ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • njurko
    30. Svibanj 2019. 19:05

Naljutila me privatna sestra koja me krivo narucila za rani probir prosli tjedan, prerano, a ja sam se samo veselila ultrazvuku, pa sam odlucila sve u petrovoj prek uputnice da ne izostajem sto puza s posla. Pa mi socijalna gin krivo napise uputnicu za rani probir, bez uzv jer je mislila da sam otisla privatno na uzv (ona nema uzv zato to odem privatno), tako da opet u petrovoj napravim urinokulturu, krvnu grupu i sve osim uzv, a to sam se najvise veselila jer ste sve pisale da se vidi kak se bebe micu. I napokon danas uspijem s novom uputnicom i onda mi u petrovoj okrenu ekran i nisam nista mogla vidjeti XD a na slici bebica okrenula glavu, neće se slikati. Tako da eto nisam isla na grupu, onda dok sam vas nasla i procitala 35 strana.... XD <3 uglavnom urinokultura ok, rani probir za desetak dana, gin mi je sama napisala uputnicu za to, nije me nista pitala, imam 29 god. Rockas mi je u 12.mj tako da mozda rodim i u 30.oj pa i ja zelim medu ove u najboljim godinama :)

Grizli
    30. Svibanj 2019. 19:08

TSH normalno da poraste malo u trudnovi jer je tijelo pod opterecenjem. U prvom tromjesečju ne bi smio biti preko 2.5 to je neka gornja granica sta znam da se krene snizavat terapijama. Drugo i trece tromjesečje do 3.0 se tolerira. Odnosno nakon 20tt. Potrebno je kontrolirati i t3 i t4 jer kad je tsh povisen. Pretpostavljam da ce ti uvest neku terapiju jer povisen tsh nije nikako zdrav za trudnocu. 

• njurko
    30. Svibanj 2019. 19:11

E i tsh mi je bio u granicama, pa sam mislila da moje vikanje i iznimno jak glas kad se naljutim je valjda trudnicka nervoza :( a danas me gleda moja gin i veli da mi je vrat malo cudan i poslala me na ft3, ft4, TPO, TgAt sto god to sve bilo. Ali drago mi je da me prati i gleda i salje na sve zivo. Briseve i papu mi je rekla iduci put jer sam danas vec bila na uzv da me ne maltretira i zato sto mi je sve unutra ostalo od utrogestana, za koji mi je btw rekla da slobodno nastavim po jednu tabletu do 16 tt?? Kaj to nije predugo? Veli da nije. 

Nasty
    30. Svibanj 2019. 19:11

Maj ja imam mačke, pa sam tražila ginekologa uputnicu da se testiram na TORCH (toxoplasma gondii, herpes simplex virus 1 i 2, cytomegalovirus i rubella virus) Ugl. s uputnicom se ode izvadit krv na mikrobiologiju i parazitologiju i nalaz bude gotov za tjedan dana. Ja dio vremena radim i u bolnici na dječjem odjelu, pa i tamo je moguće biti u doticaju sa raznim virusima, a zbog mačaka me najviše zanimala toxoplazmoza.

Grizli
    30. Svibanj 2019. 19:19

Njurko ft3 i ft4 su hormoni stitnjace u aktivnom obliku, najcesce ako je tsh uredan i oni su, ako je tsh malo povisen onda mogu i oni biti. Tpo i tgat su antitijela stitnjace koja mogu biti ukazivat na neki poremecaj rada stinjace ili pojavu autoimune bolesti. Kako god sve se da regulirat bitno da je prevovremrno dijagnosticirano i da imas gin koja te pazi i vodi racuna o svemu tome. Sto se progesterona tice nekakva praksa je do 12tt, al moze se on i kansije uzimat ako za to postoji potreba u naravi on ne moze stetit jer je to homron tzv cuvar trudnoce! 

• njurko
    30. Svibanj 2019. 19:19

Ja cu sad malo vise poruka se raspisati jer ste mi falile i jer ste vi vec puno pisale pa da nadoknadim :) uglavnom mama i sve moje tetke su operirale štitnjaču pa mislim da dobro da me šalje. I htjela sam vas pitati što mislite o nuhalnom naboru 0.7 u 12 tt? Rezultati su mi tek za desetak dana. Dr je rekao da je sve ok, ali da cekam sve nalaze. Nije me uopce zanimao taj rani probir, ali sad kad sam vidjela me kopka jel to premalo. Što se tiče vitamina ja pijem novalac i super mi je, nemam nikakve mučnine, nuspojave i dobro mi sjeda.

• Mangomum
    30. Svibanj 2019. 19:37

Livia

I ja pijem solgarov folacin, dobar mi je. I zeljezo.

MangomumTSH u trudnoci treba drzati ispod 2, za visi obicno ide terapija. Jesi vadila uz njega i fT3 i fT4?

Jesam i ok su i anti tpo i antitg i ok su i oni

• Mangomum
    30. Svibanj 2019. 19:40

Grizli

TSH normalno da poraste malo u trudnovi jer je tijelo pod opterecenjem. U prvom tromjesečju ne bi smio biti preko 2.5 to je neka gornja granica sta znam da se krene snizavat terapijama. Drugo i trece tromjesečje do 3.0 se tolerira. Odnosno nakon 20tt. Potrebno je kontrolirati i t3 i t4 jer kad je tsh povisen. Pretpostavljam da ce ti uvest neku terapiju jer povisen tsh nije nikako zdrav za trudnocu.

Hvala na odg. Sutra idem na uz pa cemo vidit. Nek mi dani onda terapiju sta prije jer sam tek 4+4tj

• Mangomum
    30. Svibanj 2019. 19:42

Red Fox

Tsh treba biti ispod 2 u trudnoci. Ja imam hashimoto i pocela sam piti terapiju jos prije kad sam planirala trudnocu, tad je tsh bio oko 3. Javi se endokrinologu. Ultrazvuk je potreban da vide da li imas neke promjene na stitnjaci. Ali to ne mora ni biti jer u trudnoci zna skociti tsh jer stitnjaca opskrbljuje i bebu hormonima dok njena stitnjaca ne proradi. U svakom slucaju, nemoj se bojati, nije to nista strasno. Meni je npr.tsh bio na pocetku ove trudnoce 6,5 i sad sam ga spustila na 1.

Hvala. Bas sam se prepala. Nisam nikad pila nikakvu terapiju prije teudnoce mi je malo isto bio tsh povisen al bez terapije sam bila

Aristea
    30. Svibanj 2019. 20:10

njurko

Ja cu sad malo vise poruka se raspisati jer ste mi falile i jer ste vi vec puno pisale pa da nadoknadim :) uglavnom mama i sve moje tetke su operirale štitnjaču pa mislim da dobro da me šalje. I htjela sam vas pitati što mislite o nuhalnom naboru 0.7 u 12 tt? Rezultati su mi tek za desetak dana. Dr je rekao da je sve ok, ali da cekam sve nalaze. Nije me uopce zanimao taj rani probir, ali sad kad sam vidjela me kopka jel to premalo. Što se tiče vitamina ja pijem novalac i super mi je, nemam nikakve mučnine, nuspojave i dobro mi sjeda.

Tijekom trudnoće, kada je ultrazvuk 12 tjedana, stopa RTA bi trebao biti 0.7-2.5 mm. U slučaju da postoji zadebljanje nuhalni nabor, to povećava vjerojatnost rođenja djeteta s kromosomskim aberacijama karaktera. To je zbog toga, TVP 3 mm ili više stručnjak imenovan od strane invazivne karyotyping. Dakle normalan je... 

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.