Jutro… Joj ja isto opet nocas lose spavala. Procitala na proljetinam sinoc za jednu curu s kojom sam se puno dopisivala na temi potpomognute da mora na pobacaj i mene je to sve toliko uznemirilo, kao i ovo s Losom da ja po noci cim zaspem sanjam nesto ruzno da se dogadja s bebom mojom ili nekom djecom oko mene koju znam. Bas nocne more imam. Tako mi je zao cura sto prozivljavaju takve stvari i stresove u periodu zivota koji bi za ženu trebao biti blazeni. Vraga je blazeni, ovo je sve samo ne blazeno stanje. Srecom pa moj skakavac se bacaka na sve strane ko da osjeca da sam uznemirena i bas nekako tuzna zadnjih dana.
Dobro jutro cure. Grizli upravo je tako i meni. Tako jako to utjece na mene da onda i ja sanjam prave nocne more. Probudim se po noci znojna i uplasena...
Što se tiče odstupanja u mjerama, u dječjoj igraonici sam se zapričala s jednom od mama- njoj je induciran porod u 35tt (sve ok s curkom) radi zaostajanja u rastu ploda.- uglavnom, od 32tt do 35tt beba je bila bez prirasta, mislim da je to njima najbitnije (po mjerama nije uopće napredovala) i pratilo se stanjivanje posteljice tako da su se odlučili za indukciju. Rođena je sa 2kg. Mala je inače sada ogromna, ima 2god. Ova mala odstupanja koja nas trenutno brinu primarno se odnose na genetsku građu.
Jutro evo i mene budne!
Lucille meni je to suludo da ti moraš placat antibiotike. Ja bi odmah ginekologa mjenjala da je takav, ako neki specijalist napise da treba pa nije da je napisao da ti trebaju pez bomboni. Ja kad cujem ovakve price dodje mi da odem izljubit svoju soc. gin, ma sve tri kod kojih idem na kontrole jer su super. Posebno zato sto je ivf trudnoca su sve tri na oprezu i pusu na svaku glupost, a ne ovo kod tebe.
Curke svima sretan dan! Ja odlucila otic do c&a posto je popust 25% pa kupiti vrecu za spavanje za probu. Samo se jos dvoumim dal uzet 50 ili 60 cm.
Morgen žene
Prvo čestitam svima na uspješnim pregledima i trudnoćama .
Nisam stigla sve pročitati kroz tjedan.
Al eto da se malo javim za vikend.
Kod nas sve u red,rastemo bas iz dana u dan.
Nedugo počeli problemi sa spavanjem,namještanjem,trbuh mi bas velik🤪
Teško mi sjedit dugo,žgaravica i ta ostala veselja🙂
Al neće to još dugo pa se tješim.
Svima ugodan vikend 🤗
C&a ima dosta male brojeve, osobno bih se odlučila na 60.
P.s., plaćala sam i utrogestan cijelu trudnoću jer primarni gin smatra da šteti. Odlučila sam postupiti po naputku dr.Lučingera i doc.Kosa koji vjerujem više znaju o MPO i održavanju takve trudnoće od mog 'selskog' liječnika. Što se tiče zamjene gin, u nezavidnoj sam situaciji zbog nedostatka ginekologa, na cijeloj županiji su 3primarna. Trudnoću sam stoga kontrolirala privat u ZG, sada sam prešla u bolnicu na preglede.
https://mojekrpice.hr/items/odjeca/9644101/vreca-za-autosjedalicu
Meni se ovo čini super. Vreće su iz Lidla, stalno čekam da dođu i sada mi je već preksano pa sam naručila korištenu preko krpica. Inače imaju svih živih boja.
Stalno si mislim kak budemo bebicu stavljali ipak u zagrijani auto, pa dekica po potrebi. Skafander nisam za sada kupovala, to ću uzeti naknadno nešto veći broj dok krenemo sa šetnjama.
Ps neki link o štitnjači,mi uskočio u komentar predhodni tek sad vidim
I mob mi poblesavio 🙈
Moram se naviknut na ovaj iPhone 😐
Joj na sto ja ovo naleti sad
https://m.24sata.hr/lifestyle/zbog-ljuljacke-za-uspavljivanje-umrle-vec-73-novorodene-bebe-658212
Tipicno basanje ili nije, ja nesto tesko mogu povjerovati.
Hvala Grizli , sto se tice vrece ja bi uzela 60/70, bebe se radjaju inace oko 50cm,pa je bolje da imaju lufta.
I ja je namjeravam uzeti ali malo kasnije, za pocetak prekrivac pa beba kad ojaca i kad se podje okretati i otkrivati prelazim na vrecu. Ode skicnuti i ja u svoj C&A 😁😍
Lucille tako nekako si i ja mislim uzet 60 jos planiram onu sa rukavicima koji se skidaju pa ako i je malo vece bebi mislim da nece smetat 🤔. Boze moj ludog ginekologa on misli da ne treba, a progesteron je onako alfa i omega u IVF-u. Strucnjak jebate nema sta. Ja bi bila poslala prituzbu povjerenatvu za zastitu prava pacjenata majke mi. Ili u ministarstvo jer to nije normalno. Oni moraju kad na nalazu specijaliste pise neka terapija oni moraju pisat recept. Da to nije tako sto bi specijalisti postojali. Debilana!
Ova vreca za sjedalicu je bas zgodna! Nisam znala da toga bude u Lidlu.
Jutro cure!
Mene je pak strah ulovio jer je bebač dosta aktivan od jučer poslijepodne…normalno otišla guglat pa me jeza ulovila…
Nije da se jako riče ali ju stalno osjetim pa me strah da 'ne pati'.
Cima, žao mi je što je pozitivan nalaz. Evo još jednog primjera kako različito postupaju. Dr. koji mi je radio IVF reako je obavezno napraviti briseve (ipak je to 40tak vaginalnih UZVa u dva IVFa). Moj primarni gin je opet tvrdio da nema potrebe. Učinila sam privat i bio je nalaz dva xpoz. na Ureaplazmu. Javim se mojem ginu, on se još uvrijedi i kaže da nema potrebe za antibiotikom. Pa sam plaćala antibiotik. Isto sam u međuvremenu završila na hitnoj tamo negdje u 22tt radi bolova, i dva ginekolologa bolnička se 'nasmiju' na moje pozitivne briseve. Ukupno sam uzimala 4x antibiotik, sve preko privatnog recepta jer sam naišla eto na takav stav liječnika. Stoga smatram da je dobro što shvaćaju to ozbiljno i što će se netko pozabaviti tobom. S druge strane, mislim da si daleko dogurala u trudnoći i da više nema toliko opasnosti od korioamnionitisa već te žele 'očistiti' od beštija prije poroda.
Bas mi je zao sto si tako prosla i sto si morala sama placati lijekove, to je zalosno kad moras sam sebi biti doktor uz ovoliko doktora danas🙄 Prvo kad sam i ja dosla tamo sestri je bilo smijesno da sto mi moja doktorica nije dala neki lijek pa dok sam pricala sa doktorom kako imam tu alergiju na odredene lijekove i kad je shvatila da je ovo napokon uspjesna trudnoca, vise se nije smijala😤 Samo mi je zao sto je mojoj gin toliko trebalo da uzme te briseve jer se bome svasta moglo desiti, ali barem je otkriveno na vrijeme i gin je rekla da to bude sve okej da samo moram bit pod nadzorom da ne dode do prijevremenog poroda😊
Sortiraj odgovore
Najstariji