Jutro cure! Sretno svima na pregledima. Evo mi dogurali do 30 tt. Ja se zapravo super osjecam, nemam ni bolova ni nista jedino non stop curkam. Danas me pitala doktorica na viziti dal su moji doktori sigurni u dijagnozu Ja reko, pa vidim vodu, nema sumlje. Sad kad nema vode bas jako osjetim bebu,ko da mi je odmah ispod kože
Cestitke TERMINUSE na ranim pregledima 😊
Mrgud rekao mi je prosli put da mi je do pupka beba sasvim normalno,kad sam pitala jel visoko jer mi je prvorodjenac bio u zelucu ☺
Cima mislim da je i ta poza kod mene upravo kako si opisala,bas cu pitat na pregledu ☺
Lavice hahaha vec ti vidim facu,ono Miiisusova kakav Bozic je spopade. 😁 namjeravam reko ocistiti generalno stan za Bozic i prinovu ujedno,zato jos do sada nisam nista. Namjeravam nakititi 1.12. Cini mi je da je tada 1.dan adventa ako se ne varam?! Za svoj gust i za sinov naravno 😊 to mi je najdrazi period u godini 😍
Petra kod tebe pravo 'veselo',bas mi je zao al vidim da si vec spremna. Ja takodjer ne nosim svog samo ga posjednem u narucje i mazim.
Stooo se tice cure pupka samo sam si nabavila Octenisept, sasvim dovoljno! Ako bude sta drugo potrebno lako se trkne do ljekarne, zato moj vam je savjet ne trosite puno na gluposti jer pola necete ni dirnuti. Postupak sam radila slicno kao i Petra
Jutro cure!
Sretno na pregledima i svima koji se druzite sa salterima danas 🙈 i ja idem danas po doznakr za otvaranje porodiljnog… Od ponedjeljka mi sluzbeno krece odbrojavanje tih 45 dana prije 😳😳 neznam kad prije je proslo…
Frajla ajde pliz stavi to za pupak ak ti nije problem 😊
Nama su na tecaju dali spisak sta da kupimo u ljekarni prije nego rodimo da imamo doma pa evo pisem: octanisept sprej, tyrosur prasak, sterilne komprese, mrezicu koja ce drzati te komprese (bebi pupak, mami ranu od carkog mozda), fiziolosku, cepice za guzu ako beba dobije temp (a i mama), vrecice za sakupljanje mokrace (kao dobro je to imati doma ako beba dobije temp, odma skupljati za svaki slucaj 🤷🏼♀️), purelan za bradavice i fizioloska.
Sad gledam jos taj bivacin sprej netko je napisao, al cini mi se da to isto ko octanisept ili?
Evo tu, malo proskrolaj ima slika, kad se otvori u novom tabu moze se zoomirati 😉
https://miss7mama.24sata.hr/forum/tema/proljetne-bebemame-2018-15088?page=16
Tyrosur i bivacin bi bili slicni, antibiotski prasak (ali nisam sigurna da ovaj drugi vise ide bez recepta) dok je octenisept sprej.
Kompresice sam korstila kasnije kad je pupak otpo, naspricala bi ju octeniseptom i s njom cistila tu sukrvicu koja je curkala
Vrecice za urin njah, ionak se mora prvo kod doktora, a vecina dz ima ljekarnu. Al dobro, jeftine su i nece se pokvariti. Uz njih treba i sterilna casica, jer ako nosis od doma moras u nesto staviti tu vrecicu 😉
Uz fiziološku svakako par sprica i iglu (ili jos bolje ovo (kosta 10ak kn) https://www.bbraun.com/en/products/b/mini-spike-mini-spikevmini-spikemicro-tip.html)
Paracetamol cepice za bebu svakako imati u pripremi, po mogućnosti sto manje gramaze dok su mali, da ne moras rezati. Najmanje sto sam ja nasla je od 80 mg, eferangal (najmanji lupocet je 120 mg)
A neznam sta ce mama s cepicima 😳
Za sebe paracetamol, a dobra vjest je da dojilje smiju i ibuprofen 🍾, navodno se manje upija u mlijeko, a meni puno ucinkovitiji
Vezano za trajanje porodiljnog
ja sam sa komplikacija otvorila porodiljni 26.09 mislim i traje negdje do 26.-27.03 bez obzira kad rodila tako je meni receno ..
Ako si zaposlena (i u hr) traje ti do navrsnih djetetovih 6 mj. (Znaci bas bas do djetetovih 6 mj)
Kada bude oko 5 mj onda ides u hzzo "produziti" za dalje, ako mislis biti jos 6 mj vodis i muza da ti potpise. Ovih drugih 6 mj se racuna 1 mj=30 dana (ne kao onih prvih stvarno po kalendaru), tako da zavrsava par dana prije rodendana 😏
Evo ga budnog smrkljavog i kasljavog 🤦🏻♀️… Inhalator je vec spreman. Sarita tak se i trudim, vise ga u krilu drzat,
kad je ok on sam ide po stepenicama al u noci ak ga spustam nema sanse da ce sam ic 😒😒. Ma prezivjet cemo mi to, prezivjeli smo i gore 🙈💪🏼😎
Sto se tice pupka, mozda ce Kengurica imati svjeze upute iz Petrove ako se stigne javit, al prije dvije godine su nam kod otpustanja iz bolnice rekli da kad mijenjamo gazu prvo nju naspricamo sa octeniseptom da se lakse odlijepi i po pupku nis ne radimo, samo stavimo novu gazu. Kad otpadne pupak, bude obicno to malo vlazno jos, naspricati sa octeniseptom i posipati tim praskom. Ak se sto mijenjalo bumo vidjeli 🤷🏻♀️
Sto se porodiljnog tice, kada idete na hzzo odnijeti papire da ste rodili (za zdravstveni, jednokratnu pomoc i sl) onda ce vam doci rijesenje sa korigiranim datumom zavrsetka rodiljnog dopusta.
Ne ide se vise u hzzo (zaposleni), to se sve u maticnom rjesava 😊
Ja nisam dobila novo rjesenje, nemam pojma jesu mozda u firmu slali....
Nis o pupku neznam 🙈 mom je otpao u rodilistu nisam ga pravo ni vidila pa cu vidit sto ce mi patronazna rec ..a opet mozda opet bas brzo otpadne 🤞 a octanisept ionako imam kuci ko stalni ljekarnicki asortiman 😆
LoSa drago mi je jako da si dobro 💪💪
Petra drzi se drzi i to ce proc (i sebe tako tjesim)
Cek redom. 😂
Bozic,moj muz je tooootalni frik za bozicem, znaci imamo navlaku u wc-u za dasku snjegovića,na kotlicu je sesir od snjegovica i ispod onaj tepih🙈 A prosle godine smo imali peh samo takav. Inace imamo uvijek ogromno drvce,jelu, i na novu godinu skuzimo bube po podu da padaju s drvca😱 Milijun. Sve smo raskitili na novu godinu,zamislite tugu. Al do pocetka adventa ne kitimo.
Mrgud ajme preeedobro, da je meni termin oko Bozica isao bi ko mali elf iz rodilista😂
Frajla, dobro si me sjetila,bivacin je antibiotski prasak,to ide (vidi se da nisam imala posla s pupkom😁). Mislim ra on ide na recept,tyrosur ne.
BabyD kako je Frajla rekla. Netko moze roditi u 33. Tjednu a netko u 42. Zato se prijavljuje dijete pa se racuna porodiljni do 6.mjeseca djetetove starosti.
PetraB,imali smo i mi izmedju 1.5 i 2god te nocne strahove ili kako se zove. Cca 2 tjedna je trajalo i bilo je prestrasno. 45minuta vristanja bez da je svjesna da smo kraj nje,cak bi pogorsavalo ako ista kazem. Znala sam sjedit uz krevetic i dat joj ruku da zna da sam tu i cekat da prodje. Od kume mala ima 9 godina i dan danas vristi u snu, ne sjeca se niceg ujutro. Kaos.
Sretno s prehladom❤
Tockice kako tvoj proljev?
LoSa a doktorice🤦♀️ Nu eto te,krades Bogu dane u Petrovoj,nisi imala pametnijeg posla ono... Nocas sam te se sjetila. U nekom trenutku nekih 45min me tolko izudarao mali da sam mislila mozda ovaj iscjedak nije od utrica nego curka plodna voda i sad ga ja jako osjecam. Zenski mozak🙄
Bolje sam. Jos uvijek.muka ali bolje 💪
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Previjanje pupka jos uvijek nije standardizrano pa tako svaka bolnica, tj.rodiliste ima svoju teoriju.
Pupak je potrebno cistiti 1xdnevno i drzati ga suhim (promjeniti gazicu ukoliko ga popiša). Ukoliko je dovoljno dug pupcani bataljak, oko njega se omota i zaveze sterilna gazica. Prilikom skidanja gazice, ukoliko se zaljepi za pupak jer on vecinom cmolji i vlazi pa se ta sukrvica zakori za gazicu potrebno je sasvim malo naspricati octeniseptom da opusti i da se gazica u potpunosti bez ikakve traume ukloni. Pupak ne treba previse vlaziti, pa kad se ukloni gazica dovoljan je 1-2 potiska octenisepta kako bi se u potpunosti ocistio sa baby stapicem od sukrvice i ostataka tyrosura. Posusiti ga malo isto baby stapicem te na njega malo posuti tyrosur praska kako bi ga duze drzao suhim i time cim prije otpao. Mrezice se mogu koristit kada pupcani bataljak nije dovoljno dugacak pa se oko njega ne moze omotati gazica.
Cepice za bebu svakako, ali ne vidim svrhu cepica za rodilje kao ni tih vrecica za prikupljanje urina kod novorođenčeta.
Rodiljama se preporucuje protiv bolova i za skidanje temperature ibuprofen, neka rodilista daju i ketonal, bez paracetamola jer se paracetamola izlucuje u mm.
A ja planiram ko i svake godine za sv. Nikolu okitit bor, jedini problem je sto mm se boji da ga necu moc i raskitit a ja stavim 2000 kuglica na nas bor pa je zaprijetio da ili stavim ih manje ili da ce bor fino pospremiti u skladiste skupa s kuglicama pa nek si ga raskitim tako oko vele gospe. A ako rodim dok je jos bor samo da ce ga preko terase baciti. 🙄 Obozavam one bozicne drmde svugdje po stanu imati. Imam cak i majicu za bozic za sebe snjegovica. 😊
Thinkpink kako si ti to fino opisala. To bi negdje trebala kopirat si. 😲
Sortiraj odgovore
Najstariji