Hvala ti Mare. Ja kažem ženi pa donijet ću vam idući tjedan papir od ginekologa i to je sve što Vam treba.. A VI meni morate dat to, to i to za HZZO. Kaže ona meni: "ma meni je to nešto sumnjivo, provjeri još malo", mislim si, s kim, da pitam iskustva ljudi na ulici -_-
[/url
Deedee jesi me nasmijala😂😂 ja sam otvarala krajem rujna (tocnije samo za jedan dan u rujnu, 30.9. 🙈🙈) i dobila sam dvije doznake za taj jedan dan,jednu sam poslala na posao a drugu odnijela i HZZO. Uz to sam dobila papir "potvrdu" na kojoj pise kad mi se otvara bolovanje, zbog ceg i ocekivano trajanje bolovanja i to sam poslala takodjer u firmu. Znaci ako pocetkom mjeseca planiras otvoriti bolovanje (tipa 1.11.) Samo ti gin da tu potvrdu o ocekivanom trajanju bolovanja, a doznake onda podizes krajem 11. mjeseca za 11 mjesec. Nadam se da nisam skomplicirala.
Zapelo mi za oko ovo o vise stete nego koristi od Utrogestana? O cemu oni to Goga,nisam u toku?
BabyD presladak kutak!!
Deedee apropo pisanja...ja u toku trudnoce nisam imala problema ali kao posljedicu poroda itekakvu. Evo sad me ubija kasalj intrudim se ne zakasljat negdje u javnosti jer se upiskim gotovo svaki put. A inace nakon poroda sam obavezno kihala i pisala i sve to skupa. Bavim se trcanjem,rekreativno i nije prosao trening ili utrka da se ja nisam upisala ali ful upisala a da nisam ni primjetila sto mi je pocelo stvarati veliku psiholosku barijeru. Prijateljica je fiziiterapeut i specijalnost joj je vracanje tog sveg dolje u formu nakon poroda inslicnih "trauma". Sama mi kaze da ono Kegelove vjezbe sve pet i nemoze odmoci al ko da gladis perom. Tako da sam ja pisala dnevnike unosenja tekucine,mokrenja, dobila knjigu sa cijelim setom vjezbi i ovaj put krecemo odmah po porodu kad cu moci (iako idem na carski od tezine djeteta sve omekša).
Thinkpink kupila sam sirup bijelog sljeza,pastile i umirem na kaucu a sutra idem na put😭
BabyD super je
Ma Goga ne brini, mala je vjerojatnost da ti cijepivo izazove bilo kakve probleme.
Iva glupo pitanje ali da li ti, dragi ili u obitelji imate vece glave? Jer meni je i mala i mali "napredniji"trbuhom inubtrudnoci i od kad se mala rodila. Kolko god bila mrsava trbuscic je ispupcen.
Hvalaa vam curee ♥️
jedva sam docekala da sve rijesim
jos samo na zidu fali ukras koji dolazi danas / sutra
aa torba je spremna i kofer od 35-og tjedna 😂😂
Hei cure… eto nas sa pregleda… micu me sa utrogestana jer da nema potrebe da ga pijem vise, vadila sam krv za senzibilizaciju te obavila kardiologa kojeg cu jos jednom i za dva tjedna da vidi dali ima kakvih promjena….
E sad mjere bebe mene muce jer su doktori rekli da je glavica veca i da je sve nekako ne proporcijalno… stavit cu nalaz pa bi vas zamolila da pogledate dali je ko imao slicno…. mislim nema mi svrhe se stresirat za to sad ali samo da vidim sa vama sta mislite
😊
Pise ti "Vidljiva morfologija djeluje uredno", to ti je bitno. S ostalim se ne zamaraj. Beba je sad naguzvana u trbuhu i tesko je tocno izmjeriti ove mjere a par mm razlika pokazuje par tjedana razliku. Sve je ok
Lavice nisi zakomplicirala, hvala <3
Što se tiče vježbi, imaš neki savjet, tj. gdje mogu naći taj set preporučenih vježbi? Za kegelove sam i ja čula da nisu sreća..
[/url
BabyD predivno sve izgleda. Mislim da moja curica ce isto imati plavo sivi krevetic bez obzira sto je curica. Doduse za sad sam posteljinu uzela bijelu sa bez zekanima i sa sivo crveno plavim tockama, a pletenicu za krevet cisto bijelo. Al nekako me srce na plavu boju vuče ili zeleno boja trave. Da neko ne shvati krivo nije da sam htjela sina nego jednostavno cijeli zivot sam u plavo, i meni toliko umirujuce djeluje.
Iva jel taj uzv bio neki demode mozda? Meni na uzv 14.10. u TA beba po dimenzijama bila za 26+5 ili veca, dr je to bilo sumnjivo jer nikad takvo povecanje u mjerama beba nije imala, a ja sam bila 25+2. Dosla na 3D 22.10. beba po mjerama 26+3 i 26+4, ja bila 26+4. Dakle 8 dana prije beba bila veca nego sad u utorka pa je gin rekla da onaj stari uzv krivo mjeri i da nista ne brinem jer beba osim malo vece tezine sve ostalo stima prakticki u dan. I da nije moguce da se bebi skrate kosti u 8 dana. S obzirom da su napisali da je nalaz uredan nemoj se zamarati te mjere su i tako otprilike.
Mislim da se mooozdaaa mrvicu previse lovimo za te njihove mjere i procjene kao da 100% ziher tako. Logikom gledano beba je u trbuhu u stisnutim polozajima uz to tu je plodna voda nasi organi, beba mjenja polozaj, ne stoje eto u stavu mirno da dr moze u mm tocno izmjeriti sve, mrda sondu pa klike tamo da slike to jesu milisekunde ali i beba mrda istovremeno. Niti jedan uzv nije direktan prozor u nasu maternicu. Znaci mjere sve su tu negdje +/- ne tocno tocne. Oni to procjene tako samo da mogu pratiti dalje odnosno da li napreduje stoji ili nazaduje. I dok napreduje to je najbitnije. Dalje nismo svi isti niti u gabaritima i mjerama po tablicama. Ni ko odrasli pa zasto bi bili ko bebe. I sad totalna glupost ali sto karakterizura bebu nego veca glavica u odnosu na malo tijelo. Zato je se i cuva posebno pri dizanju zato ju i vjezbaju drzat jer im teza u odnosu na njihove proporcije. Tako da dok god je cjelokupni nalaz ok te sitne mjerice su samo procjena. Ja to tako gledam
Grizli zasto nebi cura mogla u plavo? Sta fali plavome. Ako cemo bukvalno gledat sta nemaju sve one princeze silne plave haljine 😂😂 mislim meni ta plava tako vedra njezna prozracna podsjeca me na more i ljeto i ja bi i da curicu imam prije obukla u plavo nego u barbie rozu sa sljokicama tilom i glupostima.
Sortiraj odgovore
Najstariji