Zenicee,pozdraaav :) jel ima netko da mu je u 33tt poceo ispadat sluzni cep i da je iznio trudnocu normalno? Od jucer mi je krenula sluz kao sa zilicama krvi ,zvala sam doktora kaze mirovanje al nisam pametna dal da idem na hitnu..nekako mi je to prerano :///
ja bi isla na hitnu cisto da mirno spavam...recimo.ja sam danas cijeli ali cijeli dan u kontrakcijama i nis ne mogu raditi kao inace pa sam zvala svoju gin pa mi je rekla ukoliko u mirovanju nema kontrakcija da ne moram na pregled pa sam ostala doma..ali eto bar sam mirnija sto sam je nazvala i dobila info...tako da sam ja na tvom mjestu isla bi pogotovo ukoliko ta sluz jos curka
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Sarita ma sad sam skuzila da kad si napisala u sk si mislila u skoli 😅 sorry evo ja te odmah preselila k nama. Usta, saka, stopalo je imala moja mala al isto kao kod Lavice nista spektakularno.
kliv (sorry nikad neznam jel ti 1 ili i u nicku pa vjerojatno svaki put drugacije pisem, sorry 🙈) je, je sve je prijavljeno u hzjz i jedan slucaj je potvrdjen, dva pod sumnjom jos. Ostavit cu ju na preporuku nase dr doma i sutra (ona je i prijavila slucaj, a mala ima uzasnu kozu, na mene povukla pa da izbjegnemo dodatne probleme al je odmah provjerila za mene mogu li se trackat s onim gelom i mogu tak da ako i dodje do toga, mogu se natrackat) a u skoli su dosta flegma, tek danas na inicijativu moju i jos jedne mame (sad cemo bit glavne mame-rospije) smo i dobile info od hzjz-a. Sto se usi tice, u nasoj skoli je to katastrofa, kao sto lucille kaze nece svi tretirati... Mislim ja sam za prirodne preparate da se razumijemo i sto manje kemije al nemoj me zezat kad je epidemija stavljam joj na glavu kaj treba... Svasta smo na roditeljskom culi... Od majoneze, lavandinog ulja, sad se nemrem sjetit bio je jos jedan biser... Nemojte me krivo sad shvatit al to je trajalo cijelo drugo polugodiste, pa daj... 🤦🏻♀️... Izjave sampon je preagresivan za njihovo tjeme, pa ga odvede kod frizera na sisanje a mali ima usi i ne veli frizerki... Strasno koliko su ljudi neozbiljni. Ja imam uvijek sprej preventivno i dva puta tjedno joj naspricam a kad se pojave (do sad smo se svaki put izvukli 😥💪🏼) obavezno sampon....i naravno ceprkanje po kosi svaku vecer, kicma me boli, ona nervozna al moras pazit na to.
Svrab je bio prosle godine u vrticu u koji ide susjedina mala i znam da je morala 3 tjedna u crnim vrecama drzati sve sto nije mogla oprati na 60°, to je minimum za uzrocnika.
Ne znam, nadam se da se nece razbuktat to sve
url=https://lilypie.com][/url
Hani ti si tu tokolizu toliko usputno spomenula da sam ju u potpunosti previdjela sve do posta Lavice 🙈.
Nadam se da je sad sve ok. Drzim fige svakako 🤗🤗
S platnenim pelenama nemam iskustva i nitko oko mene. Ali poznavajuci sebe ja nebi imala zivaca tako da se nisam ni informirala previse. Nadam se da ce ti netko od curka vise pomoci.
url=https://lilypie.com][/url
U vezi platnenih pelena, evo nedavno sam se malo informirala. Curka ima 5mj., izgleda kao da ima široki povoj. Mama si je dala truda pa mi sve to pokazala: covere, tetre, vetbag....
Ako imate volje, super. Kaže da je maloj super koža. Osobno se ipak ne bih odlučila na to, jednokratne su stvarno praktične. Ovo stalno navlačiš, posebno se trebaš pozabaviti time. S druge strane, mm ide drugih 6mj. na porodiljni pa ga ne želim zamarati time.
Inače super stvar, ako ti se da...imaš vremena. Uz početnu investiciju, u konačnici te dođu puuuuno jeftinije nego jednokratne. Ti coveri imaju brdo gubića koji 'prate' rast djeteta. Vidim na krpicama da žene i prodaju te korištene- i bez problema ih prodaju.
Uglavno, navodno imaš cijeli forum pun savjeta koji se bave tim pelenama.
Evo, ja se nisam za to odlučila. Znam par ljudi koji kombiniraju- većinom su klinci u platnenim, ali dok idu negdje imaju za rezervu jednokratne.
Cure da vas pitam zasto planirate peglat robu naopako? Vidim cesto to spominjete. Moja pegla je toliko jaka da ja rucnike npr slozim na 1/4 i prepeglam i sve bude ispreglano kao da sam peglala dio po dio. Vidila sam i da spominjete da nije dobro peglat sa peglom na paru? Prati obrnuto? Ne znam meni to obrnuto bas i nema smisla jer roba se sva pere u vodi podjednako bez obzir na kojoj je strani bar ja tako mislim. Pa ako moze malo obrazlozenje, jer j sam planirala prat sa nekim za bebe telucim + alkoholni ocat na programu baby care koji ima duplo ispiranje normalno nista ne preokretat. Onda susit na suncu/buri, ako toga ne bude onda ide opcija susenja odvazivacem. I peglanje svega normalno bez okretanja. E sad posto vidim da je to kod mene ave obrnuto od vecine sto vi planirate zanima me zašto
Cure da vas pitam zasto planirate peglat robu naopako? Vidim cesto to spominjete. Moja pegla je toliko jaka da ja rucnike npr slozim na 1/4 i prepeglam i sve bude ispreglano kao da sam peglala dio po dio. Vidila sam i da spominjete da nije dobro peglat sa peglom na paru? Prati obrnuto? Ne znam meni to obrnuto bas i nema smisla jer roba se sva pere u vodi podjednako bez obzir na kojoj je strani bar ja tako mislim. Pa ako moze malo obrazlozenje, jer j sam planirala prat sa nekim za bebe telucim + alkoholni ocat na programu baby care koji ima duplo ispiranje normalno nista ne preokretat. Onda susit na suncu/buri, ako toga ne bude onda ide opcija susenja odvazivacem. I peglanje svega normalno bez okretanja. E sad posto vidim da je to kod mene ave obrnuto od vecine sto vi planirate zanima me zašto
I mene to za peglanje zanima, ja inace svu robu peglam naopako, ne znam zasto haha, tako mi je mama daaavno prije pokazala😅 pa sam tako i malcu peglala, ali nisam prala naopako jer je i po meni tako svejedno kad se pere u jednakoj vodi🤔
Grizli i Cima ja eto imam jedno dijete pa ne kuzim pranje naopako i peglanje naopako. Temp je 100 °C,ubije bas sve . Meni su govorili da ne bi smjela s parnom postajom (peglom) peglat,i dalje ne razumijem zasto tako da... eto. Ja sam kupila Frosch tekuci detr.za bebe i i neki omeksivac za bebe. Osusila vani na lijepom vremenu i popeglala i to je to.
Cima iskreno one pegle od prije 15-tak godina to si korao pegla sa svih strana da bude opeglano. Danasnje to definitivno ne moras. Jedino sto opeglam naopacke je jedna bluza crna jer se inace vidi rub ako ju peglam s prave strane. Ostalo nista ja ne preglam naopako, a cak ni s obje strane. Inace ja sam frik koji voli peglanje, al opet nisam luda da 20 sati peglam hrpetine robe koje mi nakupimo kroz tjedan.
Mikio ja ti imam peglu Phillips model perfect care elite silence. Doslovno uzivam s njom peglat. Bas je jaka, i jedino sto me zna smetat kod nje je to da nakon dugog peglanja sa daske se s donje strane znaju skupiti kapljice od pare. Ne znam kad sam zadnji put nesto peglala na obje strane ili stvari velike tipa stoljnajke da sam morala sloj po sloj. Nedavno probala sestrinu peglu neku nemam pojma koju skoro sam poludila jer pegla ni u pola ne opegla kao moja. Tako da ja svoju mogu samo preporuciti.
Grizli upravo identicno iskustvo ja imam sa svojom Tefal parnom...
Bok, evo mene nije bilo cijel dan, svasta sam obavila danas..
Mi smo uzeli kadicu sa tim plasticnim umetkom, al vidjet cemo hocemo li ga i kolko koristit il cemo na ruci prat.. kaj se pokaze prakticnije.
Kaj se peglanja tice ja peglam iznutra, kazu da je to da se dodatno ubiju bakterije eventualno dosle kod susenja. Pranje naopako vjerijatno da ne moras okretat kod peglanja, a peglanje bez pare jer para opet ovlazi ves, a u vlazi se mnoze bakterije. Eto, to je moj zakljucak!
Ajme saznala sam da ce u mojoj zgradi ispod nas bit kik ducan.. bankrotirala budem..A bila sam danas i u shoppingu malo u kiku i pepcu. Kupila bebi bijelu trenirku u kiku, plisastu sa medek kapuljacom za 18kn.. whaaaaaat? Ocu i ja takvu!
Sortiraj odgovore
Najstariji