angie baš si me preduhitrila. Najnajiskrenije ja se nisam bojala poroda,mantra mi je bila a kako su sve tako cu i ja. Racunala sam da boli ali sam na jedno uho slusala raznorazna horor svjedocanstva jer kako da se unaprijed bojim nečeg što ni ne znam kako će biti, jel tako? Jedna zena mi je rekla,pprod je jedina logicna bol jer poslije dobijes najveći dar u životu. I iskreno, došla ja na porod,indukcija gelom. Rekle mi žene, to otvaranje boli za popizdit. Ja čekam tu strašnu bol ono ništa. Ono bolucka al nije strašno. Dodje taj drip pa epi,epi nije baš ful primila i bolucka al opet, osjetih jaču bol (npr napadaj žuci). Dodje nakon 5h taj famozni izgon i cekam ja tu bol koju su opisali da pece kao da te neko pali i reze i iz dva tiska eto male van. Ja i dalje čekam tu nadnaravnu bol o kojoj većina priča kad ono to je to,mala je vani,Ja živa. Hoću reći, svak ima svoj prag boli,i možda je vas ultra nizak,al ne dopustite si da vas strah zamraci. Sve prodje pa i to. Nažalost,meni se zakompliciralo nakon poroda,dvije operacije, jedva mi spasili živu glavu,ali to je komplikacija koja se dešava u 0,03% iliti svakih 20godina u nekoj bolnici pa eto ja sam za sve vas ispucala. Žao mi je vas sa groznim iskustvima i nadam se ovog puta da će biti sve u najboljem redu. 

samojed
    22. Srpanj 2019. 11:03

Lala27 a iz kojeg si grada 

TinchiSk
    22. Srpanj 2019. 11:06

Angie, ovo si baš lijepo rekla. Živa istina. Kao što je svaka trudnoća različita kod svake od nas, tako i porod. Nema smisla opterećivati se s tim jer nisam sigurna koliko si možemo pomoći. Čak i uz masiranje, vježbe i ne znam što sve ne. Ja nisam ništa od toga radila pa sam rodila za 2 i pol sata prvo dijete i imala brz porod koji bi svakome poželjela. Nedavno je prijateljica rodila u Petrovoj i prošla horor. Vjerujem da ima veze i s građom i sa 100 drugih okolnosti. Ne s građom kao veličinom žene jer ja sam mala, nego s cerviksom, a to ne možete znati. Ajmo se nadati da ćemo sve roditi lako jer vam opterećivanje samo može donijeti dodatni strah i nervozu, a to nema smisla. I za kraj, sve su se žene oporavile od poroda, čak i onih najtežih. I ta moja prijateljica je sad ok. Ja sam vam od onih koja voli pamtiti samo sretne dane i lijepe stvari jer mi je tako lakše ići kroz život. 

TinchiSk
    22. Srpanj 2019. 11:08

Iskreno, meni je veća trauma od poroda bilo vađenje umnjaka 

annika
    22. Srpanj 2019. 11:09

Ma Lavice ti meni nisi napisala najbitnije- koja je to krema?
    Nemojte se bojati poroda, prodje i prezivi se. Ja nikad zenama koje nisu rodile ne pricam o porodu, nije mi bila ni namjera sad nekoga plasiti, samo me zanima krema

[iimg]

Lavica27
    22. Srpanj 2019. 11:11

deewillow

Lavice, znam o cemu pricas. Mislim da to jako ovisi i o genetici. Moja mama i ja smo za to vrlo slicne, prakticki od rodjenja u nekim trenucima jako tesko zaustavljamo mokracu, a kad se smijemo, nekad ni ne osjetimo da malo krene… 😕 i ja bih se slozila s time da u pravilu ima zena koje s tim imaju "problema". Moja mama je rodila tri put, zadnji puta kad je imala 40 god., a s cca 50 i nesto sitno je otisla na operaciju da joj izvade maternicu, a cak i jajnike. Molim vas nemojte ovo shvatiti kao plasenje, jer nije. Ona je naime prije operacije vec ostale bez menstr. (rana menopauza). Medjutim, samo zelim reci da znam o cemu pricas i da jednom kad nam zenski organi ne budu trebali, nije smak svijeta niti izvaditi ih 😅 danasnja medicina je dosta uznapredovala po tom pitanju. I da, jajnike su joj vadili radi nekih vecih cista koje su se odjednom pojavile, pa zlu ne trebalo…
    U svakom slucaju, iako mozda nisam na najbolji nacini srocila ovaj post 🤔, vrlo je dobronamjeran i zeljela sam reci da znam tu situaciju i da je sve rijesivo. 😊
    Uf, epiziotomija, pucanje, uf uf uf. Ja se o tome trudim ne misliti 😅 (haha, kao da ce to pomoci u tom trenutku) 😅 prvorotka cu biti, a mogu se jedino nadati najboljem. Takodjer me zanima info o tom cudotvornom ulju 😉🤗
    Anna, drago mi je da je uzv bio super 😃😃✌✌
    Svim curama jos jednom puno srece❣😘

Deewillow, slažem se i s ovime za genetiku,mojoj mami isto "bjezi". Ali moje je posljedica komplikacije jer mi je maternica s posteljicom (urasla je)izašla van pa su je ručno vraćali. Ali i za to postoji rješenje i baš imam prijateljicu fizioterapeuta s kojom sam radila vježbe koje mi je dala, vodila dnevnik mirenja itd itd. Za sve ima rješenja ali treba strpljenja. 
    Upravo sam pitala za to ulje/kremu i kaže mi frendica da ta babica to više ne radi :( Da ga i nije za prodaju radila nego samo poznanicima. Žao mi je. Al ima masa proizvoda za masiranje medjice, vjerujem da je djelotvorno nešto od toga.

Točkica37
    22. Srpanj 2019. 11:11

Ma sve je to prekrasno i bit ce ok

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Lavica27
    22. Srpanj 2019. 11:12

TinchiSk

Iskreno, meni je veća trauma od poroda bilo vađenje umnjaka

Hahahah Tinchi tako ja rangiram, zuc pa ajmo reć porod😂

Angie1205
    22. Srpanj 2019. 11:12

Tinchi slazem se!! Radije bi rodila jos 20 puta nego kad moram zubaru 😱
    Nijednom zubaru se nisam dala u ruke bez straha osim Breyeru, legenda od covjeka ❤️
    Ma vjerujem da nitko nikoga ne zeli splasiti i normalno je razmijeniti iskustva 😉

annika
    22. Srpanj 2019. 11:17

Ajajaj, ja se ponadala. Ma vec sam ja isplanirala i muzu najavila da ce morati redovito masirati od 34. tjedna.
    Moram se i ja pohvaliti da se moj  djecak javlja od 23 sata pa nadalje vec par veceri. Zanimljivo da ga osjetim samo na desnoj strani

[iimg]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.