Mi imamo mjesta za djecju sobicu koja je odmah kraj naše. U pocetku ce beba bit s nama no u svom krevetu a kasnije cemo je prebacit u njezinu sobu. Uz babyphone i kamericu da je vidimo. To danas bude jednostavo spojiti na tablet ili mobitel i vidis bebicu stalno.
Ja znam ljude s kojima dijete do skole spava u istom krevetu. Ili pak mama spava godinama s djetetom a muz posebno. Na to ne bi nikad pristala. Imao je moj muz ideju da kad stigne beba da ja selim u drugu sobu s njim a on ce ostati u našoj spavacoj, no nece mu to proći... njegovo je da kraj mene spava u dobru i zlu
Tnx, super, to do godine, godine i par mjeseci mi se čini skroz ok. Znam da od brata mala već sad s nepunih 8 mjeseci jedva stane u jaje koje imaju pa panično biraju AS.
Da,to je uglavnom kod ovih 3u1 kolica,jaje bude do 9kila i bude im premalo s 9mjeseci. Ili roditelji kazu bebi su savinute noge pa im malo jaje i onda ih prebace u AS u smjeru vožnje,ja budem bas osjetljiva na to. Znaci bebi je malo jaje ako glavicom bude iapod 3 cm (mislim) do vrha naslona jajeta (nikako mu glava ne smije viriti). A u smjeru voznje se prebacuje kada ima minimalno 9kg ili 15mj (taj dio nisam ziher) te hoda samostalno (zbog ojacane kicme). Masa roditelja prebaci sa 9 kila (a imaju npr 9mjeseci i naravno da ne hodaju) u smjeru voznje jer nansjedalici pise da je od 9 kila (mislim ima beba koje natuku 9kila sa 6mjeseci a ni ne sjede kak se spada) i ppd izlikom "voli gledati uokolo u voznji".mislim da je sigurnost djeteta puno bitnija…
Da, da tocno tak. Nase jaje je bilo do 9 kg i malac ga je prerastao sa nekih 6 mjeseci (kilazom ne nego je glavica bila skroz do ruba a kilazom je bio blizu, tak je i kcer, jbg izjelice su bili i jedan i drugi ko bebe 😅)... Ali nisam ih naravno prebacivala u smjer voznje vec kupili za malu as koja je 0, I, II i III grupa (0-36 kg)... Ona se vozila suprotno od smjera voznje do godine dana, prohodalasa 10 mjeseci a malac do nekih 16 mjeseci, prohodao sa 15.
Samo mali ispravak, uvjet za prebacivanje nije samostalno hodanje nego stajanje samo... Nas se uspravio sa nekih 13 mjeseci al koraka samostalno nije napravio do 15 🤣. I sad sam uzela jos jednu takvu sjedalicu tak da dok curke dodju do tog stadija, malac ce se voziti u ovoj novoj a kasnije ce on u sekinu vecu a curke u ove dvije od 0-36 kg.
Sto se kolica tice, meni kosara nije toliko bitna pa trazim samo s jajima kolica jer smo jako puno u autu, sve sto moram obaviti moram autom pa mi kosare jednostavno nema smisla uzimat. Naravno kako trazim kolica na njuskalu i inim fejs grupama, vjerojatno cu imati i kosare ali koliko ce biti u funkciji je pitanje. 😅
url=https://lilypie.com][/url
Cure, nisam ni spomenula ono bitno, meni je noćas ispao sluzni čep. Išla sam pitati u ginekološku da li je to šta alarmantno (surfala sam malo, od ispadanja može proći i 4-5tj. do poroda, a nekad ispadne na sam dan poroda). Uglavnom, napravili su ctg, nemam kontrakcija; gin kaže da nije potrebno mirovati. Da sam i 2-3prsta otvorena da bi me isto poslao doma sve dok se krenem truditi (ulazim u 36tt).
Pa sam se napokon natjerala složiti torbu.
Jučer sam dobila 4 ogromne vreće robice do 68broja...a već sam sve nadokupila po veličinama.
Thinkpink- bila sam na dijeti od 1700kcal 2tj., na mjerenjima su bili gukovi do 6,1.
Zadnja 3tj. se baš nisam pazila (4rođendana i par kestenijada) no nisam pila sokove niti konzumirala kruh, slatkiše ni grickalice- sada na profilu su bili 4,3-5,2.
Ono što bih preporučila je pogledati koje namirnice imaju visoki glikemijski indeks i to izbjegavati.
Mi imamo mjesta za djecju sobicu koja je odmah kraj naše. U pocetku ce beba bit s nama no u svom krevetu a kasnije cemo je prebacit u njezinu sobu. Uz babyphone i kamericu da je vidimo. To danas bude jednostavo spojiti na tablet ili mobitel i vidis bebicu stalno.
Ja znam ljude s kojima dijete do skole spava u istom krevetu. Ili pak mama spava godinama s djetetom a muz posebno. Na to ne bi nikad pristala. Imao je moj muz ideju da kad stigne beba da ja selim u drugu sobu s njim a on ce ostati u našoj spavacoj, no nece mu to proći… njegovo je da kraj mene spava u dobru i zlu
Ja znam zenu ciji sinovi spavaju sa njom i muzem a imaju 14 i 16 godina. Zdravi su sve ok. Ona kazu da su oni njene bebe i da ako ce doc i sa 25 u njihov krevet neka im. Granice za majku bozju ono. A od prijateljice mala spava sa njima 7 god ima. Svatko za sebe nek procjeni ali meni je bracni krevet za nas i gotovo. Djeci djecje.
Ma gospon pas je tu negdje, ode susjedima na gablec, kad sve pozdere vrati se doma i tak...Pero Zdero 😂
Nasa mala ce u pocetku spavati u nasoj sobi samo u svom kindacu, tik do mene. Procijenit cu kad ce biti spremna za svoju sobu koja je na suprotnoj strani stana, to je fakat tesko reci i procjenit unaprijed. Al ne mislim da ce biti s nama u sobi duze od kad prohoda, al otom potom.
Moj muz produktivan danas. Vec mi zbavio kontrolu u vinogradskoj za stitnjacu. Iako mi TSH 2, pojacao mi dozu Euthyroxa, i vec podigao injekcije clexana na rebru i sad je na putu prema doma da nas pokupi pa idemo na pregled.
Losa ok mi je taj nacin prehrane, jedino me frka da mi se ne pojave ketoni u urinu, jer nije bas bezazleno u trudnoci.
Lucille vec sam od jucer krenula s dijetom da preduhitrim doktoricu i da vidi da sam ozbiljno shvatila nalaz jer sam citala da je granica nakon 120min cca max.11, sve iznad je za inzulin. Ti si isla na profile u bolnicu ili si ih radila doma?
Pobjegao mi post
Lucille samo ti malo vise miruj da ne bi krenulo ranije. Makar si vec u sigrnim tjednima i skoro u terminu, pripazi opet, pogotovo zbog tog sto si GD, koji je cesto uzrok ranijih poroda. Opet ja, bolje sprijecit nego lijecit.🤗
Išla sam u bolnicu na profile; zadnja 3tj. mi je radi ovog babljeg ljeta bilo baš koma, tlak nizak, pa sam si uvele još 'obrokića', tipa šake badem, dodatna mandarina, 2-3šnite salame....nisam mogla bez toga.
Na forumu o GD cure kažu da su dobile od nadležnih liječnika na posudbu neke reklamne aparatiće za mjerenje GUKa; možeš si i doma sama pratiti pa donjeti na uvid dnevnik.
Mojoj šogorici je ispao u 22tt i otvorila se za 2prsta- uspjela je odmirovati do termina s jednim a s drugim do 32tt.
Evo i mene cure. Zadovoljna sam sa novim ginekologom, detaljan je za razliku od bivse gin, a i poliklinika je pa sam sigurnija nekako.. sutra radim ogtt isto kod njih to će potrajati nekih 2.5 h (ne znam samo kako ću gladna toliko, jos od veceras od 8 ne smijem nista) 🙈🙈😳 cervix je 3.00 cm (po otpustu iz bolnice 2.5/2.85) i dalje zatvorena i cvrsta. Abdominalni detaljni pregled je u idućem terminu (19.11) lorija upisi me kad ti bude zgodno. Poslije pregleda sam bila u Hm kupila smedje medo odjelce 52 broj, ali sve mislim da sam rukama broj pa ću sutra kupiti još jedno 56 bar.
Čitam i ne vjerujem! Jučer sam imala kontrolni pregled i cervix 3 cm, a prije 3 tjedna 2,3/2,4 cm. Objašnjenje: kontrakcija prije UZV zbog koje se učini kraćim.
Samo sam ovo htjela na brzinu prokomentirati, a sad idem čitati ostalih 30 stranica.
Hej zenske... Sretno na pregledima ko ih danas ima.
Vidim puno napisnaog o kolicima i AS. Kako je meni termin krajem 1mj, a kod nas su zime bas blage ja se bas veselim voziti bebu u kosari. Posebno zato sto nasa kosara je zapravo sportski dio modificiran, ima mogucnost podizanja glavice kako beba raste i plus moze se bebu vezat kad se krene dizat prije nego tu kosaru pretvorimo i sportsko. Nasa odluka na te daytripper je pala bas zbog tih kosara glomaznih koje sam ja posto poto htjela izbjeci, drugo to su kolica koja mogu do 25kg sta znaci da iz mogu koristiti dokle god dijete to bude zelilo odnosno trebalo. A da ne govorim da su sa svim dodacima i svime teska 9.5 kg. Ja sam bas pristasa kosare i da se beba vadi iz AS bez obzora spavala ona ili ne. Necu sigurno jaje vuc na 3.kat pjeske sa bebom, tako da ce se morat naviknut da kad se auto parkira ide van iz toga. Doduse uzet cemo cybex jaje koje mozemo uz adapter na kolica za nedaj boze potrebe al u protivnom idu s nama kolica i kosara. Dugo sad razmisljala o AS i doluka za cybex atom je pala zato je moze do 87 cm velicine bebe plus na njezinu m-line bazu ide i iduca genetacija AS pa smo mirni. Zasto sam odabrala tako jer super je to od 0-4 godine, al onda si mislim pa zar nije da se AS max koristi 3 godine. Cjenovno dodjemo na isto. Mozda dok beba napusti jaje se pojavi nešto jos bolje, kvalitetnije ili neki novi zakon pa opet mi nece kalapt ta AS.
Lucille ma koji si ti tt? Sluzni cep vec? Oooh ja mislila to ono ispadne par sati eventualno koji dan prije
Sortiraj odgovore
Najstariji