ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lucille9
    13. Listopad 2019. 07:13

Moj cerviks je omekšan od 21tt, uloživa za cijeli prst do unutarnjeg ušća (2.trudnoća) no cervikometrija mi je tada bila 5,2mm; sada u 34tt je 33mm. Njima je bitnija dužina cerviksa. Utrogestan pijem cijelu trudnoću- iako je za njega nađena poveznica s autizmom (za razliku od cijepljenja) ali ne planiram ga prestati piti- ja sam si to predstavila kao jake male šanse za autizam s jedne strane i gubitka bebe s druge strane; samo stavite na vagu, tj. cost benefit). Ionako se bebe znaju roditi s malim sisicama i otečenim spolovilom radi hormona no tijelo im to izbaci u par tjedana. Vjerujem da vam svašta prolazi kroz glavu no ipak se vežite na neki stručni članak.
    Ima žena koje imaju malignu bolest, autoimunu bolest, DM tip I, bronhitis.....i cijelu trudnoću su na terapiji te rađaju zdravu djecu.

Točkica37
    13. Listopad 2019. 07:19

I ja sam uloziva nezz koliko od 19 tjedna. Mislim da je 4 cm cervix tak je nes spomenuo. Nadam se istom nalazu na iducem pregledu sa 24 tj jer se trudim mirovati sto vise. I da na dufastonima sam od 8 tjedna. Rekao mi je da ne moram strogo mirovat ali da se ne forsam.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Lavica27
    13. Listopad 2019. 07:23

Mislim.kod mene je ista situacija. Druga (treca) trudnoca, od 14.tjedna cerviks 36mm, omeksan, uloziva za vrsak prsta, utrogestanima od 5.tjedna (prvo krvarenje,pa onda problemi s cerviksom). Prvo sam strogo mirovala sad smijem sve samo se ne naprezati. Trudim se mirovati kad god uhvatim trenutak.

Aristea
    13. Listopad 2019. 07:59

Ma ne zamjeram ikome išta.. sve je to istina. Izludili me i isprepadali sa svojim nemarom. Tek sad vidim sta sve nisu tamo radili a trebali su....sad se osjećam super, sigurno :) dobro jutro svima!

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

C1M4
    13. Listopad 2019. 08:06

Mislim da utrogestan nakon prvog tromjesecja nema vise tolikog utjecaja na sam plod koliko na nas organizam jer mislim da to sto sprecava prijevremeni porod, to je zato sto utjece na nase hormone i tijelo, a beba se sada hrani putem posteljice😊 mozda sam u krivu, ali to mi je jedino logicno jer i da se desi nesto lose ne daj boze, zasto bi itko pitao za tablete ako nije dokazano bar na neki nacin da tablete pomazu imalo🤔 ne znam🙄

kl1v
    13. Listopad 2019. 08:10

Dobro jutro cure.  Imala sam zaostataka 60ak str. Nista nisam popamtila...tko i sto..
    Zelim Vam sto manje stresnih trenutaka i ugodan dan.  Nadam se da ce nam boljke svima proci. Mene muce kontrakcije cim nesto radim ili duze hodam  ili stojim. Onda legnem odmorim pa nastavim dalje. Ali ne mogu kontrolirati to stvrdnjavanje. Trudim se lezati na lijevom boku ali mi toliko utrne ta str i ruka i noga. 
    Vec razmisljam o masazi. Sad nam je 29tt. 
    Vasi ormari i ladice izgledaju predivno. Ja nisam još nista skupila. Tamo pred porod bi trebalo jos jednom proci temu higijene o pimpacu. 
    Imam problem, nisam skinula vjencani prsten a ruke su mi naotekle. Sad mazem uljim ali nikako nece 🙈🙈🙈🙈

kl1v
    13. Listopad 2019. 08:58

Iva ja sam svoj zaboravila skinuti..sve budem budem. Sad mi prst izgleda ko kulenov cvijet 
    I ja sam u boravku, moji tako lijepo spavaju. Idem si skuhati kavu 

PetraB
    13. Listopad 2019. 09:11

Jutro
    Evo i moj sin i ja od 7 budni dok ostatak spava 😴😴😴
    Vec i pojeli i kavu popili, jedna masina vesa pri kraju... Sad cu pricekat da se mm digne da dok on pije kavu mogu staviti utrice jer s ovim mojim mira nema 🙄. E jel se kojoj zna desit da ih nemre stavit 🙈🤦🏻‍♀️? Jucer navecer na jedvite jade ih ugurala i to minimalno, katastrofa 😒😒

url=https://lilypie.com][/url

MaRe
    13. Listopad 2019. 09:30

Dobro jutro svima :)
    Ja sam imala neke nocne more inače tko zna dokad bi spavala...sanjala sam da nisam mogla nositi bebu nego su mi ga mama i mm stavljali sisati a mene je kao bio strah ga primiti 😂 u zadnjih par dana stalno nešto bebu sanjam..valjda kako nam se penju tjeedni to postaje stvarnije 🙂 Kad sam kod penjanja nocas mi mukaaa odjednom i ja se pomazim po trbuhu a moja loptica se popela i iskocila tocno ispod zeludca..sva sreća da se pomjerio inace ne bi vise zaspala xD
    Kliv nadam se da će ti malo splasnut da ga neces morati rezati...meni je zarucnicki skoro tako zapeo,u zadnji tren sam ga skinula i vise ga ne stavljam..nek čeka.

13. Listopad 2019. 09:45

Ja sam savladala stavljanje utrica stojecki i sad nemam vise briga, mogu ih ubacit i kad sam van kuce  Jedino pazim da desni kaziprst ima kratak nokat i sve je ok. 
    Vjencani prsten stavljam svako jutro i navecer ga skidam i za sad nisam primjetila da mi smeta. 
    kl1v, nekad znam imati to stvrdnjavanje cesto pa onda po nekoliko dana/tjedan nista. Kod mene je jako povezano s probavom. Kad mi probava jace radi onda me bas muci. I kad ne pijem dovoljno vode mi bude tako. 
    Mene muce prepone i pubicna kost koji me bole kod promjene polozaja tijela,posebno kad se dizem nakon duljeg sjedenja. No to mi je zasad jedina neugodnost trudnoce pa se ne zalim puno 😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.