ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ena10
    24. Listopad 2019. 12:27

Iva čestitam na odabranom datumu! 🥂

• piba7
    24. Listopad 2019. 12:49

Zaboravih prijaviti novi pregled 13.12.

Mi smo kupili 3u1 kolica, tako da imamo jaje. Razmišljam da li da još kupujemo isofix jer je stvarno praktičnije samo zakaciti jaje na to ali opet nema mi smisla davati preko 1000kn na bazu. Baš nisam pametna po tom pitanju.

• Zarica

Evo mi dosli s pregleda. Mali vise nije na zadak:) okrenuo sa glavom dolje, ledja s lijeve strane trbuha, nogice i rukice s desne. Nadala sam se malo cescim pregledima sada, ali opet za 4 tjedna iduci, ko ce to docekat... Inace sve 5, 1200 grama i ono kaj se uspjeli vidjet je bilo sve po PSu :) 
    Pratim piranje za mrezaste gacice. Ja kupila neke bezvezne, nisam puno proucavala. Ali ako ima nesto na sto treba paziti uho sam.

• piba7

13.11., a ne 13.12. 🤦‍♀️

Red Fox
    24. Listopad 2019. 12:58

Pozdrav svima, ja sam se upravo vratila s tecaja. Bilo je zanimljivo, pokazivala nam je pravilan hvat bradavice i areole (ako se osjeti bol znaci da beba nije dobro uhvatila), osnovne polozaje za dojenje (najbitnije je da je mami ugodno), pricala je opcenite stvari kak cemo se osjecati u prvim mjesecima s bebom i da je normalno ak cemo biti zivcane, s masnom kosom, umorne, objasnjavala je hranjenje na zahtjev, znakove gladi kod novorodencadi, pokazala je zamatanje bebe u svrhu smirivanja i kak masirati bebu kod grceva, osim toga neke opce poznate cinjenice o prednostima dojenja da vam to ne nabrajam, savjetovala je da nije potrebno kupovati izdajalicu osim u ekstremnim slucajevima kao npr.ako hocemo dojiti, a beba ne moze jesti (ako je u inkubatoru, na intezivnoj i slicno) i rekla je da je dobro od 38.tjedna pripremati bradavice u smisli da ih stipkamo i stiscemo par puta na dan da se koza navikne na to sto ju ceka.
    Kaj se tice mrezastih gaca, ja sam uzela one tosama M velicinu, inace nosim m i i bile su mi super. Prosjecne sam grade, malo jaca u guzici 😂

DeeDee
    24. Listopad 2019. 13:17

thinkpink1

Nasa mala ce u pocetku spavati u nasoj sobi samo u svom kindacu, tik do mene. Procijenit cu kad ce biti spremna za svoju sobu koja je na suprotnoj strani stana, to je fakat tesko reci i procjenit unaprijed. Al ne mislim da ce biti s nama u sobi duze od kad prohoda, al otom potom.
    Moj muz produktivan danas. Vec mi zbavio kontrolu u vinogradskoj za stitnjacu. Iako mi TSH 2, pojacao mi dozu Euthyroxa, i vec podigao injekcije clexana na rebru i sad je na putu prema doma da nas pokupi pa idemo na pregled.
    Losa ok mi je taj nacin prehrane, jedino me frka da mi se ne pojave ketoni u urinu, jer nije bas bezazleno u trudnoci.
    Lucille vec sam od jucer krenula s dijetom da preduhitrim doktoricu i da vidi da sam ozbiljno shvatila nalaz jer sam citala da je granica nakon 120min cca max.11, sve iznad je za inzulin. Ti si isla na profile u bolnicu ili si ih radila doma?

Cek cek cek sta s ketonima? Ja sam godinama bila lchf i znala sam ih imat pa to smatram pod "normalno". Kad sam radila zadnji pregled, krvnu i ogtt su mi bila +++ ketoni u mokraci, zakljucila sam da je to jer nisam nista jela 12 sati prije, osim dvije mandarine. Jedem UH normalno, tj ne izbjegavam ih. Evo mi sad drame u glavi, a pregled tek 31.

[/url

Angie1205
    24. Listopad 2019. 13:28

Kaj se tice mrezastih gaca ja ih uopce nisam ni kupovala nit su mi trebale u prve dvije trudnoce. Par gaca ce platit zivotom bas ako treba da ih se rijesim cim ih skinem sa sebe i dobro. Radije budem u pamuku pa makar dvoje gaca navukla na sebe 😬 jer imam osjecaj da bi me te mrezaste zuljale kakve god da uzmem. 
    Za prvi porod sam kupila neke babske pamucne crne par komada i u njima sam bila prvih par dana. Al glupaca ih naravno bacila iako bi mi i sad bile dobre jer kao kaj ce mi te babske na mojoj finoj guzi... 😂😂

Lavica27
    24. Listopad 2019. 13:38

Prvo Iva čestitke!
    Lucille huh,frendici je ispao 12 dana prije termina sluzni i na kraju se nis nije dogodilo. U 42.tjednu je inducirali,na jedvite jade porodila bebu 4300. Meni je ispao na jutro indukcije,taman krenula na klistir. Kaze ako je prosaran krvlju da je nekad znak da se pokreće nesto. Drzim fige da je lazna uzbuna!
    Super za dobre preglede cure! 
    Mrezaste gace sam prvi put uzela u Mulleru i nisu bile mrezaste nego materijal kao ona maska za operacijsku salu🙈 i imala od frendice bas te mrezica i u to sam jedva usla broj 42,a ja 38/40 inace... u ljekarni su navodno neke pamucne mrezaste i zato su dobre. 
    E ostali zaboravila sam🙈🙈🙈

Red Fox
    24. Listopad 2019. 13:38

Meni se te mrezaste bile ok zbog chicco ulozaka, nekak mi se to sve super drzalo. Doma sam cak isto nastavila imati te mrezaste dok nisam potrosila chicco paket, onda sam presla na nocne uloske i obicne gace.
    Spomenula je danas jos patronazna da se roba za bebu treba peglati i iznutra i izvana pa me zanima vase misljenje. Meni se to nekak cini too much. Mislim po meni je pegla je dovoljno vruca da sterilizira robicu sa obje strane.

Lavica27
    24. Listopad 2019. 13:41

Red Fox

Meni se te mrezaste bile ok zbog chicco ulozaka, nekak mi se to sve super drzalo. Doma sam cak isto nastavila imati te mrezaste dok nisam potrosila chicco paket, onda sam presla na nocne uloske i obicne gace.
    Spomenula je danas jos patronazna da se roba za bebu treba peglati i iznutra i izvana pa me zanima vase misljenje. Meni se to nekak cini too much. Mislim po meni je pegla je dovoljno vruca da sterilizira robicu sa obje strane.

Joj red fox,malo ga seru. Te peri i susi na suncevom svjetlu,te nemoj s parnom jer su bakterije u toj stajacoj vodi. Eno me idem na potok i korito prat stvari🙄
    P.s. sve pohvale jer se pripremas za dojenje unaprijed. Svi rade famu oko poroda koji dodje inprodje a poslije se useres sa gomilu nedoumica oko dojenja i kad je beba tu nemas vremena citat literaturu. Tako da tko planira... bacite oko na netu na ponesto o dojenju. Nama je bilo u pocetku pis of kejk a poslije... zivci i zivci al smo uspjele!
    Sarita kod male sam imala lezaj kozni kao damski u sobici koji je bio vise za gledanje nego za izvalit se pa sad ispravlham greške😂😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.