ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • valentina
    30. Svibanj 2019. 13:25

leptiric00

Place mi se stalno i to zbog gluposti,uzass nemogu se prepoznati

Ne brini i meni se nekad place ko da mi je pola rodbine pomrlo

lala3
    30. Svibanj 2019. 13:27

mustra

lala3

Nasty

lala3

Jutro cure 😊 iako sam ustala u 7, citav bi dan spavala, grizli cini mi se da si mi ti rekla za nalaze, radila sam torch i jos neke tamo i samo me brine rubella IgG u granicnoj vrijednosti, a referentna je negativna i IgM mi je negativna kao sto i treba biti.. pa sad ne znam je li to znaci da sam je nekad imala ili? Ne kontam..
    Jaivanpa ne igraj se sa godinama 😂😂😂 i kilogramima trudnica 😂😂😂, osjetljive teme..
    Ja cu rodit trece sa 30, jesam li mlada ili u najboljim godinama, ko mi zna reci?! 🤔

I ja sam radila torch, igg ti znači da si bila nekada u doticaju s tom bolesti i da imaš antitjela, tj. imunitet. Meni je tako dr. rekao za moje nalaze. Važno je da ti je igm uredu. Doduše meni nisu izdvajali vrijednost nego samo pozitivan igg. Tako da nemaš brige.

Hvala ti draga puno, onda cu lakse docekati sutrasnju kontrolu 😊, za jos neke isto ima pozitvan rezultat, ali vidim da je omjer 1:30000 tako da sam to skuzila da nije nista opasno, ali ovo me brinulo, samo po ovom nalazu mi dođe da sam ja sa skoro svim tim bolescurama bila u kontaktu 🤔, to mi je strasna pomisao… Ali ok, bitno je da je sad sve kako treba..

Ajde mala pomoć za nas koje smo izgubljene - to si vadila krv - ono uredovno što se mora? Pa si dobila nalaz, a rubella IGG je što? i IGM?

Da vadila za TORCH, TPHA, HBsAg.. TORCH ti je skracenica za bolesti toxoplasma, herpes, rubella ima ova jos neka CMV, evo kako je Nasty objasnila te vrijednosti koje dobijes imas u dva oblika IgG i IgM, meni su sve IgM negativne, znaci da nemam ni jednu tu bolest, ali IgG pokazuju ako sam nekad bila u dodiru sa tim bolestima i kod mene je IgG jedino negativan na toxoplasmu.. a to su standardne pretrage krvi na koje se trudnice salju

• mustra
    30. Svibanj 2019. 13:33

Super, hvala ti!

Dobila sam hrpu uputnica, mislila sam to sljedeći tjedan krenut rješavati da do pregleda (17.6.) odradim. Dala mi je za krv i urinokulturu i još za tri pretrage koje radim nakon 12 tjedna. Jedna je za probir, a druge dvije isto nešto u sklopu probira. 
    Malo me je isprepadala za nalaz krvi, zbog šečera i slično. Mislim, nemam inače problem sa šečerom, ali mi je tata dijabetičar pa valjda zato. Kao da pazim dva dana prije što jedem da mi ne bi bio lažno visoki šečer i sl. A s obzirom da sad više manje jedem samo dvopek i kruh, pričekat ću još koji dan pa možda bude bolje i pojedem neku zdraviju hranu.

Nasty
    30. Svibanj 2019. 13:35

lala3

Nasty

lala3

Jutro cure 😊 iako sam ustala u 7, citav bi dan spavala, grizli cini mi se da si mi ti rekla za nalaze, radila sam torch i jos neke tamo i samo me brine rubella IgG u granicnoj vrijednosti, a referentna je negativna i IgM mi je negativna kao sto i treba biti.. pa sad ne znam je li to znaci da sam je nekad imala ili? Ne kontam..
    Jaivanpa ne igraj se sa godinama 😂😂😂 i kilogramima trudnica 😂😂😂, osjetljive teme..
    Ja cu rodit trece sa 30, jesam li mlada ili u najboljim godinama, ko mi zna reci?! 🤔

I ja sam radila torch, igg ti znači da si bila nekada u doticaju s tom bolesti i da imaš antitjela, tj. imunitet. Meni je tako dr. rekao za moje nalaze. Važno je da ti je igm uredu. Doduše meni nisu izdvajali vrijednost nego samo pozitivan igg. Tako da nemaš brige.

Hvala ti draga puno, onda cu lakse docekati sutrasnju kontrolu 😊, za jos neke isto ima pozitvan rezultat, ali vidim da je omjer 1:30000 tako da sam to skuzila da nije nista opasno, ali ovo me brinulo, samo po ovom nalazu mi dođe da sam ja sa skoro svim tim bolescurama bila u kontaktu 🤔, to mi je strasna pomisao… Ali ok, bitno je da je sad sve kako treba..

Lala3, nšta ne brini, i meni je igg sve pozitivno osim toxoplasmoze koja je negativna. A igm sve negativno. Dr. mi je objasnio da sam nekad u životu bila u doticaju i da imam antitjela, a ne sjećam se da sam imala neku bolest osim šarlah u djetinstvu. Nisam čak imala ni vodene kozice, a bila sam u prisutstvu brata i sestre koji su preboljeli i kasnije s djecom u školi i bolnici. Ma sve je to ok! Draga, sretno sutra! 

Aristea
    30. Svibanj 2019. 13:45

Htjela sam vas pitati jel pijete one tablete za 2 i 3 tromjesjecje.... Meni je rekao da je u prvom ključno piti, a ja sam ionako u 8 tjednu tek pocela piti

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

Nasty
    30. Svibanj 2019. 13:52

Mustra Lala ti je sve dobro napisala za TORCH. Ako nemaš uputnicu, možeš tražiti da izvadiš krv ako imaš kućne ljubimce. Ja sam sama tražila.
    Utješila si me s pramenovima, i ja se bojam svakih mjesec i pol, mogu izgurat do dva i pol mjeseca ali više ne. Ne mogu si dozvolit izrast. Ne pijem kavu, nepušač sam također. To će bit jedina kemija. 
    I meni u obitelji ima šećeraša. Ali dida i baba s majčine i očeve strane. Pazim malo da ne pretjerujem sa šećerom. A za tu glukozu ću jako pazit kad bude. Ma bit će to sve ok. 
    Meni moje mace ne smrde, ali im ne dopuštam da mi dolaze u krilo pa su tužne. 

• mustra
    30. Svibanj 2019. 13:52

Jaivanpa - nisam sigurna na koje tablete misliš?
    Ja jedino pijem folnu kiselinu..ali to samo do 12 tjedna mi je rekla.. Koje bi to mogle biti za drugo i treće tromjesečje?

TinchiSk
    30. Svibanj 2019. 13:55

Ja sam jučer bila kod frizerke i bojala izrast. Neću se s tim opterećivati, moram pristojno izgledati. Mislim da je to ok i da nije ništa opasno. Ne pušim, ne pijem, ni kava mi ne paše. Hranim se normalno, koliko su mučnine dopuštale. 
    Ja za sad pijem željezo (ali to od prije trudnoće jer su mi nedavno otkrili anemiju) i folnu kiselinu. 
    Naručila sam se za Nifty 12.6.
    Ukupno 3 vađenja krvi me čekaju do tad.

flower
    30. Svibanj 2019. 13:56

Meni je gin. rekla da prvo tromjesečje pijem samo folnu, onda od 13 tj da krenem na elebaby od elevita i da to pijem do kraja 

01/19 prvi postupak (4 blastociste)
    03/19 I.fet (dvije blastociste)-🩵👶boy(11/19)
    09/23 II.fet (dvije blastociste) - ❌️
    08/24 - test pozitivan, spontano-🩵👶 boy(04/25)

Nasty
    30. Svibanj 2019. 13:57

mustra

Jaivanpa - nisam sigurna na koje tablete misliš?
    Ja jedino pijem folnu kiselinu..ali to samo do 12 tjedna mi je rekla.. Koje bi to mogle biti za drugo i treće tromjesečje?

Meni je dr. spomenuo nakon što potrošim folacin da uzmen novalac ili almageu za drugo tromjesečje. Almageu imam, pa ću nju pit.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.