ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    08. Studeni 2019. 14:33

• piba7
    08. Studeni 2019. 14:53

Mrgud hvala na uputama. Da li ti je doznake od ginekologa ovjerio poslodavac?

• AnnA
    08. Studeni 2019. 14:59

Cima zelim da ti sto prije nadju antibiotik koji ce djelovati.
    Nego sad imam ja pitanje za nase upucene curke. Ja sam sada na komplikacijama i dok sam bila na komplikacijama istekao mi je ugovor. Dakle svjesna sam da cu dobivati naknadu za nezaposlene kad rodim jer to cu i biti. Ono sto mene zanima. Ta porodiljna naknada se dobiva od rodjenja jelda? Dakle u principu onda cu jedan mjesec biti bez primanja kad otvorim porodiljni. Ili mogu dobiti od biroa za taj mjesec naknadu za nezaposlene s obzirom da imam uvjete. Svakako to mislim ici provjeriti ali mozda neka od vas ima iskustva sa takvom situacijom

• nemasekirancije
    08. Studeni 2019. 14:59

Pozdrav cure. Sigurno me se neke sjecaju :) nisam bas bila mesto previse na forumu zadnje tjedne.  Uglavnom trebala bi vas savjet..moja soc gin me salje radi sumnje u zastoju u razvoju na slijedeci pregled u kliniku. Vjerojatno cu na Merkur. Ima tko kakav savjet kod kojeg doktora otic? Koji je zaduzen visokorizicne trudnice, da je fakat dobar/a i da je ono u krajnosti covjek? Eto molim vas neku preporuku.

mrgud_zg
    08. Studeni 2019. 15:00

piba7

Mrgud hvala na uputama. Da li ti je doznake od ginekologa ovjerio poslodavac?

da. da. to sam preskocila. znaci te doznak e od gin sam dobila 2 tjedna prije otvaranja porodiljnog jer mi je tako padao pregled pa da ne moram dolazit jos jednom. to nosis na posao i na osnovu toga ti daju prosjek placa. jedan taj papir za porodiljni ostaje na poslu a jedan nosis na hzzo (isti su, dobije se od gin 2 kom). 
    i nitko nije ni spomenuo da sam trebala doc ranije (onih 15 dana o kojima smo pricali). mogla sam i sljedeci tjedan, al danas mi je nekak bilo usput pa reko da se rijesim

08. Studeni 2019. 15:06

U HZZo- u odmah vide tko je poslodavac pa on to ne mora ovjetavati nego samo r1 izdati.
    Netko je pitao jel curi voda... da jos uvijek prozirno. To je doslovno kao da vam voda iz pipe bude na gacama. Nije to nikakva sluz i sl. I to non stop nekontrolirano curi jer se ta voda obnavlja. Tako da i ako imate strah da vam ne iscuri pa ne skuzite, nije da ce vam dalje biti suho ;-) No realno po statistikama to sto se meni dogodilo dogodi se u 1% trudnoca... zato ja nikako u statistiku ne vjerujem i za to ne marim. Uvijek treba bit pozitivan jer zbog straha covjek moze puno lijepih stvari u zivotu propustiti. Cima po antibiogramu oni imaju nekoliko desetaka lijekova i sigurno ce ti nac pravi koji ce unistiti bestiju. Makar ne kuzim zasto su te u bolnici ostavili,mogli su antibiogram prosireni naruciti. Pogotovo kad te u petak ostave u bolnici, do ponedjeljka ce te malo tko pregledati a ni nikakve pretrage ne rade vikendima. 

Lavica27
    08. Studeni 2019. 15:44

Znaci cure u istom smo sosu samo vi 5-6 tjedana trudnije od mene😂 Odspavala sam si sad sat i pol pa je malo bolje😁
    Anna, porodiljna naknada se dobiva 45 dana prije sluzbenog termina od ginekologa. Neces biti bez primanja jedan mjesec, mislim da nezaposlene majke dobivaju porodiljnu naknadu od cca 2300kn .nek me ispravi netko.. a naknada za nezaposlene kod komplikacija je 800i nesto,takodjer,neka me ispravi netko ako sam u krivu... 
    Nemasekirancije,oprosti,koji sintjedan trudnoce? Zao mi je sto kroz to prolazis... za Merkur ne znam,ali znam da svi govore da je najbolji UZV dijagnosticar dr. Kos. Osobno nisam bila u trudnoci kod njega vec nakon poroda zbog komplikacija na porodu. Zna posao al nije sad na mene ostavio neki brutalan dojam,e sad mozda jer nisam vodila T kod njega. Prijateljica koja je vodila ima samo rijeci hvale. Znam za jednu situaciju gdje je otkriveno na anomaly scanu curi stanje s bebom inrekao joj je da ode prekinuti trudnocu jer nije spojivo sa zivotom. Popljuvala ga je,odbila i beba je živjela par sati iza poroda. On nije bio u krivu al eto taj dio je komunikacijom je mozda mogao bolje odraditi.  

• AnnA
    08. Studeni 2019. 15:59

Lavice hvala ti. Jer taj dio mi nije bio bas nesto jasan. Znaci dobiva se naknada prije rodjenja. Ja sam mislila od rodjenja. 
    Da se i ja nadovezem na dr.Kosa. Ja sam kod njega bila u ginekosu na anomaly scanu. Htjela sam iskljucivo kod njega zbog moje situacije. I bio je zaista strucan i sve je lijepo objasnio. Cula sam da mu komunikacija nije jaca strana ali da je najbolji dijagnosticar. 

samonezelje
    08. Studeni 2019. 16:06

Zarica

samonezelje

Bok! Mare jucer sam isla na hzzo pitat za porodiljni kaj trebam donjet i do kad, pa mi zena rekla da mi je kriva adresa vec 4 god i da poslodavac treba sa tiskanicom1 i kopijom moje osobne dat osobno na salteru di spada firma dat zahtjet za promjenu! Eto, a mene tajnica uvjeravala da to ide automatski.. dakle ne, i ne sam, nego poslodavac. Ako ste zaposlene.
    Kaj se tice davanja prednosti trudnici, ja to nisam dozivjela ni sa svojim mega trbuhom…
    A za klince sam ko neko strasilo.. sva se djeca placu kraj mene ili ih je strah..a i ne osjecam se pekmezasto uz djecu pa to valjda osjete. Muz bi pak trebao voodit jaslice! 🤣
    Samonezelje, sto su ti rekli do kad treba predat? Ja isla jucer kod doktora po potvrdu s datumom jer otvaram porodiljni krajem mjeseca ali mi nisu htjeli nista dat. Rekla mi sestra da je to prerano i da se vratim za koji tjedan. A bas mi se neda stalno sim tam

Rekla zena do 5.12.najlasnije al bolje koji dan ranije. Ja cu odnijet do 25.11.sigurno jer cu tad negdje skupit u firmi kaj trebam kad bude mi usput.

Anchy_001
    08. Studeni 2019. 16:30

nemasekirancije i moja je jucer isto to na pregledu rekla da sumnja na zastoj u razvoju jer je po mjerama beba 32 tt, a ja sam 34..slala me odma na hitnu i isla sam na sv duh i tamo su napravili ctg, ultrazvuk i protoke, po njima je mozda tjedan dana razlike sto je u granicama normale.. Rekli su da se narucim za tjedan dana na kontrolu tak da krajem sljedeceg tjedna opet idem k njima da vidimo na cemu smo. U meduvremenu sam se privatno narucila kod dr Skvorca na ultrazvuk da mirnije spavam i to idem pocetkom tjedna. Kod njega sam vec bila i jako sam zadovoljna
    Nadam se da ces i ti nekog nac ili ak nis drugo, odi privatno isto da ne nacekivas i strepis 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.