ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    25. Listopad 2019. 14:26

Ja se inace super osjecam... dosli mi nalazi KKS-a i sve super,nisam slabokrvna ni nista. Jedino mi secer od 4.1 kao nizak i CRP 8 (trebao bi bit do 5) i leukociti 11.3 (ref do10). No CRP i leukociti su normalno u trudnoci blago poviseni. Inace sam jako sklona debljanju i prije trudnoce mi je za 2 kg skinuti trebalo min jedan mjesec dijete. No ocito sad sve drugacije radi  Nije meni da mi kile idu nego damalom ne stetim.

Omerta
    25. Listopad 2019. 14:33

Red Fox

I jucer sam rjesila enigmu oki racunanja termina 😂 kad sam bila na tecaju na ploci je pisala formula datum zadnje menstruacije + 7 dana - 3 mjeseca. I tak meni stvarni ispadne 40+2 tt znaci 29.12.

Onda je po tome meni termin 14.02. a ne tri dana ranije (zm 07.05.).. iako mozda ovisi i od prosjecne duljine ciklusa. Do sad su mi uglavnom svi kalkulatori racunali 11.02. 🤔 3 dana sim tam..

Mene vec nekih tjedan dana muci dosadni kasalj.. moguce da sam od dragog pokupila jer je kod njega prvo krenulo.. grlo me peckalo iako to znam pripisat refluxu, al ovo sad kasljucanje i iskasljavanje nikako da prodje.. jos onaj neki bolestan osjecaj negdje izmedju vrata i prsa, kad dublje udahnem.. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• Sarita15
    25. Listopad 2019. 14:39

Grizli mene to isto zivcira 'jadna cura u plavo obucena' ili 'nece ti valjda sin TO nosit' sto sam ja slusala za crveni bodi pa za majicu zutu na macu i psica...mislim ono dajte to je beba nece joj se spol promjenit jer je u plavom a cura je ili nije u plavom a decko je. Meni je isto blesavo da za bebe nema neutralnijih boja i dezena. Ono zuto zeleno crveno narancasto prugice pasici zecici da pase i curici i decku. Ili ima masne i rozo je ili traktor i plavo je. 
    A da cujes tek komentare oko kose 😱😱 moj je sa god dana imao loknice oko uhaca ko andelak i kao pustit cemo mu tako dok malo zatopli slatki je. I vozim ja njega (u plavom) po mjestu di zivim i svi me znaju i njega isto i ime mu znaju. I tako setamo mi bez kapice i eto nadobudnih baba 'a odkad ti imas i curicu' molin?! Pa vidi joj kosice. Njoj?! Ja reko pa dobro teta pa znate mu i ime svaki dan se vidamo na cesti sad nema kapicu kosica porasla malo i sta je odma zensko?! Pa kao nek ja pazim cure imaju kosu decki ne. 🤯🤯 na sta da pazim?! Otpast ce mu mis ako ima tri cm kose na glavi...mislim kad postanes roditelj sve cujes. Od podjele boja i uzoraka preko podjele igracaka pa i duzine kose itd

• Zarica
    25. Listopad 2019. 14:40

Ma to je sve ok. Ja se isto nekad prepadnem kad ogladnim da će mu nešto naštetiti pa brzo nešto pojedem:) Al s obzirom da si izbacila tjesteninu, slatko i takve stvari, onda nije ni čudno ovo. To su tihi debljači :) ja sam isto potpuno izbacila bijeli šećer i sve slatko. Radim si samo one super zdrave slastice na bazi tipa banana, jogurt, gorki kakao, med i varijacije na temu:) Fakat se nađe jako finih zdravih i nutritivnih 'slastica' kad imaš volje.

• Zarica
    25. Listopad 2019. 14:44

Sarita15

Grizli mene to isto zivcira 'jadna cura u plavo obucena' ili 'nece ti valjda sin TO nosit' sto sam ja slusala za crveni bodi pa za majicu zutu na macu i psica…mislim ono dajte to je beba nece joj se spol promjenit jer je u plavom a cura je ili nije u plavom a decko je. Meni je isto blesavo da za bebe nema neutralnijih boja i dezena. Ono zuto zeleno crveno narancasto prugice pasici zecici da pase i curici i decku. Ili ima masne i rozo je ili traktor i plavo je.
    A da cujes tek komentare oko kose 😱😱 moj je sa god dana imao loknice oko uhaca ko andelak i kao pustit cemo mu tako dok malo zatopli slatki je. I vozim ja njega (u plavom) po mjestu di zivim i svi me znaju i njega isto i ime mu znaju. I tako setamo mi bez kapice i eto nadobudnih baba 'a odkad ti imas i curicu' molin?! Pa vidi joj kosice. Njoj?! Ja reko pa dobro teta pa znate mu i ime svaki dan se vidamo na cesti sad nema kapicu kosica porasla malo i sta je odma zensko?! Pa kao nek ja pazim cure imaju kosu decki ne. 🤯🤯 na sta da pazim?! Otpast ce mu mis ako ima tri cm kose na glavi…mislim kad postanes roditelj sve cujes. Od podjele boja i uzoraka preko podjele igracaka pa i duzine kose itd

Haha, mi smo tolko ženske robice pouzimali za našeg malo za ove prve tjedne  Baš nam se nije dalo bacat lovu na robu koju će nosit 2 tjedna tako da smo išli na daj šta daš  Tako da ima i roze i crvene i svih boja:)

• Hani
    25. Listopad 2019. 14:49

Pozz svima!
    Ja sam 26 + 1 tt, termin 31. 1., ali evo me tek sad  k vama. Vidim tu i poznata imena s mpo foruma, nadam se da ste dobro i vi i bebice😊 Moze se puno toga naucit od vas, i puno savjeta pokupit. Jos čitam zaostatke, ali stignem ja vas brzo.
    Kod mene je placenta previa, pa mi je propisano mirovanje, nemojte štedit na stranicama😁 što više štiva za čitanje, to bolje. Ima li jos koja cura s tom dijagnozom? Sad idem citat dalje....😘

• Zarica
    25. Listopad 2019. 14:50

Omerta

Red Fox

I jucer sam rjesila enigmu oki racunanja termina 😂 kad sam bila na tecaju na ploci je pisala formula datum zadnje menstruacije + 7 dana - 3 mjeseca. I tak meni stvarni ispadne 40+2 tt znaci 29.12.

Onda je po tome meni termin 14.02. a ne tri dana ranije (zm 07.05.).. iako mozda ovisi i od prosjecne duljine ciklusa. Do sad su mi uglavnom svi kalkulatori racunali 11.02. 🤔 3 dana sim tam..

Mene vec nekih tjedan dana muci dosadni kasalj.. moguce da sam od dragog pokupila jer je kod njega prvo krenulo.. grlo me peckalo iako to znam pripisat refluxu, al ovo sad kasljucanje i iskasljavanje nikako da prodje.. jos onaj neki bolestan osjecaj negdje izmedju vrata i prsa, kad dublje udahnem..

U trudnoci se fakat teško riješit prehlada i ne daj Bože gripe. Čim ti počnu ti kašljevi bolje se odma doma umotaj i pij čaja par dana da srežeš to u korijenu. I meni je tako bilo od kraja prošlog tjedna tako da sam od doma radila do četvrtka dok nije okopnilo... I baš osjetim kak nikako se riješit kad počne...

25. Listopad 2019. 14:59

Sarita15

Grizli mene to isto zivcira 'jadna cura u plavo obucena' ili 'nece ti valjda sin TO nosit' sto sam ja slusala za crveni bodi pa za majicu zutu na macu i psica…mislim ono dajte to je beba nece joj se spol promjenit jer je u plavom a cura je ili nije u plavom a decko je. Meni je isto blesavo da za bebe nema neutralnijih boja i dezena. Ono zuto zeleno crveno narancasto prugice pasici zecici da pase i curici i decku. Ili ima masne i rozo je ili traktor i plavo je.
    A da cujes tek komentare oko kose 😱😱 moj je sa god dana imao loknice oko uhaca ko andelak i kao pustit cemo mu tako dok malo zatopli slatki je. I vozim ja njega (u plavom) po mjestu di zivim i svi me znaju i njega isto i ime mu znaju. I tako setamo mi bez kapice i eto nadobudnih baba 'a odkad ti imas i curicu' molin?! Pa vidi joj kosice. Njoj?! Ja reko pa dobro teta pa znate mu i ime svaki dan se vidamo na cesti sad nema kapicu kosica porasla malo i sta je odma zensko?! Pa kao nek ja pazim cure imaju kosu decki ne. 🤯🤯 na sta da pazim?! Otpast ce mu mis ako ima tri cm kose na glavi…mislim kad postanes roditelj sve cujes. Od podjele boja i uzoraka preko podjele igracaka pa i duzine kose itd

Ha ha ha... ja sam do škole bila na kratko ošišana jer imam jako kovrčavu kosu pa moji nisu znali kako da me češljaju, a i nisam se dala češljati  Izgledala sam ko dečko. Tako da mi je ovo baš glupost sa duga/kratka kosa curica/dečko. I zanimljivo, u pubertetu mi se kosa malo izravnala tako da sad imam normalno kovrčavu. Vele da se i nakon trudnoce to promijeni pa cu vidjet... rado bi da se skroz izravna ne volim bas decke kovrcave kose pa se nadam da nece mali imat kovrcavu ko ja 

Grizli
    25. Listopad 2019. 15:00

Sarita aaajme to su meni rekli kumovi od sestre. Kad sma bila kod nje i dala mi zena punu torbu robe sa etiketama sto je mali dobio kad je vec prerasto bojeve. I ima koplet vestica i bodi svijetlo plavi sa traktorcicem bež, a hlacice su bež obicne. I kazem ja joj preslatko. Njihov komentar al ces vracat sve nazad ako se rodi cura. Reko nema sanse da vracam nosit ce to i ako je cura. Uostalom nek se zna da je mama agronomka. Znas ti drame jer je traktor nacrtan. 🙄 A ovo za kosu mi je jos jace, sta ih briga kakvu frizuru ima, doduše ako ne znas koji je spol mozes se zabuniti, al sad da ja solim nekom jer decko ima "zensku" frizuru. Koji dibidusi boze moj.
    Hani 👋 stigl ti na ovu temu... Samo ti citaj ima ovdje materijala. 

• lucille9
    25. Listopad 2019. 15:08

Moja mala ima sve boje u ormaru, rozog najmanje. Mislim da prevladava svijetlosiva. Kad je imala negdje 1,5god. mučila sam se s igračkama, bebe joj baš nisu bile zanimljive. Kupili smo joj nekakav autić na guranje, bila je oduševljena. Moja mama je bila šokirana, ali u toj dobi dijete zanima guranje i jednostavno nisam našla 'ženske' igračke na tu temu...i to je trajalo neko vrijeme. Mislim da oba spola moraju neke igre isprobati...sada je pravo žensko (šminke, til i šljokice) no evo mi joj branimo to za školu. Ali to je naš stav, oboje radimo u 'sustavu' i bitan nam je dress code, tj. navikli smo na njega.
    Sjećam se da su nećaka tako držale špangice, kojih mjesec dana, te ih je nosio na zgražanje djedova i baka. Poslije ga je to prošlo. Možda im je bolje dati nekad da se 'ispucaju', to ih prođe i idu dalje.
    Prije 7god. u c&a imali smo ponuđeno sve rozo ili sve na hello kitty ili minie, mene je to takoooo živciralo...evo, nema ni jedne ženske boje sa dinosaurom, baš bezveze..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.