Ma situacija je da ja imam 33 godine, prije ove trudnoce 4 spontana rana za koje nikad utvrdjeni nisu uzroci, ovo je ivf trudnoca koja je uspjela iz 5.pokusaja sa embrijem koji je bio 4 mj smrznut. Dakle rizil po godinam, obiteljskoj anamnezi i nemam neki nitko ni s moje ni s muzeve strane nitko nije imao nikoga sa nekim urodjenim manama i to u dalekom srodstvu gledano. Sto se ivf tiče i svega tu postoji nekih zanemarivih 1-2% veca sansa za neke malformacije nego kod prirodnih trudnoca. Kad sam bila kod fetalnog preporucila mi je kombinirani zbog ranijih spontanih, a imam osjecaj da je i shvafila kroz nas razgovor moju zelju da znam dal je sve ok, ako nije da se pripremim i educiram o eventualnim poteskocama koje nas cekaju. Tako da sma 15.7.narucena na kombinirani i iskreno sto god da dodje to je nase dijete, no voljela bi svaku dijagnozu docekat bar donekle upoznata. Planiram ici i na anatomy scan kad bude za to vrijeme. Znam da moramo sami odlučiti o tome, al evo cini mi se kao mudra odluka ici na te testove ako kombinirani pokaze da nije niski rizik. Spol djeteta mi nije vazan i kad saznam saznam pa makar i na porodu tek. Nekako se ne zelim preopteretiti sa svim tim nalazim ako vec su mi preporucili kombinirani jer mi je zaista dosta stresa bilo u ovih 3 godine pokusavanja i svega sto smo prosli i samo zelim uzivati u trudnoci. Koliko sam cula kombinirani nije bas toliko precizan kao nifty ili panorama, al daje opet rezultate prilicno tocne ili se varam?
Ovo za ivf i vece sanse za nesto lose.. Meni je tip iz harmonya otvoreno rekao da do sad nije imao slučaj loseg testa iz ivf trudnoce (ako ces ici naglasi prije testiranja da je ivf) i da su kod takvih trudnoca malformacije puuuno rijede jer se u labu uzorci ipak pregledavaju, friziraju itd... znas i sama.. Drugacije je to od prirodne T.. ..A sto se tice onih teskih malformacija rekao je, ok one jesu na popisu ali realno takvi plodovi rijetko dozive do 11tt pa nema toliko straha od tog jer test radis kasnije ...
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 –klomifen+štoperica, X
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
06/2021 – FET,
10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️
Ena onda definitvno da odes kod privatnika u medjuvremenu il se napravis blesava i odes u petrovu sa npr. bolovima il sl. Cisto da ti naprave uzv da vidis i sama da je sve ok.
Ovdje je preeeevruceeee a ja samo gledam kako se drugi kupaju 😞 Srecom imaju tuseve vanjske pa cu se malo osvjezit i nazad na lezaljku 😜
Cure koje ste na komplikacijama dal znate mogu li ja te doznake odnijeti i sutra na hzzo ili se predaju od 1og do 5og u mjesecu? Jer znam da je do 5og u mjesecu za prethodni mjesec al ne znam dal moze prije prvoga…
Omerta čestitam 🙂 Nadam se da cu dns i ja vidjeti koliko je moje zrno rize poraslo 😁 Kako te je pregledala?Vaginalno il normalan ultrazvuk? Nadam se da nece vise cackati dolje…zadnji put mi bilo i previse xD
Hm ja sam ih otvorila na 28. dan u mj jer mi je tako go zavrsavao i sad doznake nosim izmedu 25-30 u mjesecu, a isplata za taj mj ide iduci mj oko 20og..
11/2018 – inseminacija X
06/2021 – FET,
Bome ste se raspisale 🤣 čitam i radim i svaki put kad dođem stranica više 🤣🤣🤣
Drago mi je da ste sve dobro 🥰
Mjerila sam tlak danas 100/60, ali ga dobro podnosim.
Što se tiče bolnih grudi, to mi je prvi simptom bio od samog početka pa do negdje 13tt. Nije bilo konstantno ali je bilo dana da me boli i kad presvlačim majicu, a sutra dan ništa 🙈🙈
Mene zadnja dva dana malo boli trbuh, ali nije strašno. Od jutra mi je trbuh bio baš fino izražen baš sam se oduševila i raznježila cijela 🤰🥰🥰🥰
🦸🏼♀️'94 🦸🏼♂️'86
🌈 18.5. imamo 💙
Cure zaboravih vas pitati...jel koja od vas primijetila vise mladeza po tijelu? Em sam pristava po licu i cijelom vratu, em mi je trbuh pun malih sitnih mladeza. Na jednom mjestu ih je sigurno 6. Nisu tamni, ko male smedje flekice su.
Ja ih inace imam podosta, tako da i ako ih ima ne znam 🤣🤣 jedino ako koji veći naraste 🙈🙈
🦸🏼♀️'94 🦸🏼♂️'86
🌈 18.5. imamo 💙
Cestitam svima na dobro proslim pregledima. Ja sam upravo stigla, vani je neizdrzivo, ko ne treba nek ne izlazi.
Nije mi radio ultrazvuk ovaj put 🙁 dosli su mi nalazi briseva i sad je izolirana Klebsiella pneumoniae, pa ak je netko imao, pliz pisite. Ja fakat ne kuzim, kod moje doktorice uvijek svi brisevi budu u redu i onda u bolnici izvuku neku egzotiku. Uglavnom dobila sam antibiotik, nadam se da ce biti sve ok. Iako me sad bas jako strah. Iduci pregled mi je 25.7. Tad ce raditi ultrazvuk i ponoviti briseve.
Cure zaboravih vas pitati…jel koja od vas primijetila vise mladeza po tijelu? Em sam pristava po licu i cijelom vratu, em mi je trbuh pun malih sitnih mladeza. Na jednom mjestu ih je sigurno 6. Nisu tamni, ko male smedje flekice su.
Ja sam ih dobila na cickama.. da se tak izrazim 😂😂
11/2018 – inseminacija X
06/2021 – FET,
Red fox nista cudno...podlozne smo raznim mokracnim infekcijama u trudnoci. Tako je meni sa eserihijom bilo. Samo slusaj doktora i redovno radi briseve. Ja sam bila na Klavocinu tjedan dana i pomoglo je.
Bitno da su ti uocili to i da si dobila terapiju...infekcije su opasne samo ako se ne prate i ne lijece.
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Nije uzv tako skup pa ja isto savjetujem da taj jedan napravis privatno
Meni je do sad uvijek radila vaginalno, bila na pregledu s 12+3 zadnjem, i nije bilo ni rijeci da radi preko trbuha
Na pitanje o bolnim grudima, ja sam umirala doslovno od pocetka do negdje 10-11 tj. Najgore je bilo kad bih legla. A nisam mogla potrcat jer sam mislila da ce eksplodirat. Sad s 13tt je puno bolje, malo su osjetljive na dodir i kad legnem al u principu su ok
Meni evo danas prvi put radili preko trbuha. Bila sam na probiru i krenula je vaginalno, međutim beba je bila tako okrenuta da nije mogla izmjeriti nuhalni nabor. I tvrdoglavo se nije htjela okrenuti. Onda je rekla dok da će probati preko trbuha, jer ima drugi kut. Točnije, citiram: Vi ste mršavi, pa možemo probati preko trbuha. S obzirom da sam odmah dobila dvije kile (srećom od tada ništa) i da se već sad osjećam ogromno jer sam napuhnuta, s tim: vi ste mršavi, me je kupila. A tek s info da je nuhalni nabor ok, ma cvjetala sam!
Sortiraj odgovore
Najstariji