I nesto sam citala sa i HZZO daje jednokratnu pomoc oko 2300kn, sad ne znam jel to stvarno tako ili?
Cure izvinite na možda malo glupom pitanju ali više sto imate problema sa povisenim šećerom jel imate kakve simptome kad se povisi ili to znate samo nakon provjere na aparatu?
Nisam radila ogtt, a obicni iz krvi predpostavljam da od svih primanja u bolnicu netko jednom jeste. X puta mi se desilo da mi padne šećer i to znam kakav je osjecaj, ali sad imam neke senzacije pa cisto da vidim da li da pripisem visem seceru ako ima sipmtoma pa da odem ranije na testiranje prije pregleda gdje planiram to spomenuti.
Ja znam samo kad provjerim aparaticem. Zadnjih 3 dana mi je navecer bas slabo i isla mjeriti ali nije bilo iznad 6 tako da nije od secera nego vjerovatno od tlaka 90/60. Probaj uzet aparatic ako ti ima tko posuditi pa mjerkaj koji dan
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
I nesto sam citala sa i HZZO daje jednokratnu pomoc oko 2300kn, sad ne znam jel to stvarno tako ili?
Da da. To svi dobiju od drzave. Ali pomoc og grada , konkretno zgb moze se dobiti samo ako seu oboie PRIJAVLJENI u zg.
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Hm, morati cu se onda raspitati u svojem gradu koji su tu uvjeti🤔 otici cu u opcinu ili nesto, pitati😊
Netko mi je cak i rekao da oba roditelja od svojeg grada gdje im je prebivaliste mogu dobiti potporu za dijete, ali ne znam je li to bas tako xd
Cima najbolje to provjeriti u općini ili ako imaju na netu jer svaki grad ima svoje..za Zg sam čitala da roditelj mora imati prijavljeno prebivališe minimalno 5 godina xD Osijek je 9 mjeseci, neki imaju i po 3 mjeseca...sve zavisi od grada i općine.
http://www.roda.hr/portal/prava-djece-i-obitelji/prijava-djeteta-nakon-rodenja.html
Evo našla sam di je objašnjeno...dijete će se prijaviti na prebivalište jednog od nas a onda ćemo mu valjda kasnije vadit boravište xD
Meni je onaj prvi secer tj. glukoza sad u trudnoci u sklopu KKS bila skroz ok. U 8.mj. 4.6, a prosli mj. 4.1. Najradije bi da me ne salje na taj ogtt, al ne vjerujem da se u Hr tako nesto moze izbjeci.. jbg to sto mi je ovo prvo na taste ok, ne znaci da su i ostala dva.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Iva sad sam se sjetila što sam ti jučer htjela napisati.
Frendica je rodila u Petrovoj nekad u četvrtom mjesecu.
Niska je, 156 cm, a dobila ti je 28 kg u trudnoci.
Zadrzali su ju 7 dana prije termina, i još je prenijela bebu, rodila je na kraju 41+5 ako se ne varam( da te ne lažem, nije bitno, ali prenijela je termin)
Držali su ju u bolnici jer je jedan dr tvrdio da će sigurno na carski, jer je beba dosta velika, a ona jako mala, i da bi to bio jako jako težak porod.
Rodila se curka 4200, i 53 cm, potpuno prirodnim putem, i frendica je imala samo 1 šav...
Plašili su je sa carskim, ona je jako jako bila u depresiji radi toga, ona nije željela nikako carski, na kraju je sve bilo super sve je prošlo u najboljem redu!
Tako da, dok se ne zatekneš na porodu, ne razmišljaj o ishodima, da si ne stvoriš paniku bezveze ili sl.
Sretno svakako, držim fige da sve prođe super do kraja🤞🏻💕
Goga gestacijski dijabetes (GD) nema nikakvih simptoma,tek kad secer prode 11 pocinje pojacan rad bubrega,izlucivanje mokracom,pospanost i sl. GD je secer visi od propisanih granica u trudnoci no bez simptoma. Mozes si ujutro mjeriti (mora bit ispod 5.1) ili 2h nakon jela (ispod 7, idealno 6.4) pa vidjeti. Ili ici na ogtt. Na GD se posumlja kod naglog dobitnka na kilazi ili ako je beba veca nego bi trebala biti. Omerta meni je dok rekao da ne moram na ogtt posto mi je jutarnji secer bio 4.4, udebljala sam se samo 4 kg i beba je po mjerama za starost. A i sama provjeravam secer i nikad mi jutarnji nije iznad 4.8., najcesce 4.4 a poslije jela je ispod 7 nakon prezderavanja ili ispod 6 nakon normalnih obroka.
Sortiraj odgovore
Najstariji