Raštika i ja tebe pratim na temi "tko planira i radi na bebi" i ti si meni zakon,kraljica👸 Drzim fige, bit će to u najboljem mogucem trenu za tebe,ne sumnjam!
Hej cure, i službeno se pridružujem ovoj grupici 😊 danas prvi pregled, sve u redu, prema uzv 6+5, srce kuca 🙏🙏 sljedeci pregled 29.07.
Imam jedno pitanje. Kako to da sam prema uzv trudna 6+5, a zadnja m mi je bila 3.6.? Znači li to da sam prije m ostala trudna ili kako? Nije mi ovo baš najjasnije, a nisam pitala ginekologa jer sam tek sad to izračunala, a kod njega puno sreće i veselja da se tog nisam ni sjetila. Hvala puno na odgovoru i svim curkama puno sreće i dalje 🍀🤰🙏
Prema uzv i zadnjoj M (ZM) mogu biti naravno odstupanja. ZM računa da je ciklus idealan od 28 dana i da je ovulacija 14.dan ciklusa. Al malo tko ima takav ciklus. Kod mene je ciklus 24-25dana i beba je uvijek točno 3, dana naprednija prema uzv. Moja ovulacija je bila ranije znači. Isto kao i tebi.
Mom2911 onda će nam i termin biti tu negdje 😀
Lavica, moguće, prema Lh trakicama i bila mi je ranije ovulacija, i to dosta ranije, već negdje cca 9. dan. Vjerojatno onda zbog toga. A ciklusi su mi bili po 28 dana jer sam bila Duphastone pa sam točno tempirala. 😊
Hvala cure!
Jedva čekam i ja slati slikice, vaše su predivne 🍀🙏
Nove cure, dobro nam dosle! Danas se bas zaredalo lijepih vijesti!! Di su nam cure sa pregleda?? Grizliiii, Tinikaaaa??
Evo i mene sa pregleda, IT'S A BOY 😍😍😍 Imala sam osjećaj da je curica, i čika Ramzi je tako rekao, ali ipak je pišonja 😄 Prvo me je pregledala abdominalno i kao izgleda da je dječak, ali vidjećemo vaginalno (jer mi je tako gledala grlić) i tad se vidi baš jasno piša 😄 Sve je super, samo zbog bolova mi je dala 3 injekcije progesterona svaki peti dan, zbog mpo gleda moju trudnoću sa većim oprezom, pa zato.
PibaMoji bolovi su onako slabiji, nekad je više kao pritisak nego bol, naročito kad ustajem ili se okrećem u krevetu. Ali opet možda mi ne bi dala injekcije da nije mpo
Lala cestitam od srca😍😍Predivna slicica😘
Koliko si sad trudna?
Mom2911 onda će nam i termin biti tu negdje 😀
Lavica, moguće, prema Lh trakicama i bila mi je ranije ovulacija, i to dosta ranije, već negdje cca 9. dan. Vjerojatno onda zbog toga. A ciklusi su mi bili po 28 dana jer sam bila Duphastone pa sam točno tempirala. 😊
Hvala cure!
Jedva čekam i ja slati slikice, vaše su predivne 🍀🙏
Daa, bas me zanima sta ce mi rec za termin, iako je i za prvi porod racunao mi od zadnjeg dana m, i cijelo vrijeme govorio da je beba naprednija za 2 t. N kraju sam rodila tocno 41.tt i to mrgu od 4400 i 56cm. Nadam se ovaj pit manjoj bebici i da ce mi pogodit termin🤣
Ajme, koliko novih cura, predobro. Dobro došle u našu veselu grupu. Želim vam puno sreće i da se družimo dugooooo.
Evo ja sam ipak zbog bolova otišla na hitnu. Pregled sve ok, ne otvaram se ni ništa, uzv isto uredan, srceko lijepo kuca. Nema krvarenja ni ništa.
Rekla mi je na prvu da mi je to sigurno rastezanje maternice i da mi maternica sad izlazi iz zdjelice, ali me onda poslala da izvadim krv i urin i rekla mi da mi je nalaz urina los tako da sutra idem dati urinokulturu. Baš sam sva jadna sad i u panici :(
Dobrodosle nove cure 😊 trudnoca se racuna prema prvom danu zadnje menstruacije jer je to siguran datum.ne moze se sa sigurnoscu znati kad je tocno bila ovulacija tako u idealnim uvjetima prva dva tjedna zapravo nismo trudne al takvo je pravilo. Posto su ciklusi nekima duzi onda se prema ultrazvuku odredi tocan termin, a to se odreduje mjerom crl (duzina od glave do trtice ploda) koja je izracunata kolka treba biti u kojem tjednu. Tako da npr. netko po zadnjoj mengi moze biti trudan 8 tjedana, a prema ultrazvuku 7 tjedana (ako je ovulacija kasnila tjedan dana kod duzeg ciklusa)
Sortiraj odgovore
Najstariji