cure, pozdrav svima.
evo ja se baš iznenadila ovime da se za trudnice preporičuje ibuprofen- ja sam poslije poroda kod nas dobila lekadol (dojila). kako to?
i byvacin? zar nije da njega više nema u ljekarnama?
Piba ja sam imala visoko prsnuće vodenjaka i skužiš i to da nešto čudno curi, vjeruj mi. u jako malim količinama povremeno samo šibne iz tebe.
[iimg]
Curke, htjela sam vam javiti da su mi stigli nalazi briseva, Ureaplasma 10^6, moram ici u bolnicu posto je to visoko dosta, a ja ne smijem Sumamed jer sam alergicna na njega pa kaze gin da je bolje da sam tamo da mi nadu neki koji djeluje i da se smije piti u trudnoci i da sam pod kontrolom.. Malo sam u bedu zbog toga svega i sto moram tamo, ali nadam se da je sve okej sa mojim bebanom i da cu se rijesiti toga sto prije🙏
Thinkipinki a koliko odprilike nakon odpadanja ide kupanje ?
Cima 😞😞😞😞 jako mi je žao za ureoplazmu, bolje je da si u bolnici i pod njihovim nadzorom da se to što prije sanira a bebica je dobro nemoj da misliš negativno i sve će to brzo da se sanira 😘😘
Drage cure, ne javljam se, ali vas čitam.
Losa držim fige da sve bude super, ne sekiraj ništa, u zadnje vrijeme je jako puno nedonoščadi i svi su živi i zdravi. U bližoj rodbini imam slučaj od prošli tjedan, cura je rodila u 25 tjednu i bebica je još u inkubatoru, ali je dobro. Samo pomalo i sve će biti u redu.
Cima žao mi je zbog lošeg brisa, nadam se da će brzo proći i da će ti brzo pogoditi terapiju..
Meni je danas punih 34tt, piše na aplikaciji još 42 dana do poroda.. nije mi još došlo do mozga :D
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Pupak je bitno održavati suhim. Rabi se ili Octenisept ili prašak (prije osuši). Octeniseptom možete navlažiti gazicu i prebrisati oko pupka a pupak 'potufajte', nemojte ga trljati da ne prokrvari. Stavi se gaza ispod te se previne oko pupka. Stavi se još jedna gazica, nemojte rabiti one flastere jer i odraslima zaderu kožu. Mrežica nije nužna, i bodić, pelena pridrži to na mjestu.
Mi smo rabili Lupocet ćepiće, kasnije sirup- problem je što nekad ispljunu van pa neznaš koliko je nakraju popio. Dok smo prešli na Ibuprofen sirup bilo je puno bolje- bolji okus, bolje skida temp i duže drži. Neki kupaju klince, moja se tresla ko šiba na kupanje pa smo to izbjegavali. A za ove niže temperature dosta znači ih malo razodjenuti, oblogiće na nogice i tak....ma sve se to u hodu pohvata.
Nama su se Lupocet čepići pokazali boljima nego sirup dok je bila bebix+ce.
Evo curke pa spremajte!
Sta ne ide iburofen za djecu tek od 6 mj?
Ima i ovdje ta tablica (za sirpu, pa si treba preracunati za cepice)
http://www.kbcsm.hr/klinike/klinika-za-pedijatriju/informacije-za-roditelje/doziranje-antipiretika-u-djece/
Slazem se, paracetamol je do 6mj a tek nakon 6mj.ibuprofen...ukoliko imate kakve sumnje pitat cete pedijatara
Da vas sve pozdravim, čitam vase postove al sam na knap s vremenom pa slabo tipkam...treća mi je trudnoća, imam sina i kćer i sada nosim curicu, rodit cu u petrovoj kao i prva dva puta...za sada je sve uredno...svima saljem zagrljaj
Thinkipinki a koliko odprilike nakon odpadanja ide kupanje ?
Cima 😞😞😞😞 jako mi je žao za ureoplazmu, bolje je da si u bolnici i pod njihovim nadzorom da se to što prije sanira a bebica je dobro nemoj da misliš negativno i sve će to brzo da se sanira 😘😘
Ovisno, nekome se prilikom odpadanja u potpunosti zacijeli pupcana ranica, nekome treba jos 2-3dana, a nekome se pojavi granulom te ga treba lapizirati. Za vrijeme lapiziranja takoder držati pupak suhim.
Cima neka ti samo pogode antibiotik koji ce djelovat i na koji nisi alergicna. Nadam se da ce sljedeci bris biti sterilan!❤
Evo curke pa spremajte!
Sta ne ide iburofen za djecu tek od 6 mj?
Ima i ovdje ta tablica (za sirpu, pa si treba preracunati za cepice)
http://www.kbcsm.hr/klinike/klinika-za-pedijatriju/informacije-za-roditelje/doziranje-antipiretika-u-djece/
Slazem se, paracetamol je do 6mj a tek nakon 6mj.ibuprofen…ukoliko imate kakve sumnje pitat cete pedijatara
Thinkpink je rekla da se daje prema kilaži ne dobi.. što mi se čini najlogičnije. Nema svako dijete istu kilažu u istoj dobi..
Sortiraj odgovore
Najstariji