ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    samonezelje
    23. Listopad 2019. 21:51

Deedee kod 3u1 imas jaje koje je ujedno i autosjedalica, kosaru i sportsko sjedalo. U pravilu za setnje s kolicima i za nosenje se koristi kosara u kojoj novorodjence lezi, nekima cak i spava nutra kroz dan. No, kad idete negdje autom, beba mora bit u AS, koja je u ovom slucaju to jaje, i moze se montirat na ramu kolica. To je prakticno za npr do doktora i natrag, jrr kad zaspi beba u jajetu u autu, ne moras je vadit i budit da ju stavis u kosaru, neg cijelo jaje stavis na kolica i otpeljas.. Jaje nije namijenjeno da beba u njem bude dulje od 1h u komadu, jer nije potpuno lezeci polozaj. Za to je kosara. ALI, kosara je samo dok leze, cim se pocnu dizat u sjedeci polozaj, kosara nije vise sigurna i treba preci u sportsko sjedalo.

Angie1205
    23. Listopad 2019. 22:01

Evo npr Samonezelje sad pise kako se ne preporuca da beba bude u as duze od sat vremena....prije 10 god su imali neka istrazivanja pa je neko pravilo odn preporuka bila ne vise od 2,5-3 sata...svako malo izmjenjuju neka pravila a mislim da je najbolje slusat odn gledat i pratit bebu. Realno, ni u busi nisu u nultom/lezecem polozaju vec bas suprotno, sklupcani su skroz. Vjerujem da vama koje cekate prve bebe sve ovo je zbunjujuce al uvijek je najbolje pratit potrebe svoje bebe i vas ritam. Ako ti i zatreba kosara, neki drugi ili peti dodatak za kolica ili ista drugo...ducani ce postojat i nakon sto rodimo...fino taticu poslati u duckas sa narudzbom pa ste mirne 😉

DeeDee
    23. Listopad 2019. 22:01

Tnx samonezelje. Znam sta je 3u1 i čemu služi jaje ali me bunilo što se prije koristi - košara ili jaje, sad mi je puno jasnije, hvala ti.

Ima li tko maxi cosi jaje? Dobila sam stokke kolica a nemam love za to 😂😂 a jedino jaje koje još paše na to je maxi cosi pa bi uzela njega

[/url

MaRe
    23. Listopad 2019. 22:02

Čestitke svima na pregledima :)
    Flower kile ti se ne vide :o  Ja se nekako svaki put iznenadim kad pogledam ove ispod tjedne i pola vas je već prešla 30-i...ja sam zapela u glavi oko 25max 😂😂😂
    Ja planiram malca dok bude htio u kosari gurkat po stanu jer imam mjesta pa mi to zgodno za uspavljivanje...naravno ak bude funkcioniralo 😁

DeeDee
    23. Listopad 2019. 22:02

Sto je bilo prije? Kosara ili jaje? Smijem se na glas 😂😂😂

[/url

• Sarita15
    23. Listopad 2019. 22:04

Da iz rodilista moraju u jaju kuci. I meni je to jaje najprakticniji dio kolica. Ali moj je za po mjestu di zivimo se vozao u kosari jedno dobra tri mj. Iz kuce u kolicima u kosari van. No prvi je proljetna beba pa je to bas bio gust. Sad ce drugi biti zimska pa cemo vidit koliko cemo tu kosaru koristit. Ovisi o vremenu. Dobro zabundan ako je sunce a ne buretina moze van i zimi. Kazu blaga gotovo nepostojeca zima. Samo da to ne znaci kisu 6 mj u komadu
    Deedee sad bi ja to jela a sutra ogtt. A ni ne volim slatko. Trudnoca =ludilo 🤪 dobar tek

Lavica27
    23. Listopad 2019. 22:04

Bok curke...vidim da se i dalje petljate oko tog 2u1, 3u1 itd... ajmo ovak.
    2u1 su kolica koja kupujete i u paketu bude kosara(0-6mj odnosno do cca 9kg) i spprtsko sjedalo (nakon kosare do "kraja" uglavnom su do cca 15kg, ovisi koje stupnjeve nagiba ima,ali se moze beba vec pd 4-4.5mj prebaciti u skroz lezeci polozaj spprtskog,a u sjedeci nakon sto dijete samostalno sjedi). Uz ta ne dobijete jaje (iliti AS-autosjedalicu) niti adaptere da se prikace nankonstrukciju 2u1kolica pa to dodatno kupujete jer se u tome iskljucivo vozi u autu.
    3u1 su isto ovo gore ali dobijete u kompletu i autosjedalicu (jaje). Eventualna mana je sto ne mozes birat jaje koje zi zelis nego koje je ukljuceno i cesto bude bez mogucnosti kupnje bazu za tu vrstu AS.
    Baza za jaje(AS) se mislim uvijek dodatno kupuje. Jaje moze i bez baze ici u auto ali onda svaki put moras kopcati pojas okolo naokolo. Ako imas bazu(ima baza na pojas i isofix) ta baza (plasticna)uvijek bude u autu a ti jaje na nju na klik-klak spustas i dizes. Znaci komfor. 
    Dosta kolica danas ima da se svaki dio zasebno kupuje (konstrukcija kolica, kosara,sportsko sjedalo itd...), mislim da tako ide Stokke, Mima,Mutsy...
    Kisobran kolica su isto stvar komocije,kisobran jer su puno laganija,spretnija. Najcesce idu od 6mj+ (kad dijete sjedi jer nemaju skroz lezeci polozaj),ako imaju skroz lezeci polozaj onda je to naznaceno 0+ (od rodjenja). Cca do max 17-18kg idu (to vam.je cca 3-4godine).
    Meni osobno puno znaci kosara, nekakp mi je zasticena unutra beba, i ja cunroditi krajem 1. Znaci da mi je do fest proljeca u kosari. Prvorodjena je krajem travnja rodjena i vec sa njenih mj i pol su krenule vrucine i sto si bio vani do 9-10 ujutro si bio. Stvarno se nadam da cu sad puno duze biti. Eto sorry ako ste vec sve znale ovo ali ako ijednoj pomogne,super.

Angie1205
    23. Listopad 2019. 22:05

Iva nemam ti ja pojma 🙈
    A vadjenje krvi ti je dole u podrumu. Kad se sparkas tam imas gl ulaz koji ne funkcionira, ti ides lijevo dolje spustom i vadjenje krvi ti je u podrumu. A prije neg odes dolje u podrum najbolje da svratis do trudnicke, tamo ti je uvijek ljubazna sestra i sve ti fino objasni pa ju pitas i di je rodiliste. TA ti je cim udjes lijevo kroz vrata. 
    Ajmeee ak me pohvatas sta sam napisala 😂😂

DeeDee
    23. Listopad 2019. 22:06

Sarita oprostiiiii, sutra ćeš 😄😘

[/url

Lavica27
    23. Listopad 2019. 22:08

DeeDee

Tnxsamonezelje.Znam sta je 3u1 i čemu služi jaje ali me bunilo što se prije koristi - košara ili jaje, sad mi je puno jasnije, hvala ti.

Ima li tko maxi cosi jaje? Dobila sam stokke kolica a nemam love za to 😂😂 a jedino jaje koje još paše na to je maxi cosi pa bi uzela njega

Ja ti imam od prve maxi cosi cabriofix jaje (kupila na popustu za sajam beba za tipa 900akn) bazu sam kupila na njuskalu isofix za 400kn (inace je 1600kn!!). Vozila mi se u tom jajetu do 13 ili 15mj,nisam 100% ziher. Dosta je veliko. Do 13kg odnosno 75cm. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.