Ena 😣💗, drži se
Namjeravala sam svratit do splitskog sajma povirit ponudu platnenih pelena, ali malo sam prokrvarila pa sam morala na tokolizu u bolnicu, valjda cu brzo doma🙄. Još nisam odlucila hocu li se upustat u tu avanturu s platnenim pelenima, moram jos malo odvagat prednosti i mane i dobro se informirat. Je li ih koja od vas koristila, a da je zadovoljna?
Ena 😣💗, drži se
Namjeravala sam svratit do splitskog sajma povirit ponudu platnenih pelena, ali malo sam prokrvarila pa sam morala na tokolizu u bolnicu, valjda cu brzo doma🙄. Još nisam odlucila hocu li se upustat u tu avanturu s platnenim pelenima, moram jos malo odvagat prednosti i mane i dobro se informirat. Je li ih koja od vas koristila, a da je zadovoljna?
[/url
Grizli ah, sta ces, navika😅
Lavice tefal imam i ja i ne bi ju mijenjala za ista😅 em je jaka, em lagana, em glatko klizi po robi😁
Samonezelje iskreno ne znam kako ijedna bakterija ostane ziva kad sibnem paru kroz robu jer daska s donej strane bude kipuca. Nisam nikad provjeravala na kojoj temp radi al kad peglam krpe recimo bas budu vruce. Ovo da roba bude vlaznija to je meni isto kao i kad sam peglala sa klasicnom. Isto bi mi roba bila vlazna pa bi ju pustila par sati da odstoji prije nego ju stabim u ormar. Mislis da tih sat vremena koliko je roba kao malo vlaznjikava je dovoljno da se razviju bakterije? Nisam sad pametna, ipak mislim da je bolje opeglat nego samo sloziti robu bebinu, al ako vlaga iz pegle smeta onda cu morat odustat od svog omiljenog kucanskog posla.
Cima i Lavice tocno vidim zadovoljne pelgacice u vama! 😁 I bas ovo sto Cima pises ima sve predispozicije da ju ne bi mjenjala nikad. Mislim da cu ja sve raditi po uzoru na tebe Lavice!
I ja imam tefal bog ju blagoslovio. Obozavam ju. Bas se vezem za kucanske aparate ko loudak neki 😂😂 okej salu na stranu. Neznam zasto bi peglala ni prala naopacke pa jos i izvrtala da slozim taman nis nisam napravila i gubim vrijeme. Operen kako je osusi se i ispeglam. Masina ima super program tekuci deterdzent za bebu i vrhunska pegla a susi se na zraku i suncu sta ces vise. A jebemu i bakterije mislim ono i beba ce izac na taj zrak pa ne mogu stavit djecu pod stakleno zvono. Malom sam 6 mj prala robu odvojeno i sad cu tako i to je to.
Nadalje platnene pelene mi zvuci super malo sam citala o tome ali za mene to nije otezalo bi mi dodatno zivot a nastojim si ga olaksati. Ali tko hoce i zeli ima puno grupa clanaka i savjeta zbilja korisnih i samo naprijed.
Kupanje bebe nije tako strasno zapravo je predivni gust oni u vodi uzivaju i nema ljepse nego ih tako malo drzati u kadici. Ja bi recimo sa tom podlogom navlakom sto li bila puno nesigurnija da ne spuzne sklizne utone preduboko nego sto sam bila kad ga ja drzim. I bebu se malo uroni poplahne sa vodom lijepo i izvadi tako zapravo je jako lijepo i umirujuce bar meni bilo. Meni ga je nona htjela kupat pa nisam dala jer bi mi jako falilo to iskustvo eto.
Sta jos ah da gamad - tocno se slazem neki roditelji stvarno nece odradit posao sa tim usima bez obzira tko im kaze. Evo tu kod mene nekoliko kuca dalje curica ima usi vec preko godinu dana, duuugaa kosa a tetka frizerka i mama umjesto da to rjesi ona maloj pusti da diktira hoce li to istrijebit osisat se itd. Ta gamad pada djetetu sa glave po knjigama i biljeznicama majcin idg je a sta cu joj ja djeca se micu od nje onda su ta djeca kriva sto je mala sama. I tako cijelu lanjsku godinu. Bio mir preko ljeta sada opet. Brat joj ide u vrtic i eto ti sirenja. Dvi odgojne bi cesce roditeljima trebale
Cure sa tegobama ja vam drzim fige da bude sve ok zbilja i da docekate sretno svoje bebice..
E sta mora ispast sluzni cep? Jer meni prvi put nije a krenuli trudovi i pred carski mi i vodenjak pukao ali taj cep nisam vidila uopce
Cure sa tegobama ja vam drzim fige da bude sve ok zbilja i da docekate sretno svoje bebice..
E sta mora ispast sluzni cep? Jer meni prvi put nije a krenuli trudovi i pred carski mi i vodenjak pukao ali taj cep nisam vidila uopce
Meni nikad ni sluzni cep ni plodna voda...porod mi je sva 4 puta krenuo s trudovima.
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Ja sam uzela platnene pelene od sogorice. Ona je bila dosta zadovoljna. Isto je kombinirala, doma ili kada je zgodno platnene, a u gostima ili vani obicne. Cini mi se kao dobar plan tako da cemo probati tako:) Kaze da je spasila puno lovecs tim, a i bolje je za kozu bilu bebama.
I ja peglam s parom s unutarnje strane.. Perem i sušim s normalne strane.. Nisam primjetila neku vlagu.. Ostavim da roba odstoji malo uz otvoren prozor, složim i bok. Svaka čast cure koje će probat s platnenima, ja nemam vremena za to. Itako sam spora. Imaju pelenice babylove nature koje su kao biorazgradive pa ću eventualno te kupovati.. Iako sam sad kupila obične. Taj umetak za kadu mi se čini kao višak i na tečaju su nam patronažne rekle da je bolje bez, al naravno tko voli nek izvoli.. Mast za guzu sam kupila od galenskog laba, za iritaciju također, najmanje sastojaka imaju. Imam i sudocrem i bepanten za probu iako imaju more sastojaka. Al nek se nađe.
PREGLEDI
29.10.- mrgud_zg
30.10.- Dalindas
30.10.- mala.le.90
30.10.- valentina
30.10.- kl1v
30.10.- samonezelje
31.10.- Tockica37
31.10.- DeeDee
31.10.- Angie1205
31.10.- Red Fox
31.10- ena10
01.11.- Lala27
04.11.- C1M4
04.11.- Lavica27
04.11.- PetraB
04.11.- Reserved123
07.11.- Tonkica1
08.11.- Angelly
11.11.- mikio
11.11.- Nasty
12.11.- MaRe
12.11.- Grizli
12.11.- lorija
12.11.- Juno
12.11.- Simbalija
13.11.- LoBi
13.11.- Lunica
13.11.- Flower
13.11.- piba7
14.11.- sofio9
15.11.- PetraB
18.11.- thinkpink1
18.11.- Nasty
19.11.- Goga_V
19.11.- Zarica
21.11.- samojed
22.11.- damnarexx
25.11.- Sarita15
26.11.- annika
Jutroo! Prva!!
Dodatak za platnene pelene- ako se odlučite nemojte odmah kupiti od jednog proizvođača covere, već od svakog po jedan pa vidite koji vam najbolje odgovara.
Što se tiče peglanja, isto sam veliki fan s mojom parnom postajom. Ovo da dođu bakterije je po meni apsurd. Izvor bakterija je tu prvenstveno beba i to su bakterije koje normalno nastane kožu i čine barijeru.Parna postaja radi na principu pare i pritiska- kada se upali prvo se voda ugrije a tek onda možeš peglati i peglaš parom (temp.veća od 100C).
Ako je veš vlažan preporučam ga posusušiti do kraja no ja to nisam primjetila na parnoj. Ma mislim da su to sve pretjerivanja. Bitno je veš oprat i dobro ga posušit...ostalo je nebitno.
Što se tiče jednokratnih, nama su njbolje bile Pampers- velika zapremnina, bez mirisa, nikad procurile. DMove smo koristili do 2, kasnije nisu odgovarale. Kod Violetinih se osjetio miris urina. Probali smo još Mullerove, i par robnih marki, ali uvijek bi se vraćali Pampersicama. Svakoj bebi odgovara nešto drugo.
Sortiraj odgovore
Najstariji