Sarita ja se nekako stalno nadam da je mirnoća bebe u vožnji znak da ce uzivati, dok na trajektu sa mislila da ce mi sve izubijat iznutra od nemira i agresivnih udaraca. Nadam se da ce stvarno voliti se voziti jer mi smo puno u autu.
Jaivanpa koliko sam svoju gin shvatila vrsak prsta je uredan nalaz, a vrh prsta, prst isl jos uvijek se smatra da nije uredan u mojom tjednima, al kako odmice trudnoca rekla je da moze i ulozivost za vrh ili prst postat uredan nalaz. Mozda najbolje da njih pitaš dal je to uredan nalaz.
Pitam vas jer su mi u bj rekli uloziva si za vrsak prsta a ovdje za pol clanka prsta, a ja se u to kuzim znate kako. S mnogim pojmovima ne baratam kad se nisam susretala...
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
O tom smo jucer ili danas raspravljale. Mnogi ginekolozi ne vole vaginalno pregledavat vec samo raditi cervikometriju kao jedinu relevantnu pretragu( duzina cerviksa, oblik T/U/Y te zatvorenost unutarnjeg usca) jer je vaginalni pregled i da li je vrh ili vrsak prsta subjektivan pojam tj nekome s debljim prstima je to vrh prsta,nekoj zeni s tankim prstima je pola clanka. Dakle po meni za tvoje tjedne nije kritican ni da je clanak (prst ima tri clanka/pregiba, vrh prsta bi po meni bilo pola clanka) jer si 32+4. Pola clanka ili vrh prsta je potejto-potato,mozda grjesim al u visokim tjednima si, cerviks je u ocito dobrom stanju a ionako tamo lezis tako da...
Evo ti jedan koristan clanak,lijepo je objašnjeno: https://www.krenizdravo.rtl.hr/mame-i-bebe/trudnoca/duljina-cerviksa-po-tjednima-kriteriji-norme-i-prevencija
Nasty ja sam s prvom koristila Frosch za bebe i ponovno cu.
Vrh prsta je jagodica prsta a clanak je do prvog zgloba pol clanka bi bilo do korjena nokta dakle vise no vrh a manje no clanak. Ugl u pitanju su milimetri. Sto u 33tt je sve ok jer prakticki si blizu termina i u bolnici si. Al i ja bi rekla ko Lavica cervikometrija je najpouzdaniji nalaz.
Nasty Nila baby mi je bila super i opet cu ju kupiti samo to za bebinu robicu i posteljinicu i tetra pelene ma sve je prala
Grizli i mi smo puno u autu pa kad je prvi lupao ko sumanut sam si rekla no svida mu se (i svida mu se zbilja) a ovaj malac sada miruje pa racunam da mu se isto svida samo uziva u miru 😂😂
Lavica, Sarita thanks cure! Ja sad kupila persil sensitive za bebe, pa ću duplo ispiranje..
Vidjela sam da imam leukocitna esterazu pozitivnu 1 a u bj sam imala 24.9. pozitivnu 3 plusa kao... I davali mi Cefalexine 2 puta po 500mg 7 dana i to je to... Nisu uopće provjerili jel to proslo... Jel opasna leukocitna esteraza, ako je tko imao iskustva?
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
Uh jaivanpa ja ne prepoznajem tebe sada i evo koliko se druzimo skoro pola godine ovdje. Polako, diši, smiri se bit će sve ok!🙈 baš se da naslutiti iz poruka i nacina na koji pises da si jako uznemirena i da ti milion misli navire u minuti. Hormoni plus neadekvatna briga prošlih dana, ti zabrinuta za bebu, ne znas na cemu si itd. Razumijem te i naravno sve je opravdano ali pokušaj se smiriti! Ti i tvoja beba ste na sigurnom, 32 tjedna plus 4 (33t) beba ima super kilazu za tjedne, cervix je ok duzine koliko sam upratila i sada polako. Koliko sam skuzila nemas ni kontrakcije... mislim da nisi ugrožena. Leukocitna esteraza meni kao laiku zvuci na povisene leukocite u urinu što bi značilo upalu mok kanala ili slicno. Ako je to u pitanju vjerovatno ćeš to riješiti, kao sve ostale eventualne upale/probleme ako ih pronadju.. I mirno docekati termin ili jako blizu termina. U ovom momentu toliki stres i preispitivanja scenarija koji su se dogodili drugima ti samo mogu odmoci. Nisam imala losu namjeru samo pokusavam da te umirim kolilo je moguce.
Jaivanpa leukocitna esteraza ukazuje na bakterijsku upalu kao i poviseni leukociti. Jel ti to nalaz urina? Ako ti je antibiotik propisan po antibiogramu nakon urinokulture i ako nemas vise simptoma obicno ne provjeravaju opet. A cefalexin je antibiotik sirokog spektra te bi sve nepozeljno trebao potamanit 🙃
I ja sam uloziva za vrsak prsta i veli dok da je to uredan nalaz. No ti vrsci prsta i sl. su subjektivne procijene koje se mogu razlikovati od doktora do doktora.
Leukocitna esteraza je cesto povisena u trudnoci i nije ona nikakva bakterija i ako nije drasticno povisena nije nista.
Sortiraj odgovore
Najstariji