ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kengurica
    25. Listopad 2019. 15:09

Bas me zagrize savjest kad citam o disciplini u prehrani. Ja jedem i bijeli kruh i tijesto i slatko. Nijedno od toga u nekoj pretjeranoj mjeri, ali nista nisam promijenila, jedem kako sam jela i prije trudnoce. Nikad nisam imala problema s kg i sad sam na +9. Nazalost anemija me uhvatila sad negdje pred kraj, dotad sve super. 

• thinkpink1
    25. Listopad 2019. 15:14

Cestitam curke na dosadasnjim urednim pregledima!
    Lavice joj ne znam kolko ti je to pametno...nemres nikak ne ici, da ostanes prek vikenda i probas odlezat jer ti je sad taman period nakon 2 dana od pocetka pojave kaslja ili ce se smirit ili krenut dalje. Uzmi si sve da imas sa sobom i proucavaj boju (jbg sorry na opisu) jer je to fakat bitno i osluskuj da ne bi počela zviždat...jel si probala sa špinanim šećerom? Meni on inace jako smiri kašalj...

• Zarica
    25. Listopad 2019. 15:25

Kengurica, ma to je sve individualno. Ja također niti bijeli kruh ne jedem, čak niti uz ćušpajze  Ali tako sam jela i prije trudnoće... To je stil života i svatko odabire ono kaj njemu odgovara 

mala.le.90.
    25. Listopad 2019. 15:47

Kengurica

Bas me zagrize savjest kad citam o disciplini u prehrani. Ja jedem i bijeli kruh i tijesto i slatko. Nijedno od toga u nekoj pretjeranoj mjeri, ali nista nisam promijenila, jedem kako sam jela i prije trudnoce. Nikad nisam imala problema s kg i sad sam na +9. Nazalost anemija me uhvatila sad negdje pred kraj, dotad sve super.

I ja isto tako...osim sto sam na +5 samo...usla sam u 33.tjedan. 
    Takodjer imam anemiju al to je manje vise normalno u ovoj dobi..moje misljenje - jedi sta ti se jede, pogotovo ako nemas posebne naputke od dr...
    Ja najvise jedem kuhano i pazim da su sastojci domaci...a sve sam navike nastavila u trudnoci..

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

Omerta
    25. Listopad 2019. 15:53

Zenske, ne znam dal da sad za kontrolu stitnjace odnosno pretrage koje mi je dr. u Vinogradskoj preporucio, trazim uputnicu dr.opce prakse (koja me i poslala tamo na konzultacije) ili svoju gin koja mi je prepisala tu terapiju? Nemam dopunsko, pa si mislim bolje onda od gin zatraziti.. ne znam da li bi mi ovako ista naplatili ako uputnicu napise dr.opce prakse?

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Angie1205
    25. Listopad 2019. 15:58

Ive draga ma daj se ne sikiraj oko rasporeda🥰
    Bitno da je sve proslo u redu i da si zadovoljna bolnicom. I znas kaj...bas mi je drago da nisam jedina koja na ocigled vidi razliku izmedju Petrove i Merkura od prve! Samo se ti drzi te veze koju imas, uvijek je dobro imat nekog svog, bilo gdje.
    I neka tebi tvoje kile, ko da oni bas sve moraju znat 😂

mrgud_zg
    25. Listopad 2019. 16:00

Red Fox

Pozdrav cure, evo ja upravo dosal od gin. Za cure koje imaju isti termin ko ja (zm 22.3.) porodiljni mi pocinje 14.11. Mislim da je to isto kak je netko napisao neki dan (nemrem se sjetiti jel to bila mrgud ili mikio🤦🏼‍♀️ znam da nas ima tri ili cetiri s istim terminom).
    Losa ja ti bas nemam vise apetita, nekak imam osjecaj ko da mogu bas jako malo pojesti.
    Ivanemoj se zamarati s tim mjerama, beba je cijal skvrcena i ne moze se to dobro izmjeriti. Moj doktor ti meni niti ne govori niti ne pise mjere, kaze mi:a kaj ti to znaci? Samo napise mjere uredne za tjedan trudnice i to mi je bas super jer ne razbijam glavu s glupostima.
    Dalje sam zaboravila kaj ste pisale 🤦🏼‍♀️
    I jucer sam rjesila enigmu oki racunanja termina 😂 kad sam bila na tecaju na ploci je pisala formula datum zadnje menstruacije + 7 dana - 3 mjeseca. I tak meni stvarni ispadne 40+2 tt znaci 29.12.

Red fox hvala ti n javljanju 🎉🎉. Mi smo iste. Zm 22.3. Termin 29.12.  I bas mi je drago da ti je izracunala porodiljni 14.11 jer sam tak ja sebi izracunala a doktorica me radila ludom 🙄. Meni je u utorak napokon pregled nakon mjesec i pol pa cu ju trazit da mi tad napise crno na bijelo. 
    Sto se tice mjera prema uzv, meni je jos davnih dana gin kad sam bila privatno pokazao na grafu kako oni upisu mjere i koja se odstupanja toleriraju, i jos mi ke naglasio da smo mi balkanski tipovi pa se cak jos malo veca neka odstupanja toleriraju, i nakon tog pregleda nisam vise nikad tak detaljno proucavala mjere jer uvijek pise da je sve ok

PetraB
    25. Listopad 2019. 16:36

Samo da se kratko javim. Nije bilo radosevicke, mijenjao ju je neki mladi dr al ok je, zvao ju je na kraju da provjeri s njom kad hoce kontrolu za mene i da ju pita za cijepljenje protiv gripe. Sve je ok, jedino kaj sam naravno uloziva za vrsak, sto nije nis zabrinjavajuce obzirom na trecu (cetvrtu) trudnocu, blizance i kontrakcije. Jos je kao i super nalaz. Dosla sam doma, popila lupocet i evo sad se preznojila pa je valjda i temp pala. Idem vas citat dok ne krene temp opet. Pozz svima nadam se da ste sve ok. 🤗

url=https://lilypie.com][/url

• thinkpink1
    25. Listopad 2019. 16:41

Omerta

Zenske, ne znam dal da sad za kontrolu stitnjace odnosno pretrage koje mi je dr. u Vinogradskoj preporucio, trazim uputnicu dr.opce prakse (koja me i poslala tamo na konzultacije) ili svoju gin koja mi je prepisala tu terapiju? Nemam dopunsko, pa si mislim bolje onda od gin zatraziti.. ne znam da li bi mi ovako ista naplatili ako uputnicu napise dr.opce prakse?

Nek ti da D1 uputnicu, ona ti vrijedi godinu dana i sve radis preko nje, i vađenja krvi i kontrolne preglede, da ne seces i ne nahodavas stalno po uputnice. Ginic ti moze a i ne mora dat tu uputnicu, ovisno kakav je dr., dal štedi i pazi na svaku uputnicu ili ne. Kao trudnica ne placas participaciju za to iako nemas dopunsko. Samo im moras na šalteru reci da si trudnica da te ne šalju gore gdje su ambulante u zonu zračenja, vec sa stražnje strane moras po stepenicama.

C1M4
    25. Listopad 2019. 16:45

Omerta

Mislim da ti gin sve pise sad, barem je meni moja gin tako rekla i tako radi, i uputnicu za kardiologa i za sve pretrage kaj nisu vezane za trudnocu🤔 vidi s jednom i drugom haha, ne znam kako tvoj gin to radi🙄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.