ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • piba7
    23. Listopad 2019. 22:08

Iva, kad udjes na glavni ulaz - desno do kraja, pa lijevo do kraja do velikog lifta. I s tim liftom na 1.kat. Cim izadješ iz lifta, lijevo je rodilište. Vani pozvonis. Krv ćeš vaditi ili u podrumu ili na Vuk Vrhovcu, ne znam gdje se ta pretraga radi.

DeeDee
    23. Listopad 2019. 22:12

Lavica27

DeeDee

Tnxsamonezelje.Znam sta je 3u1 i čemu služi jaje ali me bunilo što se prije koristi - košara ili jaje, sad mi je puno jasnije, hvala ti.

Ima li tko maxi cosi jaje? Dobila sam stokke kolica a nemam love za to 😂😂 a jedino jaje koje još paše na to je maxi cosi pa bi uzela njega

Ja ti imam od prve maxi cosi cabriofix jaje (kupila na popustu za sajam beba za tipa 900akn) bazu sam kupila na njuskalu isofix za 400kn (inace je 1600kn!!). Vozila mi se u tom jajetu do 13 ili 15mj,nisam 100% ziher. Dosta je veliko. Do 13kg odnosno 75cm.

Tnx, super, to do godine, godine i par mjeseci mi se čini skroz ok. Znam da od brata mala već sad s nepunih 8 mjeseci jedva stane u jaje koje imaju pa panično biraju AS.

[/url

ena10
    23. Listopad 2019. 22:22

Vidim da pišete o autosjedalicu i izlasku iz bolnice....
    Meni  teta radi u Petrovoj, i kaže da u 99% slučaja se beba NE pušta van iz bolnice bez "jaja".
    No, zavisi o sestri i o raspoloženju iste.
    Recimo, kada sam ležala nedavno gore, bio je jedan bračni par(isto su imali neku vezu gore) i beba je u kosari izišla.. 
    Ali kaže da je gotovo u svim bolnicama pravilo da ne puštaju bez jaja van...čak nam je i na tečaju tako žena rekla..
    E sada, naravno, nisam stručnjak,  samo prenosim info iz prve ruke iz Petrove.. Znam da nismo svi iz ZG, ali vjerujem da je u većini bolnica tako...

23. Listopad 2019. 22:30

U kosari se bebs ne smije voziti u autu jer se kosara ne moze fiksirat te nije sigurno. Ako netko zivi preko puta bolnice i dođe pješke po bebu ili ako ide tramvajem mislim da nije problem ako je želi odnjeti bebu u košari a ne jajetu. Jaje mora biti ako se dođe po bebu autom zbog sigurnosti bebe.

Lavica27
    23. Listopad 2019. 22:37

DeeDee

Lavica27

DeeDee

Tnxsamonezelje.Znam sta je 3u1 i čemu služi jaje ali me bunilo što se prije koristi - košara ili jaje, sad mi je puno jasnije, hvala ti.

Ima li tko maxi cosi jaje? Dobila sam stokke kolica a nemam love za to 😂😂 a jedino jaje koje još paše na to je maxi cosi pa bi uzela njega

Ja ti imam od prve maxi cosi cabriofix jaje (kupila na popustu za sajam beba za tipa 900akn) bazu sam kupila na njuskalu isofix za 400kn (inace je 1600kn!!). Vozila mi se u tom jajetu do 13 ili 15mj,nisam 100% ziher. Dosta je veliko. Do 13kg odnosno 75cm.

Tnx, super, to do godine, godine i par mjeseci mi se čini skroz ok. Znam da od brata mala već sad s nepunih 8 mjeseci jedva stane u jaje koje imaju pa panično biraju AS.

Da,to je uglavnom kod ovih 3u1 kolica,jaje bude do 9kila i bude im premalo s 9mjeseci. Ili roditelji kazu bebi su savinute noge pa im malo jaje i onda ih prebace u AS u smjeru vožnje,ja budem bas osjetljiva na to. Znaci bebi je malo jaje ako glavicom bude iapod 3 cm (mislim) do vrha naslona jajeta (nikako mu glava ne smije viriti). A u smjeru voznje se prebacuje kada ima minimalno 9kg ili 15mj (taj dio nisam ziher) te hoda samostalno (zbog ojacane kicme). Masa roditelja prebaci sa 9 kila (a imaju npr 9mjeseci i naravno da ne hodaju) u smjeru voznje jer nansjedalici pise da je od 9 kila (mislim ima beba koje natuku 9kila sa 6mjeseci a ni ne sjede kak se spada) i ppd izlikom "voli gledati uokolo u voznji".mislim da je sigurnost djeteta puno bitnija...

23. Listopad 2019. 22:40

Koliko sam ja gledala u zadnje vrijeme jaja du vecinom bila do 13 kg  Sad sam zbunjena s ovih 9 kg

• Sarita15
    23. Listopad 2019. 22:53

Dedee ma vjerojatno necu samo kad vidim ovako pozelin prode me i super :) :) 
    Lavice ja sam cak citala da bi dijete sto duze trebalo voziti u smjeru suprotnom od smjera voznje prepurucuje se cak do 3 god. Znaci po dobi ne po kilazi. Kaze rodbina vani sta su njima taj vrtic je obavezan od trece god i do vrtica obrnuta voznja. Sad ja neznam malog smo okrenuli kad je prerastao jaje ali bas prerastao virila mu glavica van nogice zgurane i bas mu vidno bilo neudobno imao je a sto ja znam oko 8 9 mj i samostalno je sjedio i tad smo ga stavili u as u smjeru voznje. Svakako sigurnost prije svega definitivno ali tada smo mogli tako sada cemo gledat uzet as nakon jaja da se sto duze vozi u "krivom" smjeru. Na sve treba misliti i uzeti u obzir 

Lavica27
    23. Listopad 2019. 22:58

LoSa mislim da su prije bila sva jaja 0-9kg a sad su vecinom 0-13. Zato ja gledam kod jeftinijih kolica a 3u1 ako imaju ukljuceno to jaje 0-9kg nisi na dobitku nikako jer opet moras kupit AS "za izmedju" i to budu ona prijelazna 0/1 ili 1/2/3 s bazom pa da ide rotacija u oba smjera i onda iapadnu po 3000kn... uglavnom,skup sport a hvataju nas na detalje na koje ni ne znas da moras obracat pozornost. 
    Kako bolovi?

Damnarexx 🌺
    23. Listopad 2019. 22:59

Iva ja sam poslana na test senzibilizacije u Petrovu 3.

Ajme ja sam sva zbunjena u vezi tih kolica/jaja/kosara 🙈🙈🙈 pomozi boze 😂😂

C1M4
    24. Listopad 2019. 02:12

Mi smo uzeli bas autosjedalicu, 0-18kg i sad kad ovo citam sve, znaci nece me pustiti van sa kosarom do auta da malog stavim u sjedalicu nego bas moram jaje imat?😅 Jer smo planirali uzeti 2u1 kolica posto mi je lakse imat autosjedalicu uvijek u autu nego jaje svako malo vadit i stavljat nazad i meni se kosara nekako cini bolja po zimi jer ne dublja pa sad ne znam pustaju li do auta samo u kosari? hah

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.