ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    samojed
    08. Studeni 2019. 12:27

Thinkipinki a koliko odprilike nakon odpadanja ide kupanje ?
    Cima 😞😞😞😞  jako mi je žao za ureoplazmu, bolje je da si u bolnici i pod njihovim nadzorom da se to što prije sanira a bebica je dobro nemoj da misliš negativno i sve će to brzo da se sanira 😘😘

Simbalija
    08. Studeni 2019. 12:27

Drage cure, ne javljam se, ali vas čitam.

Losa držim fige da sve bude super, ne sekiraj ništa, u zadnje vrijeme je jako puno nedonoščadi i svi su živi i zdravi. U bližoj rodbini imam slučaj od prošli tjedan, cura je rodila u 25 tjednu i bebica je još u inkubatoru, ali je dobro. Samo pomalo i sve će biti u redu.
    Cima žao mi je zbog lošeg brisa, nadam se da će brzo proći i da će ti brzo pogoditi terapiju..

Meni je danas punih 34tt, piše na aplikaciji još 42 dana do poroda.. nije mi još došlo do mozga :D

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

• lucille9
    08. Studeni 2019. 12:29

Pupak je bitno održavati suhim. Rabi se ili Octenisept ili prašak (prije osuši). Octeniseptom možete navlažiti gazicu i prebrisati oko pupka a pupak 'potufajte', nemojte ga trljati da ne prokrvari. Stavi se gaza ispod te se previne oko pupka. Stavi se još jedna gazica, nemojte rabiti one flastere jer i odraslima zaderu kožu. Mrežica nije nužna, i bodić, pelena pridrži to na mjestu.
    Mi smo rabili Lupocet ćepiće, kasnije sirup- problem je što nekad ispljunu van pa neznaš koliko je nakraju popio. Dok smo prešli na Ibuprofen sirup bilo je puno bolje- bolji okus, bolje skida temp i duže drži. Neki kupaju klince, moja se tresla ko šiba na kupanje pa smo to izbjegavali. A za ove niže temperature dosta znači ih malo razodjenuti, oblogiće na nogice i tak....ma sve se to u hodu pohvata.
    Nama su se Lupocet čepići pokazali boljima nego sirup dok je bila bebix+ce.

Bublica123
    08. Studeni 2019. 12:37

Frajla

thinkpink1

Evo curke pa spremajte!

Sta ne ide iburofen za djecu tek od 6 mj?
    Ima i ovdje ta tablica (za sirpu, pa si treba preracunati za cepice)
    http://www.kbcsm.hr/klinike/klinika-za-pedijatriju/informacije-za-roditelje/doziranje-antipiretika-u-djece/

Slazem se, paracetamol je do 6mj a tek nakon 6mj.ibuprofen...ukoliko imate kakve sumnje pitat cete pedijatara 

Bublica123
    08. Studeni 2019. 12:39

Da vas sve pozdravim, čitam vase postove al sam na knap s vremenom pa slabo tipkam...treća mi je trudnoća, imam sina i kćer i sada nosim curicu, rodit cu u petrovoj kao i prva dva puta...za sada je sve uredno...svima saljem zagrljaj

• thinkpink1
    08. Studeni 2019. 12:41

samojed

Thinkipinki a koliko odprilike nakon odpadanja ide kupanje ?
    Cima 😞😞😞😞 jako mi je žao za ureoplazmu, bolje je da si u bolnici i pod njihovim nadzorom da se to što prije sanira a bebica je dobro nemoj da misliš negativno i sve će to brzo da se sanira 😘😘

Ovisno, nekome se prilikom odpadanja u potpunosti zacijeli pupcana ranica, nekome treba jos 2-3dana, a nekome se pojavi granulom te ga treba lapizirati. Za vrijeme lapiziranja takoder držati pupak suhim.
    Cima neka ti samo pogode antibiotik koji ce djelovat i na koji nisi alergicna. Nadam se da ce sljedeci bris biti sterilan!❤

Nasty
    08. Studeni 2019. 12:51

Bublica123

Frajla

thinkpink1

Evo curke pa spremajte!

Sta ne ide iburofen za djecu tek od 6 mj?
    Ima i ovdje ta tablica (za sirpu, pa si treba preracunati za cepice)
    http://www.kbcsm.hr/klinike/klinika-za-pedijatriju/informacije-za-roditelje/doziranje-antipiretika-u-djece/

Slazem se, paracetamol je do 6mj a tek nakon 6mj.ibuprofen…ukoliko imate kakve sumnje pitat cete pedijatara

Thinkpink je rekla da se daje prema kilaži ne dobi.. što mi se čini najlogičnije. Nema svako dijete istu kilažu u istoj dobi.. 

MaRe
    08. Studeni 2019. 12:51

lucille9

Pupak je bitno održavati suhim. Rabi se ili Octenisept ili prašak (prije osuši). Octeniseptom možete navlažiti gazicu i prebrisati oko pupka a pupak 'potufajte', nemojte ga trljati da ne prokrvari. 

Ja pročitala možete navlažiti guzicu  pa mi ništa nije bilo jasno hahahahahahah

Cima bolje onda da si tamo par dana dok ti ne nađu neki odgovarajući lijek...držim fige da to što prije bude i da je se što prije riješiš 

Nasty
    08. Studeni 2019. 12:53

C1M4 najvažnije je da ti brzo pronađu lijek na koji nisi alergična, pa ćeš nadam se brzo i izać iz bolnice.. Sretno! 

miapia
    08. Studeni 2019. 12:56

Bok cure, ja sam nocas koma spavala i jutros sam imala manju prometnu, na zalost ja sam kriva, jednostavno nisam vidila auto s desne strane, hvala Bogu nije nikome nista i svr smo dogovorili, ali ja sam u tolikom šoku, toliko mi je krivo i bas ssam se uplasila iako je čovijek stvarno bio ok i nikome se nista nije dogodilo i šteta na autu je minimalna, ali ja Vam ne mogu opisati koliko mi je krivo jer nisam vidila.. naravno da sam se onda uplasila i za ovog mog miška, ali mislim da je sve ok jer sad kad sam legla, udara me normalno kao i do sada... ja nisam osjetila nikakav trzaj, samo smo se naslonili..ali ne znam otici u bolnicu ili sacekati srijedu pregled.. umiruje me to sto ga najnormalnije osjecam, pa mislim da ne moram nigdje, samo se opusitit...

I citam o Božiću što pisete i to me je tako oraspoloziloi umirilo...i ja sam takvaa i jedva cekam 1.12 da krenem sa sređivanjem kuce. Ne volim kič, ali svaki kutak bude u dekoracijama..
    Pozdrav svima i čuvajte se i odmarajte koliko možete!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani