Lavice sad se vise tacno i ne sjecam ali znam da sam pitala zašto mi ne uvedu neku terapiju poput te, osim mirovanja, mg i infuzije (od početka t me zadrzavaju u bolnici radi necega, pa krvarenja itd). koliko sam ih razumila na njihovom losem eng. (Kako koji zna) da na dugorocno vise steti liječenje takvom terapijom nego da će mi pomoci. 🤷♀️ Prvo sam to vezala sa mojom dijagnozom pa sam mislila da mi ne daju zbog toga (jer sam negdje procitala da "hrani" stanice raka) ali onda sam vidjela da ni druge zene nemaju tu terapiju sa gorim komplikacijama i krvarenjima pa sam odustala preispitivati njihove odluke i prepustila im da rade svoj posao koji valjda znaju. Izgurala sam do sad i bez toga, nekako se sve prirodno izreguliralo pa eto vjerujem da je možda bolje sto nisam koristila. Nisam pametna što bi rekli 🤷♀️
Meni prema uzv svaki put mali ima malo manju glavu od tjedana, no dulju bedrenu kost... bit ce sportas a ne znanstvenik na mamu No prirast je konstantan i veli doktor da je to ok. Sve te mjere imaju plus minus pogresku koja je veca sto je beba starija.
Nego... ja sam u zadnja dva tjedna smrsavila 2 kg. Nisam na nikakvoj dijeti, samo ne jedem bijeli kruh, pastu i slatkise no tako je od pocetks. Jedem koliko mogu, ne forsam se... no jedem cesto i nisam gladna. Ko da mi je trbuh povukao guzu i sise koje su se smanjile a trbuh iskocio Jel ima jos koja problem da joj se spetit smanjuje s porastom trudnoce?
Iva pa skoro za 39 tjedan je prva mjera. Hm, vjerovatno su fulali u mjerenju.
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Pozdrav cure, evo ja upravo dosal od gin. Za cure koje imaju isti termin ko ja (zm 22.3.) porodiljni mi pocinje 14.11. Mislim da je to isto kak je netko napisao neki dan (nemrem se sjetiti jel to bila mrgud ili mikio🤦🏼♀️ znam da nas ima tri ili cetiri s istim terminom).
Losa ja ti bas nemam vise apetita, nekak imam osjecaj ko da mogu bas jako malo pojesti.
Iva nemoj se zamarati s tim mjerama, beba je cijal skvrcena i ne moze se to dobro izmjeriti. Moj doktor ti meni niti ne govori niti ne pise mjere, kaze mi:a kaj ti to znaci? Samo napise mjere uredne za tjedan trudnice i to mi je bas super jer ne razbijam glavu s glupostima.
Dalje sam zaboravila kaj ste pisale 🤦🏼♀️
I jucer sam rjesila enigmu oki racunanja termina 😂 kad sam bila na tecaju na ploci je pisala formula datum zadnje menstruacije + 7 dana - 3 mjeseca. I tak meni stvarni ispadne 40+2 tt znaci 29.12.
Losa meni apetiti nije bas neki. Jedem kad znam da moram, a onda pak jedva odaberem da mi se nesto svidi.
Iva te mjere nikad ne pokazuju sve 100% u milimetar tako da se ne hvatas bas za to. Ako dr nije panicario oko toga ne moras ni ti. A i pitanje je kakav je uzv na kojem si bila. Jesi na kraju bila u TA ili u rodilistu negdje?
Budes mi nacrtala putokaz kak doc do rodilista 😂
Nego ja sam maloprije ostala u soku. Tko god me pita kolko sam trudna ja sam stalno u 30-om tj, i kao imam jos dva mj. I danas mi oko pobegne na moj ticket i prosvijetli me da sam vec u 32.tj!! 😳
Gdje sam izgubila dva tjedna nemam pojma al sad sam bas u soku!!
Danas sam planirala slozit kofer al mi dolaze neki majstori pa nezz kak cu to i ostvariti al vidjet cemo. Sad me bas panika ulovila 🙈
Sarita nemam ja nis protiv plave na curama, dapace ja sam u plavom redovito tako da nekako mi je logicno i da beba bez obzira na spol bude u plavom. Al malo ki bezveze jer za cure bas nema pretjerano puno plavoga osim neke nakindjurene kombinacije. Dokle god mi dijete ne bude trazilo samo one volane, sljokice isl gluposti dotle ja to ne budem kupovala. A kasnije ako voli nek bira sto cu joj ja. Al znas sto sad vec pomalo me drugi provociraju s time da ili je decko ili ce jadna cura biti u plavo obucena. Neznaju spol, a ja sam im rekla da je to po mom gustu roba nevezano za dekoraciju izmedju nogu.
Losa kod mene isto nesto slabiji apetit i vise bi voca jela, nego nesto konkretno, muka mi zvakat iskreno, a i manje porcije jedem jer ako puno pojedem imam osjecaj da ce mi zelidac eksplodirati. Hvala bogu ne gubim kile. Mozda da uvedes i malo UH u obroke ako gubis kile.
Gotov pregled, sve su mjere ok makar FL mjera kraća za 2 tjedna od ostalih mjera. Rekao je da sigurno ima malih odstupanja pa da se baš ne držim tih mjera kao da su 100% točne. Meni odmah lakše kada čujem srčeko da kuca Unutar mjesec dana moram otići i na OGTT, muka me već hvata kad se sjetim da moram natašte ići, a unazad par dana se budim gladna kao da 3 dana nisam jela
Losa, ja sam jucer na pregledu imala kilu manje nego na zadnjem pregledu prije 4 tjedna. Doktor je samo iskomentirao da to valjda znaci da dobro jedem:) Tak da ne sekiraj se. Dok beba raste to je sve ok.
Inace, vjerojatno ste to vec raspravile ali ne mogu naci. Trebala bi krenuti s porodiljnim od 45 dana na 28.11. Zvala sam HZZO sada i rekli su mi da dodjem bilo kada do kraja 11tog mjeseca s platnim listama, kopijom osobne i zdravstvene i izjavom doktora. Malo mi je to cudno jer sam nasla negdje da je zadnji rok za predaju zahtjeva 15 dana prije prvog dana koristenja porodiljnog. Pitala sam zenu dvaput na sto je naravno vec bila nervozna i ponovila isto. Ne mogu nigdje naci neki sluzbeni dokument, znate li vi koja su pravila? Ako stvarno vrijedi ovo za dva tjedna prije prvog dana porodiljnog, tad mi jos nece ni sjest placa za 10ti mjesec... ili mozda stvarno ne treba tako rano?
Takodjer me zanima je li moguce da ti doktor neda taj porodiljni od 45 dana i kaze a moras na onaj od 28? Imam uzasnog ginekologa preko HZZOa (zato i vodim trudnocu kod privatnika) koji mi je cim sam zatrudnjela rekao da ako cu trebat bolovanje da se prebacim kod drugog doktora (niti sam trebala bolovanje, niti ga trazila, niti spomenula). Tako da se bojim da mi nece dati ni ovo :/
Btw. Lorija, iduci pregled mi je 19.11.
Losa i kod mene je ovako kao da mi je apetit oslabio, puno manje jedem i manje obroke, gin mi je rekla da je to zato sto se zeludac pritisce gore i zato imam kao manju potrebu za hranom🤔 i rekla je da jedem sto laganiju hranu cisto da me kasnije ne boli zeludac i da mi ne bude muka haha xd
Sortiraj odgovore
Najstariji