Hvala svima i sretno i tebi Omerta 🙂 Ja sam narucena tek u pola 6 tako da imam cijeli dan jos pred sobom al kako je poceo bit ce vesel 😁 Sinoc smo stigli s puta i nisam imala pojma da dns Viškovo nema vode cijeli dan 😂😂🙂 Sad moramo do plodina opskrbit se galonima vode a najgore od svega mi sto se moram obrijati hahaha
Grizli livia je super objasnila za testove. Ja imam 33 g, gin me htjela slat na kombinirani. Ja sam unaprijed znala da zelim radit panoramu (zbog nekih svojih iskustava s proslog posla,...) i cim sam joj to rekla odmah je rekla da ne moram na nista drugo. Po meni je to ful individualna odluka, trebas sama odlucit dal zelis sve znat il ne i sto bi dalje.
Sretno cure na pregledima danas.
Mi smo odlucili raditi kombinirani a onda ovisno o nalazu istoga napraviti Nifty...
MaRe dodji kod mene na tusiranje,ja sam na Grpcima.
Iva odi na pregled u trudnicku ambulantu, najvaznije da si ti mirna...
Meni je drago zbog nove curice, cestitke❣🎀
Sto se tice gljivica, ja sam, prije nego sam napravila kucni test i saznala za trudnocu, koristila terapiju protiv gljivicne infekcije (na recept) jer sam tome nazalost bila jako sklona. Malo nakon toga sam saznala za trudnocu i nista nije bilo. Plus, meni se od tada u trudnoci nijednom nisu javile ✌
Ja sam radila Nifty (prva trudnoca, 29 god.), ali apsolutno se slazem s Liviom, to je u potpunosti osobna odluka. Moja prijateljica koja je malo starija od mene i uskoro treba roditi, nije. Ona je probir. Mozda da se i posavjetujes s gin.od povjerenja ako nisi sigurna?
Iva4, ako si vec nedavno isla na hitnu, moj savjet je onda da mirujes. Ako ti je ovo prva trudnoca, sve se dolje rasteze i nije neobicno da boli jako, posebno ako nemas iscjetka obojanog. Pokusaj se smiriti i odspavati. Medjutim, ako si u prevelikom stresu, onda otidji provjeriti
Sretno curama s pregledima!
Pitanje za vas koje ste tu negdi oko 6-og, 7-og tjedna (i za vas koje se sicaju tog perioda) - jesu vam grudi bolne i napete na on and off, ili stalno?
Grizli, ja sam ti isto tip koji ne voli cekati nalaze, zato testove nisam ni radila. Uostalom, ne znam da bi mi njihov ishod ista promijenio...
Na uzv probiru dr je rekla da je sve u redu i da po njoj i nema potrebe za daljnjim pretragama.
Ja sam max. opustena po tom pitanju i ne zelim se previse dirati u nesto sto nije u mojoj moci.
Ali svi smo razliciti pa nek svak radi po svojoj savjesti.
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Curke, ja sam već na poslu, mislim da je prošao u redu pregled. Dr. je rekla po onome što ona vidi da je u redu (uzv), a rezultati će mi doći na mail za 10-ak dana. Još jednom sam vidjela bebicu, danas je bila malo aktivnija nego jučer, baš je slatko plivala, izgledalo je kao da skakuće
Laganini mene su grudi bolile najviše kad bih legla i po noći kada bih se okretala u krevetu... preko dana manje, ali jesu bile napete jer su rasle. I danas me bole kad se okrećem u krevetu, ali preko dana ne.
Grizli ja sam išla na kombinirani probir jer me moja gina poslala, nije me ni pitala jel želim ili ne. Imam osjećaj da ona to sve šalje jer mi je i zadnji puta htjela poslati. Inače imam 28 godina
Laganini mene su bolile i bole,non stop jos uvijek! I drago mi je po tome znam da je trudnoca tu 😁
Sto se tice tih pretraga takodjer rado odbijam,ako vec ne bude da MORAM. Potpisujem sve sto je rekla mala.le. uzela si mi rijeci iz usta. 😂
Ma situacija je da ja imam 33 godine, prije ove trudnoce 4 spontana rana za koje nikad utvrdjeni nisu uzroci, ovo je ivf trudnoca koja je uspjela iz 5.pokusaja sa embrijem koji je bio 4 mj smrznut. Dakle rizil po godinam, obiteljskoj anamnezi i nemam neki nitko ni s moje ni s muzeve strane nitko nije imao nikoga sa nekim urodjenim manama i to u dalekom srodstvu gledano. Sto se ivf tiče i svega tu postoji nekih zanemarivih 1-2% veca sansa za neke malformacije nego kod prirodnih trudnoca. Kad sam bila kod fetalnog preporucila mi je kombinirani zbog ranijih spontanih, a imam osjecaj da je i shvafila kroz nas razgovor moju zelju da znam dal je sve ok, ako nije da se pripremim i educiram o eventualnim poteskocama koje nas cekaju. Tako da sma 15.7.narucena na kombinirani i iskreno sto god da dodje to je nase dijete, no voljela bi svaku dijagnozu docekat bar donekle upoznata. Planiram ici i na anatomy scan kad bude za to vrijeme. Znam da moramo sami odlučiti o tome, al evo cini mi se kao mudra odluka ici na te testove ako kombinirani pokaze da nije niski rizik. Spol djeteta mi nije vazan i kad saznam saznam pa makar i na porodu tek. Nekako se ne zelim preopteretiti sa svim tim nalazim ako vec su mi preporucili kombinirani jer mi je zaista dosta stresa bilo u ovih 3 godine pokusavanja i svega sto smo prosli i samo zelim uzivati u trudnoci. Koliko sam cula kombinirani nije bas toliko precizan kao nifty ili panorama, al daje opet rezultate prilicno tocne ili se varam?
Ja se lagano isto spremam na pregled 😊
Tonkica meni su isto rekli za 10-tak dana pa mi je dosao nalaz odma drugi dan. Tako da ce ti sigurno prije doci. Drago mi je da si sve obavila 😊
Grizli ti testovi su ti individualni. Ja npr. nisam isla na nifty ili slicne testove, isla sam na kombinirani samo jer je jos jedan pregled ekstra i besplatan je pa zasto ne iskoristiti. Nifty i slicni testovi su super za tvoj mir, al kako su ti cure rekle, posavjetuj se sa svojim ginekologom. Moj stav je da ne bi nista poduzimala ako bi testovi pokazali neke poremecaje, tako da mi je zapravo svejedno da li bi se nesto pokazalo tako rano ili kasnije u trudnoci.
Sortiraj odgovore
Najstariji