Jutro! Evo dosli na temu poroda Mislim da to ovisi od zene do zene i kako doktori izreagiraju, a manje o bolnici. Znam ženu koja je rodila u poznatoj klinici u Austriji i upravo zbog pogreske lijecnika ima probleme za cijeli zivot (invalidninu prima). Ne bi o detaljima da ne dizem paniku. Tako da... treba razmisljat da je najveca šansa da sve bude ok, a problemi su izuzetak.
Ja nisam u Petrovoj nikakve svoje gin probleme rijesavala jer je Petrova razvikana i prenatrpana. Iz manjih gradova kad se ne moze nesto rijesiti salje se u Petrovu. Tamo jesu strucnjaci i imaju puno iskustva no ima ih i drugdje Znam za svaku Zg bolnicu i pozitivna i negativna iskustva tako da to ovisi.
Jutro cure!
Ja planiram roditi u akutnoj, županijskoj bolnici- dosta smo udaljeni od većeg centra i teško nam je to izorganizirati. Slažem se da je to 'ko te zadesi' na porodu. Bližim se terminskom razdoblju, no strah mi predstavlja- što ako djetetu treba intenzivniji nadzor? S te strane je sigurnije roditi u tercijarnom centru, s 'jakom' neonatologijom i intenzivnim liječenjem.
Svi smo čuli za pojedine loše događaje i puno dobrih pa nemojmo se sada još dodatno plašiti.
Ono što je još poželjno, roditi u prvoj smjeni- dok je više stručnjaka dostupno. Nadam se da me neće specijalizant dohvatiti.
Još bih dodala mojoj torbi za rodilište Eva q čepiće- naši znaju zadržati do prve stolice pa ću intervenirati 3.dan. Octenisept sprej za ranu, to muž naknadno donese ako budem rezana.
Dobro jutro drage moje! Evo danas mm i meni 6.god braka! Jedva cekam da dodje dragi s posla pa picimo na neki fini rucak. Jeeej! Najljepse, necemo se danas patit sa nakuhavanjem i ciscenjem nego put pod noge..
Ovo za torbu za rodiliste, moja je velicine mozda malo veca od rucne avionske nisam bas mjerila, i spakirala sam od potrosnog samo 10kom jastucica za dojenje, 1 paket vir i 5 kom jessa ulozaka za prvi dan dva, rolu TP, vlazni TP, vlazne maramice, 2 mrezaste gace babyono i 3 tosama. U kozmeticku sam stavila lastike, cetkicu, putni kalodont, mini anibakt gel, dezic, gel za tus Johnson baby, kremu za lice i korektor, par stapisa za usi i blazinica, Purelan. 2 spavacice, 2 manja i 1 veci rucnik, 3para carapa, ogrtac, japanke i papuce, punjac.Sve ostalo cu posortirati i poslikati hrpu sa brojevima i poslat mm. Tak da si samo zapise po brojevima kaj mi koji dan treba donijet sa fotke. Bar je ideja takva..Za pelene za bebu cu cuti za tjedan dana na tecaju kolko treba, da ne nosim previse. 2tetre. Nadam se da ovo za njegu pupka i bebe ne moram ja donosit za dok smo tam, al ak ce trebat imam sve u malim ambalazama od uzoraka i to ce za tam bit dosta. Robu za izlazak mene i bebe u posebnu torbu stavljam s jajetom da zadnji dan ponese. Za radjaonu u moju torbu sa dokumentima vrecica sa spavacicom rucnikom, japankama, balzam za usne, mob, krekeri i keksi i boca vode s dudastom cepom.
Jutro cure, bila sam juce kod gin nalazi urina su mi loši pa me je poslao na urinokulturu jesil još kome bili loši ?
Dobro jutro drage moje! Evo danas mm i meni 6.god braka! Jedva cekam da dodje dragi s posla pa picimo na neki fini rucak. Jeeej! Najljepse, necemo se danas patit sa nakuhavanjem i ciscenjem nego put pod noge..
Ovo za torbu za rodiliste, moja je velicine mozda malo veca od rucne avionske nisam bas mjerila, i spakirala sam od potrosnog samo 10kom jastucica za dojenje, 1 paket vir i 5 kom jessa ulozaka za prvi dan dva, rolu TP, vlazni TP, vlazne maramice, 2 mrezaste gace babyono i 3 tosama. U kozmeticku sam stavila lastike, cetkicu, putni kalodont, mini anibakt gel, dezic, gel za tus Johnson baby, kremu za lice i korektor, par stapisa za usi i blazinica, Purelan. 2 spavacice, 2 manja i 1 veci rucnik, 3para carapa, ogrtac, japanke i papuce, punjac.Sve ostalo cu posortirati i poslikati hrpu sa brojevima i poslat mm. Tak da si samo zapise po brojevima kaj mi koji dan treba donijet sa fotke. Bar je ideja takva..Za pelene za bebu cu cuti za tjedan dana na tecaju kolko treba, da ne nosim previse. 2tetre. Nadam se da ovo za njegu pupka i bebe ne moram ja donosit za dok smo tam, al ak ce trebat imam sve u malim ambalazama od uzoraka i to ce za tam bit dosta. Robu za izlazak mene i bebe u posebnu torbu stavljam s jajetom da zadnji dan ponese. Za radjaonu u moju torbu sa dokumentima vrecica sa spavacicom rucnikom, japankama, balzam za usne, mob, krekeri i keksi i boca vode s dudastom cepom.
Jutro cure. Čestitke za godisnjicu. 🤗 ja bih se samo nadovezala na Johnson proizvod po sastojcima da izbjegavas. Čak u Americkim rodilistima upozoravaju da se ne koriste pogotovo za bebe...
lucille meni je Zg isto udaljen kao i opca zupanijska bolnica te mislim ici u ovu manju. Imaju inkubator, neonatologa i sl., a u slucaju velikih problema beba je za 45 min u Zg. No necu negativno razmisljati
Jutro cure. Čestitke za godisnjicu. 🤗 ja bih se samo nadovezala na Johnson proizvod po sastojcima da izbjegavas. Čak u Americkim rodilistima upozoravaju da se ne koriste pogotovo za bebe…
Goga to ti je kontrapropaganda velikih farm firmi... J&J je imao pred par godina probleme s baby puderom gdje su ih optuzili da uzrokuje rak... no svi su puderi iz tog doba bili isti te danas takvih vise nema na trzistu. Neka zena si je 20 godina nanosila po nekoliko puta dnevno taj puder na zensku vaginu i dobila rak jajnika. Imala jakog odvjetnika i optuzili su J&J da nisu upozorili da uzrokuje rak. Tko normalan bi si toliko zsorasivao pipicu. No iz tog su se svakakve priče izrodile koje nemaju veze sa stvarnoscu. Johanson proizvodi su kao i svaki drugi, nemaju nista ni bolje ni gore u usporedbi s drugima te tko ih hoce koristiti moze bez straha Ne da ja reklamiram Johson no samo velim objektivne cinjenice.
Samonezelje sretna godišnjica 🎉
Ja sam se u 6 digla pojest mini "brokulu" sto mi od sinoc ostala i onda sam opet zaspala 😂 Slabo sam jela jučer i baš me glad probudila. Moram se tjerati da jedem...osjećam se kao na početku,niš mi se ne jede i onda kad nešto i krenem jesti zvacem ko da cavle zvacem xD Kad pročitam kak neke imaju apetit pitam se kaako 😕
Iva jel to se napokon mices od sveki...neces prezimiti kod nje? 😂
Samojed meni je nedavno bila hrpa leukocita u urinu i isla sam na urinokulturu, urinokultura mi je bila sterilna, a gin mi je odmah prepisala bila urifos granule😊
Samonezelje cestitam vam i lijepo se provedite😍
Joj zene, ja sam u zadnja 3 dana tak koma bila.. malac nije udarao uopce onako cesto kao prije i sve je to postalo nekako njeznije nego inace, dosta nisko je udarao i tako 3 dana.. nisam htjela raditi paniku jer opet sam ga bila osjetila ma da slabije nego inace i sinoc se dignem oko 2 sata i uopce se nije budio mali cijelu noc, nisam oka sklopila od tad i rasplakala se vise od brige zasto je to tako(mozda i hormoni)😤 mm se probudio oko 6 i 15 i kao ocemo li ic na hitnu reko ne, ici cemo navecer ako se danas ne pokrene jer kako god da legnem, sta god napravim, mali nista.. i onda je mm pricao s njim, ljubio cijelu busicu i tu je mali poceo udarat i od tad se evo mice po svuda😍 mozda mu je samo falio tata haha😇
Sortiraj odgovore
Najstariji