Hej cure. Puno odgovora pa da odgovorim skupno. Ja sam po ZM sutra 29t, no po ovulaciji za koju znam tocno kad je bila sam sutra 28t, bebi je na mjerama glava bila tjedan dana veca, noga nesto malo manje od 2 tj manja a trbuscic tjedan dana manji. Procjena ispada da je manja za tjedan i pol.
Danas sam zvala Ginekos i kazu da nema slobodnog termina za dr Kosa za slijed tj,jedino za kraj tjedna za Hafnera. Na nalazu mi je dr napisala da na pregled na Merkur odem za 3 tj. Ja sam mislila mozda otic za 2 tjedna 🤷♀️. Iskreno neznam ni sama. Neznam kak cu uspijet ostat mirna i eto razmisljam otic mozda negdje privatno da cujem drugo misljenje. Al ak idem za 2 tjedna onda mi zapravo dodje na isto ako cu ici krajem slijed tjedna kod nekog privatnika. Tak da eto nisam ni sama pametna.
Danas je bas doktor objasnjavao tu nekoj zeni da te mjere ovise o genetici i da se u kasnijim tjednoma ne razvijaju svi jednako, da nemamo svi jednako duge noge i ruke i sl. Bitno je jedino da je prirast od jedne do druge kontrole. Npr ako ke na ultrazvuku sa 26tt beba ok za dob no ako je u 29tt jos uvijek iste velicine nije dobro.
Lorija zeli da malac sto prije ozdravi!
Nemasekirancije joj koji stres je to. Bas mi ejnzao, al vjerujem da je sa bebicom sve ok. Prvo dal je to neki stari uzv uređaja. Ja se sad prvo sjetim svog predzadnjeg uzv i starog uređaja na koje je bebe bila gigantskog rasta i dosta veca za svoje tjedne a tjedan dana kasnije kod iste doktorice al novi 3D uređaj beba bila svega 2-3 dana veca, i ispalo je da je 7 dana prije bila veca nego na tom 3D. Ako imas priliku idi negdje privatno da ti daju drugo misljenje cisto da se smiris da ti nije panika 2 - 3 tjedna. Mozda da pokusas u nekoj drugoj privatnoj ordinaciji trazit termin, ne znam za Zg ko sve je dobar dijagnosticar. Al nadam se da ce sve imat happy end na kraju. E da dal imas mozda povisen secer?
Cima zao mi je da je nalaz los i da ces morat u bolnicu. 🤞 Da nadju antibiotik koji ce odraditi posao pa da si mirna do kraja.
Curke, ne pripadam tu na zimske, ali vas ponekad škicnem. Htjela sam vam samo reci da ne brinete toliko oko mjera, eto moja beba je do 32 tjedna stalno bila "ogromna" tocna u dan i kao roditi ce se sa 3800 mozda i vise. Od uzv u 32 tjednu njegova glava je 4 tjedna veca,bedro i trbuh za 32 tt. Doktorica kaze nista strasno, imati ce veliku glavu. Meni sok, prvo jel sve ok,drugo kako cu ja roditi glavato dijete. Uzv u 35 tj bebina glava za 39 trbuh za 33 tt, doktorica i dalje nije zabrinuta. Zaprimaju me u bolnicu sa 39+4 jer se vodim pod gestacijski, doktorica na prijemu kaze beba u dan, imati ce mozda 3 kg. Protoci svi ok
Opet šok, otkud sad to, kaze mi pa vi ste mala, ima i to svoju ulogu. Dan prije termina frajer se rodio ravno sa 3 kg i 49 cm. Promjer glavice 34 🙈 (prosjek je 33 do mislim 36 ili 38). Eto 😁. Inace trudnocu sam vodila u privatnoj poliklinici sa svemirskim uzv, pa su ipak fulali neke stvari. Malo sam oduzila, ali ja bi voljela da je meni netko rekao da je to sve ok, i da nismo svi po špagi, a ne da sam zadnje tjedne provela u brizi.
Sretno vam svima ❤
Nemasekirancije bas mi je zao sto kroz sve to prolazis. Ne zelim pametovat, samo cu ispricat kako je meni to sve objasnio jedan ginekolog s kojim sam prije radila pa mu apsolutno vjerujem. Kad sam bila kod njega na uzv, neki ful moderan, radio je te mjere i poslije mi pokazao na grafu. On kaze da se odstupnja u svakom parametru zanemaruju do +-2 tj. To znaci da glava moze bit po mjerama kao 4 tj veca od npr trbuha. Plus rekao mi je i da smo mi balkanski tipovi pa se onda jos radi neka korekcija za mjere ako su i malo veca odstupanja. Ovo tvoje mi se ne cini po tome onda strasno.
Kao drugo ja npr nemam uopce cikluse u dan. Niti sam ikad pratila svoje ovulacije. Tako da meni racunaju termin kako se racuna. A realno na moje duge cikluse to moze bit +- tjedan dana.
Moja beba recimo ima cijelo vrijeme malo vecu glavu od ostatka mjera. Ali moj muz je isto imao veliku glavu. On je cijelo djetinjstvo uvijek padao na glavu 🙈😂. Tek kad je krenuo u skolu mu se tijelo skroz razvilo. Danas je skroz proporcionalan i potpuno je zdrava osoba, jedino je visok. Tak da nije uopce cudno da su to geni. Nisu to neka odstupanja i uopce ne obracam na to paznju
Sori kaj sam oduzila. Mozda nije lose potrazit drugo misljenje svakako, ali meni je bas lose to sto se tako plasi trudnice a sve je nesto kao moglo bi bit al ne znamo, samo da se oni operu
Mojoj super frendici je gin u trudnoci rekla da “koliko ona vidi mala nema rascjep usne”. Koja izjava uopce?! Uzas. Isla je kod neke soc s losim uzv cijelu trudnocu. I kaze moja frendica super, jedna briga manje. I kaze njoj doktorica “a ne, ne, ne moze ona znat sto posto dok se ne rodi, samo kolko u ovom trenu ona vidi, uvijek moze imat rascjep nepca” 🙄🙄 onak uzas. Zena bila u strahu do kraja a ova mogla presutit taj komentar. Dijete se naravno rodilo skorz normalno i zdravo, bez ikakvih rascjepa. Zato me zivciraju te izjave.
Ne kazem da treba skrivat ako postoji sumnja, al onda daj uputnicu i posalji odmah na drugo misljenje. A ne rec pregled za 3 tj a trudnica u brizi. Sori sto sam razduzila 🙊. Drzim fige da je to sve ok 🤞❤️
Cure evo ja tek navecer palim forum..nema sanse nesto preko dana da stignem...i ja se malo brinem za ta odstupanja..kod mene je recimo bedrena kosta nesto manja ali nekih tjedan dana uz normalan prirast..doktor kaze sve mjere pašu..a sto cu se sad sekirati od toga mi nema nista...
Netkonje spominjao bolna leđa ..eto i mene u tom klubu...danas sam zvala fizioterapetkinju i lijepo me masirala sat vremena..razbila te cvorove i malo sve to skupa pokrenula jer kaze da su mi bas koma leđa..pokazala mi neke vjezbe i rekla da vjezbam svakako do poroda..
Cima nadam se da ces se brzo rijesiti bestije i ja sam je imala u istoj potenciji i samo mi je neki tetraciklinski anbk pomogao..sumamed nista..
Losa samo stepljivo i da sto duze izdrzite 2u1😉
Joj..vise ne znam ko je sta pisao...ugl..procitam i jesenske i tamo su vecina rodile i popunjava im se lista..i bas mislim sad ce doci red na zimske😀😀😀
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Bok cure, evo ja se prvi put javljam doduse u zadnji cas, prvi put sam dosla na forum prije dva dana i procitala gotovo sve poruke i bas me nekako smiruje i ohrabljuje ove zadnje trudnicke dane (1.trudnoca) . Termin je za tjedan dana 😱😊 Borim se izmedu onog da jedva cekam i onog da sam u teskoj panici kako ce sve to izgledati na samom porodu- to dokazuje i cinjenica da sam budna vec dva sata i tako zadnjih tjedan dana stalno u ove sate.
Super ste mi kako ste podrska medusobna jedna drugoj pa eto hvatam i ja malo te pozitive 🥰
Jutro sovice, evo da se i ja prikljucim. Budna od 2 do 4h i sad ponovo 😣.
Jutro cure!
Mene je pak strah ulovio jer je bebač dosta aktivan od jučer poslijepodne...normalno otišla guglat pa me jeza ulovila...
Nije da se jako riče ali ju stalno osjetim pa me strah da 'ne pati'.
Cima, žao mi je što je pozitivan nalaz. Evo još jednog primjera kako različito postupaju. Dr. koji mi je radio IVF reako je obavezno napraviti briseve (ipak je to 40tak vaginalnih UZVa u dva IVFa). Moj primarni gin je opet tvrdio da nema potrebe. Učinila sam privat i bio je nalaz dva xpoz. na Ureaplazmu. Javim se mojem ginu, on se još uvrijedi i kaže da nema potrebe za antibiotikom. Pa sam plaćala antibiotik. Isto sam u međuvremenu završila na hitnoj tamo negdje u 22tt radi bolova, i dva ginekolologa bolnička se 'nasmiju' na moje pozitivne briseve. Ukupno sam uzimala 4x antibiotik, sve preko privatnog recepta jer sam naišla eto na takav stav liječnika. Stoga smatram da je dobro što shvaćaju to ozbiljno i što će se netko pozabaviti tobom. S druge strane, mislim da si daleko dogurala u trudnoći i da više nema toliko opasnosti od korioamnionitisa već te žele 'očistiti' od beštija prije poroda.
Sortiraj odgovore
Najstariji