ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    12. Listopad 2019. 20:19

Sarita ja se nekako stalno nadam da je mirnoća bebe u vožnji znak da ce uzivati, dok na trajektu sa mislila da ce mi sve izubijat iznutra od nemira i agresivnih udaraca. Nadam se da ce stvarno voliti se voziti jer mi smo puno u autu.
    Jaivanpa koliko sam svoju gin shvatila vrsak prsta je uredan nalaz, a vrh prsta, prst isl jos uvijek se smatra da nije uredan u mojom tjednima, al kako odmice trudnoca rekla je da moze i ulozivost za vrh ili prst postat uredan nalaz. Mozda najbolje da njih pitaš dal je to uredan nalaz. 

Aristea
    12. Listopad 2019. 20:30

Pitam vas jer su mi u bj rekli uloziva si za vrsak prsta a ovdje za pol clanka prsta, a ja se u to kuzim znate kako. S mnogim pojmovima ne baratam kad se nisam susretala...

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

Lavica27
    12. Listopad 2019. 20:39

O tom smo jucer ili danas raspravljale. Mnogi ginekolozi ne vole vaginalno pregledavat vec samo raditi cervikometriju kao jedinu relevantnu pretragu( duzina cerviksa, oblik T/U/Y te zatvorenost unutarnjeg usca) jer je vaginalni pregled i da li je vrh ili vrsak prsta subjektivan pojam tj nekome s debljim prstima je to vrh prsta,nekoj zeni s tankim prstima je pola clanka. Dakle po meni za tvoje tjedne nije kritican ni da je clanak (prst ima tri clanka/pregiba, vrh  prsta bi po meni bilo pola clanka) jer si 32+4. Pola clanka ili vrh prsta je potejto-potato,mozda grjesim al u visokim tjednima si, cerviks je u ocito dobrom stanju a ionako tamo lezis tako da...

Lavica27
    12. Listopad 2019. 20:42

Evo ti jedan koristan clanak,lijepo je objašnjeno: https://www.krenizdravo.rtl.hr/mame-i-bebe/trudnoca/duljina-cerviksa-po-tjednima-kriteriji-norme-i-prevencija

Nasty ja sam s prvom koristila Frosch za bebe i ponovno cu.

• Sarita15
    12. Listopad 2019. 20:51

Vrh prsta je jagodica prsta a clanak je do prvog zgloba pol clanka bi bilo do korjena nokta dakle vise no vrh a manje no clanak. Ugl u pitanju su milimetri. Sto u 33tt je sve ok jer prakticki si blizu termina i u bolnici si. Al i ja bi rekla ko Lavica cervikometrija je najpouzdaniji nalaz.
    Nasty Nila baby mi je bila super i opet cu ju kupiti samo to za bebinu robicu i posteljinicu i tetra pelene ma sve je prala  
    Grizli i mi smo puno u autu pa kad je prvi lupao ko sumanut sam si rekla no svida mu se (i svida mu se zbilja) a ovaj malac sada miruje pa racunam da mu se isto svida samo uziva u miru 😂😂

Nasty
    12. Listopad 2019. 20:57

Lavica, Sarita thanks cure! Ja sad kupila persil sensitive za bebe, pa ću duplo ispiranje.. 

Aristea
    12. Listopad 2019. 21:23

Vidjela sam da imam leukocitna esterazu pozitivnu 1 a u bj sam imala 24.9. pozitivnu 3 plusa kao... I davali mi Cefalexine 2 puta po 500mg 7 dana i to je to... Nisu uopće provjerili jel to proslo... Jel opasna leukocitna esteraza, ako je tko imao iskustva?

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

Gogaa_V
    12. Listopad 2019. 21:49

Uh jaivanpa ja ne prepoznajem tebe  sada i evo koliko se druzimo skoro  pola godine  ovdje. Polako, diši,  smiri se bit će sve ok!🙈 baš se da naslutiti  iz poruka i nacina na koji pises da si jako uznemirena i da ti milion misli  navire u minuti. Hormoni plus  neadekvatna briga prošlih dana, ti zabrinuta za bebu, ne znas na cemu  si itd. Razumijem te i naravno sve je opravdano ali pokušaj se smiriti! Ti i tvoja beba ste na sigurnom, 32 tjedna  plus 4 (33t) beba ima super kilazu za tjedne, cervix je ok duzine koliko sam upratila i sada polako. Koliko sam skuzila nemas ni kontrakcije... mislim da nisi ugrožena. Leukocitna  esteraza meni kao laiku zvuci na povisene leukocite  u urinu što bi značilo upalu mok kanala ili slicno. Ako je to u pitanju vjerovatno  ćeš to riješiti, kao sve ostale eventualne upale/probleme ako ih pronadju.. I mirno docekati  termin  ili jako blizu termina. U ovom  momentu  toliki stres i preispitivanja scenarija  koji su se dogodili drugima ti samo mogu odmoci. Nisam  imala losu namjeru samo pokusavam da te umirim kolilo je moguce.

12. Listopad 2019. 22:50

Jaivanpa leukocitna esteraza ukazuje na bakterijsku upalu kao i poviseni leukociti. Jel ti to nalaz urina? Ako ti je antibiotik propisan po antibiogramu nakon urinokulture i ako nemas vise simptoma obicno ne provjeravaju opet. A cefalexin je antibiotik sirokog spektra te bi sve nepozeljno trebao potamanit 🙃
    I ja sam uloziva za vrsak prsta i veli dok da je to uredan nalaz. No ti vrsci prsta i sl. su subjektivne procijene koje se mogu razlikovati od doktora do doktora.

12. Listopad 2019. 22:55

Leukocitna esteraza je cesto povisena u trudnoci i nije ona nikakva bakterija i ako nije drasticno povisena nije nista.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.