Preporodila sam se s platnenim ulošcima pa mi je samim time logicno koristiti i platnene pelene, ako ne bude išlo, ne bude, ali definitivno ću probati. Znam masu iskustava i nikom ne smrdi kupaona niti se ne stigne posvetit životu jer koristi platnene...uostalom možeš ti prat i jednu po jednu svaki put nakon korištenja al apsolutno nema smisla i onda dođeš do toga da ne radiš ništa drugo osim pranja pelena.. Uzela sam par različitih i dobit cu na posudbu još dio da vidim što i kako će pisat maloj guzi. Sretno svima sa svim vrstama pelena :D
[/url
Jutro cure!😁 Mrgud sretno na pregledu danas😁
Ovdje ocito Tefal prevladava😂 sto se tice platnenih pelena, ja nisam bas za njih, malo mi je to sve zaje.. oko njih i meni to bas nekako i nije higijenski, ne znam xd ne kazem da nije dobro boze moj, nekome su odlicne, daleko od toga😁 ali zasto ne pojednostaviti stvari ako mi je vec ponudeno haha😊
Sarita slazem se u potpunosti, pa mora doci u doticaj s "bakterijama", za bebino dobro... Da se razumijemo ne govorimo o nehigijeni 🤣🤣🤣🤣 zato su bakterije pod navodnicima. Ja inace robu perem izvrnutu samo ako ima neke kamencice, slikice, ukrase (pogodite cije je to, moje sigurno ne 🤣). A peglem sve na pravoj strani s ledjne strane jer si tak postavim na dasku da mi je kad predjem s parnom spremno za slaganje odmah. Kad sam kupila parnu sam stopala koliko mi treba za muzevu majicu... Minuta sa slaganjem 💪🏼😎. 45 min sam opeglala 3 masine vesa, ja se preporodila s parnom 🤷🏻♀️
Platnene, ma svakako, tko ima volje dapace... Al ja si nemrem zamislit to, pogotovo sad s blizankama, mozda sam u krivu. Imamo slicna iskustva s pelenama kao Lavica pampers katastrofa (i cista mi smrdi, iz paketa), nama promakale, Violeta ima one "leptirice" (ide oko nogu) dosta sire ili grublje pa je malac imao stalno iritaciju na tom dijelu noge i onda smo krenuli sa Helen Harper, nama najbolje, zatim Puffies i slazem se i za jedne i za druge definitivno loviti akcije, Babylove su ok al cesto nam propuste (vjerojatno je do gradje djeteta), Pretty baby sparove su nam ok i Mullerove imaju cudne velicine, upravo isprobavamo 5+, za sada jedna promocena preko noci. Mislim da sam i lidlove probala 🤔 jednom, dva puta...
Mrgud sretno danas 🤗
url=https://lilypie.com][/url
E jos za pranje bebinog, netko je napisao do 6 mj odvojeno, tak sam i ja... I danas nikad njihovo ne perem s muzevim majicama i hlacama u kojima radi... A sad cu vjerojatno skroz djecje odvojiti jer ih ima 🤣🤣🤣🤣 pa nece bit lroblem napunit masinu svaki dan... Ja ne znam kak vi al ja po dvije masine dnevno perem i susim i vec sigurno tri mjeseca nisam vidjela svejedno dno kosare za ves... Pa ne kuzim 🤦🏻♀️
url=https://lilypie.com][/url
Jutro! Koliko ja znam mikrobiologiju od peglanja parnom peglom nece se razvit bakterije, osim ako je pegla pokvarena. Nedavno sam kupila novu Tefal peglu i postaju te dasku (oko 300 kn sam platila bas za parnu peglu na nekoj akciji, Viledina je cini mi se pa to nije tak strašno skupo) i peglam sve s jedne strane ili trsperice npr samo jednom. Nikad nisam vidjela nit vodu na podu,nit mi je veš mokar. Stara me zezala i znala je ostaviti mokro pa sam je zamijenila... no.bila vec bas stara. Nekad i u dio za vodu kapnem kap-dva etericnog ulja.
Grizli ovo za platnene pelene ko da sam ja nspisala Meni ne bi palo na pamet da koristim jednokratne uloške pa bome necu ni dijete s tim muciti. Dali su one bas toliko zdravije je predmet rasprave i svatko ima pravo na svoje mišljenje. Meni ovi kupovni ulošci i tamponibapsolutno nikad nisu smetali pa ne vidim razlog da prelazim na čašicu ilk platnene. A sto se smeca tice, mi sve posebno sortiramo i ide na reciklažu pa nismo bas takvi zagađivači. Kad imas bebicu dobijes od opcine besplatno jos dodatnu pink kantu samo za pelene te ti ih kupe jednom tjedno.
Dobro jutro :)
Mrgud sretno
Ovo vrijeme ne znam dal mi paše ili ne al sam od nedjelje uspavana..sinoć sam opet zalegla oko 8 i evo do sad 😁 Trebam odnijet doznake a moš mislit kako mi se da xD
O platnenima sam razmišljala u početku al sam odustala...koristit ćemo ove jednokratne i to ćemo vidjet sta ce mu odgovarati..za početak cu probat s tim bijelim pampersom a onda kasnije baby love il te iz mullera...za tetu Violetu sam cula da nije neka jer se kao zgruda na jednom mjestu i objesi.
I ja imam Tefalovu parnu i tek kad sam ju dobila sam počela peglati do tad bi peglali kak nam sta trebalo 😁 Isto sve kapa ispod a nikako naci navlaku koja neće promočiti...mama je negdje kupila sad il navlaku il nesto ispod navlake i njoj vise ne kapa.
Mikio ahahha ti se znaci navracala pegli. Ja imam dosta debelu onu navlku na dasci za peglanje tako da ona bude vlazna nakon 1.30 peglanja s time da ja znam imati po 7-8 masina od 6 kg. Mislim u 6kg stane doslovno 1 trenerka od mog gospodina i nekoliko majica. Voda kapa ako bas peglam duze ili recimo imam kuhinjske krpe i stoljnake. Tako d ocito je i do tog na cemu se pegla.
Za ovu moju bol mislim da nije probava jer na wc idem redovito. Kad sjedim sa desne strane tocno iznad kuka mogu napipat mjesto koje boli i cim mi je mjehur pun kad to stisnem malo imam osjecaj da cu se popiskit. Pretpostavljam da beba stisce onda ili je zivac neki jer sam jucer bas pretjerala kad sam jutros malo razmislila. Dugo sam klecila jer sam prala masinu za robu, tus kadu i ormarice u kupatilu. Sve nisko dole i stajala sam u nekom cudnom polozaju pa se sad nadam samo da je od toga.
DeeDee svaka cast za platnene uloske! Evo lijepo je cuti da neko ima dobrog iskustva s time i svaka cast za odluku da i pelene koristis platnene.
PetraB ja eto isto nekako mislim do 6mj prat bebino skroz odvojeno, a onda sa mojom robom pamucnom. Ja i sad robu recimo robu koju mm nosi na teren perem skroz odvojeno, gace, carape i kanotjere posebno isto, tako da kasnije mislim kombinirat i tako tjedno imam 2 masine moje robe, a 4 muzeve. Sa samo nas je 2, tako da tvoj broj masina je za ocekivati posebno ako perilica nije nekog extra kapciteta.
Kad čujem koliko veša imate tjedno i koliko operete vidim da moje 2-3 tjedno nisu ništa a ja kukam kak mi puno Vjerovatno zato što sam ono zadnjih par mjeseci bila sama pa sam morala skupljati da imam šta stavit prati s gaćama da mi bude bar pola mašine..odvikla se od radne robe.
Nešto me nos zeza i grlo počinje bolit..odmah ću si skuhat čaja s medom i limunom..valjda se neću sad razbolit xD
Idem pronaći onaj nastavak za tekući deterdžent da mogu staviti prvu turu robice prati...mislim da ću imati za 3 mašine ak ne i 4 xD Šokirala sam se kad sam sad vidjela da imam dva dana do 30-og tjedna..to ko kad dočekaš 30 godina
Ja svaka 3 dana imam dvije masine, u jednu ide moja roba i mm-ova ovako, a druga masina bude mm-ova odjeca za posao haha i jos kad beba dode, to ce biti 3 masine😅
Ides miki...pa ja svaki dan perem najmanje jednu masinu al najcesce dvije! Ne odvajam nase i od cura al ne perem radna odjela sa ostatkom, tak neke krpe i to zasebno naravno...al npr vikendom kad skidam posteljinu, dva bracna kreveta, navlake sa kauca, dekice...cjeli dan samo vrtim perilica->susilica 🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji