ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    23. Listopad 2019. 19:52

Ipak ja bila kod doktora. Zatvorena sam i po njemu sve izgleda ok (cervix, posteljica) no veli da se to nikad ne zna te mi je rekao ako se do jutra ne smiri da idem u bolnicu na ctg i promatranje. Moram uzimat i jaku doza utrogestana. Veli da ima i neki lijek za smanjenje kontrakcija no da on snizuje i tlak, a posto je moj bio 110/60 to mi ne smije dati jer cu se rusiti. Sad ko da mi se malo primirilo... vidjet cu do jutra. Krenulo mi jucer nakon peglanja pa eto da se zna da peglanje steti 
    Sta se termina tice, meni je do sad svaki dok rekao isti termin. No jedna doktorica mi je objasnila da se on nekad korigira prema prvom uzv-u te ako uzv termin odstupa od onog prema zadnjoj menstruaciji za vise od 6 dana da se mijenja datum ocekivanog poroda. Inace, oni imaju program u koji ukucaju zadnju menstruaciju te im izbaci ocekivani datum poroda te pocetak porodiljnog. 

• Sarita15
    23. Listopad 2019. 20:12

Angie1205

Cure ajde da vas malo nasmijem…poslala mi frendica vic (obje imamo buldoge!) 😁

Doberman, Pudla i Buldog su umrli i stoje pred ulazom u raj kod Boga te moraju odgovoriti na pitanja za upad u raj.
    Bog upita svih troje: u što vi vjerujete?
    Doberman kaže: ja vjerujem u rad, red i disciplinu te odanost mojoj obitelji!
    Odlično, kaže Bog, sjedni sa moje lijeve strane.
    I Pudlo u što ti vjeruješ?
    Pudla odgovori : vjerujem u ljubav i brigu moje obitelji dok mira je u svijetu!
    Ahh kaže Bog i sjedne Pudlu sa desne strane.
    I gleda Bog tako u buldoga te ga upita: a u što ti vjeruješ?
    Buldog ga gleda i gleda, promatra sjajnu stolicu, raskoš oko njega i odgovori:Ja vjerujem da TI sjediš na mom mjestu!!

You are in my spot! 😂😂😂

Angie1205
    23. Listopad 2019. 20:39

Sarita tak i je...ziva istina! Kad smo razmisljali koju cemo pasminu moj stric je bio najvise za bulldoga uz rijeci “to nije pas, to je gospon pas” i stvarno je tak 😂
    Zamisli doc nam u goste i djeca dobiju slatkise a on ne....tragedija ziva 🙈
    Nekad me tako osramoti kolko je razmazen da je to strasno. 😬

C1M4
    23. Listopad 2019. 20:46

Uh, sad ste me bas prepale s ovim bolovima😮 meni tako zna bit par dana da me boli trbuh kao da cu dobit svaki cas i bole me leda pa onda prestane na dva tri dana i onda opet boli i tako u krug vec jedno 2 tjedna🙄 ja se nisam htjela zabrinjavati s tim jer sam mislila kao to je sve normalno posto prestane nakon par dana, al sad ne znam jel da zovem gin ili sta?🙄

Gogaa_V
    23. Listopad 2019. 20:52

Cure cestitiam  na urednim  pregledima i tebi Losa da je sve ok, možda se sve i smiri bdp sutra pa ne budes  morala  u bolnicu  na praćenje. 
    ...znači i lijek za zgaravicu nam je individualan u trudnoći, šta jednoj  odgovara drugoj nije 🤷‍♀️  
    P.s ako može neka iskusna  mama da mi objasni do kada se koriste  ova kolica  3u1, a kada pocinju kisobran  kolica i do kada ste njih koristile 🤔

Omerta
    23. Listopad 2019. 20:52

iva4

Pa no Ena tog se ja uvijek sijetim meni je ZM 23.2 po tom je termin 30.11, jedan dr kaze taj datum jedan 4.12 a treci termin 20.11 pa si ti sad misli… iskreno kad dode dode meni je samo bitno zbog otvaranja porodiljnog 🤷🏼‍♀️

Meni je u prvoj trudnoci zm bila 24.2. a termin tako negdje izmedju 29.11. i 01.12. Na kraju sam rodila sa 38+2. Ja najradije pratim po aplikaciji, odnosno po zm.. sad mi tako ispadne 11.02. iako je gin od nekud izvukla 14.02. pa eto tu negdje.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• Sarita15
    23. Listopad 2019. 20:56

Angie1205

Saritatak i je…ziva istina! Kad smo razmisljali koju cemo pasminu moj stric je bio najvise za bulldoga uz rijeci “to nije pas, to je gospon pas” i stvarno je tak 😂
    Zamisli doc nam u goste i djeca dobiju slatkise a on ne….tragedija ziva 🙈
    Nekad me tako osramoti kolko je razmazen da je to strasno. 😬

Nemam u svom okruzenju niti jednog buldoga ali uvijek kad si mislim (valjda zbog filmova) si zamislim pasića sa polucilindrom kako pomalo ide. Pa tako i tvog kad pises o njemu jos sad kad si napisala 'gospon pas' sad pogotovo 🙈 ali preslatko i smijesno i preslatko kako i on hice poslasticu joooj pas 😍 🐶 💖

• Sarita15
    23. Listopad 2019. 21:04

Gogaa_V

Cure cestitiam na urednim pregledima i tebi Losa da je sve ok, možda se sve i smiri bdp sutra pa ne budes morala u bolnicu na praćenje.
    …znači i lijek za zgaravicu nam je individualan u trudnoći, šta jednoj odgovara drugoj nije 🤷‍♀️
    P.s ako može neka iskusna mama da mi objasni do kada se koriste ova kolica 3u1, a kada pocinju kisobran kolica i do kada ste njih koristile 🤔

Ne moras nikad koristit kisobran kolica ako neces..u ovaj zadnji sportski dio moze dijete sjest do kad god se zeli vozit u kolicima. 
    U nasem slucaju uzeli smo kisobran kad vise nije mogao u jaje ko as pa smo uzeli drugu as i onda je jednostavno bilo previse za bunker rastavljat i kolica i sjedalo i kisobran su za bilo kamo bila prakticnija. Ne dugo jer sef voli hodat al boze moj :) :) on ima 3 i pol a kolica nema vec 2 god

Angie1205
    23. Listopad 2019. 21:04

Goga kod koristenja kolica je sve individualno i ovisi i o bebi a i o aktivnosti mame i tate.
    Sa prvom curkom sam imala samo ta duboka i kak je mala razlika ona je brzo izasla iz kolica da kisobran nismo ni koristili. Sa drugom sam duboka koristila do cca god dana a onda smo krenuli pohodit bolnice, doktore i nabavili si kisobran kolica sa vise polozaja naslona da si sto vise olaksamo. Njih smo koristili do nekih 4 godine jer sam ja osobno bila u strahu od napadaja a bilo mi lakse ak smo s kolicima. 
    Sad smo uzeli ova zuta sportska i neusporediva su sa kolicima koja smo imali prije 10 godina skoro tak da se nadam da cemo ih koristit sto duze. Samo mi nismo uzeli 3u1 vec 2u1, kolica i jaje. Mislim da je kosara nepotrebna za zimsku bebu jer to i kaj izadjes van moze u jajetu biti...bar kod nas bude tako. U jaje, u auto, pa jaje na kolica, obavit kaj trebam, nazad jaje u auto i doma...sad ti najbolje znas kolko ste kada aktivni i kako u to “uklopiti” bebu i njene potrebe.

• Nita9999
    23. Listopad 2019. 21:19

Pozdrav, curke! 

evo i nas s pregleda, OGTT je ipak odlican, iako sma na aparaticu vidjela 5,2 iz vene je drugacije- 4,2.. tako da ok... na pregledu nije bila moja doktoeica koja jeninace odlicna i savrsena nego jedan malo stariji doktor u mirovini koji je rekao da mi je zeljezo malo nisko ( 9) i propisao folacin i jos nesto... vaginalno oregledao.i rekao lijepo ( zatvorena)... centimetrom izmjerio trbuh i samo poslusao otkucaje s uređajem i kaze za uzv nema potrebe. 
    u plusu sam 9 kg i rekao da se u trudnoci ukupno treba dobiti 9 kg i da pripazim.
     Rekla sam da ne znam ni otkud ih toliko kad sam ppvracala 4 mjeseca i uredno dobivala kg, a on meni da je to nemoguce, da kile jedino kalorijama dolaze... tako da eto, nazalost nisam bila mrsava ni prije i jos je ivf trudnoca i jasno je meni da je lakse s manje kg, ali sto je, tu je

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.