ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MaRe
    12. Listopad 2019. 12:31

Omerta

Meni je onaj prvi secer tj. glukoza sad u trudnoci u sklopu KKS bila skroz ok. U 8.mj. 4.6, a prosli mj. 4.1. Najradije bi da me ne salje na taj ogtt, al ne vjerujem da se u Hr tako nesto moze izbjeci.. jbg to sto mi je ovo prvo na taste ok, ne znaci da su i ostala dva.

Može se izbjeći..kak smo Annika i ja..sve zavisi od doktora..ova naša ako su nam ovi dosad nalazi ok i ako nema indikacija ne šalje :) Tebe pogotovo s tako niskim ne bi slala ;) 

12. Listopad 2019. 12:33

I da... moja frendica koja je 155cm i ima inace 45 kg a u trudnoci na kraju 56 kg je rodila dva decka od 3600 g i 3800 g potpuno prirodno (u razmaku od 2 godine). Ona je bas sitna i ima sitne bokove. Druga pak po kilazi skoro duplo i s manjom bebom morala na carski... tako da nista ne znaci građa.

Lunica
    12. Listopad 2019. 13:01

Ma neke se zene iako sitne super otvaraju i brzo rode..nema tu pravila..sve je ja mislim i stvar genetike..

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• Sarita15
    12. Listopad 2019. 13:37

Cima najbolje ti ici u opcinu i pitati njih... ja sam prije prvog pitala da li dobivam potporu i sto moram predat za to oni su rekli da njima salje bolnica prijavu kad se dijete rodi istu tu salju i patronaznoj. Nakon poroda su dosli u sobu pravnik i administrator pitali me za bracno stanje ime oca zanimanje itd moju adresu adresu od muza tocno ime djeteta i kamo cemo dijete prijaviti to sve su slali patronaznoj i opcini. Posto smo u istoj opcini a tad bili na razlicitim adresama samo nije bilo problema nikakvih. Zato ti najbolje ici tamo i pitat da sve znas na vrijeme. 
    Slozila bi se da je vise genetika moja susjeda dvoje rjesila prirodno a preko 5kg bebe i preko 55cm znaci ogromne bebe a ona nije neka gromada od zene 165cm prosjecne grade. Druga frendica nemas ju sta vidit prirodno u 2 sata bebu od 4kg. A jedna poznanica ims je skoro 2m ogromna zena u svim smjerovima na carski morala minijaturu od niti 3kg. Sve je to do zena a i njihove spremnosti tjeka poroda sveg neceg sto se vidi tek kad sve krene. 

Lavica27
    12. Listopad 2019. 14:04

LoSa84

Goga gestacijski dijabetes (GD) nema nikakvih simptoma,tek kad secer prode 11 pocinje pojacan rad bubrega,izlucivanje mokracom,pospanost i sl. GD je secer visi od propisanih granica u trudnoci no bez simptoma. Mozes si ujutro mjeriti (mora bit ispod 5.1) ili 2h nakon jela (ispod 7, idealno 6.4) pa vidjeti. Ili ici na ogtt. Na GD se posumlja kod naglog dobitnka na kilazi ili ako je beba veca nego bi trebala biti.Omerta meni je dok rekao da ne moram na ogtt posto mi je jutarnji secer bio 4.4, udebljala sam se samo 4 kg i beba je po mjerama za starost. A i sama provjeravam secer i nikad mi jutarnji nije iznad 4.8., najcesce 4.4 a poslije jela je ispod 7 nakon prezderavanja ili ispod 6 nakon normalnih obroka.

LoSa vidis u prosloj T ja sam prosjecne gradje (170/65kg),do 25.tjedna sam dobila cca 5kg, beba normalna (rodjena u terminu s 3200) i jutarnji secer na kks mi je bio 4.4 a na ogtt mi je bio 5.36...i drugi povisen mislim... moj salje sve,mozda je to dobro mozda nije, al ja iskreno ne znam sta se tolke drame rade oko zasecerene tekućine. Odes,izvadis, znas na cemu si i idemo dalje. Potrpis to,ima gorih stvari...(generalno pricam,nije nikome usmjereno)

Grizli
    12. Listopad 2019. 14:18

Slazem se za ogtt da nema smisla ga izbjegavat jer sestricna je prvi nataste imala super al zato joj je kasnije skakao u nebesa jer joj gusteraca nije dibro radila. Nije da sam luda za onom glukozom i bila mi je fuj, al boze moj sta sam sve u zivotu pojela i popila a bilo je 800 puta gore od toga i zbog gluposti i znatizelje pa eto me zive. Ja ne bi razmisljala o tome kako izbjec to jer bolje da znam nego poslije neke komplikacije da imamo. Al me nerviraju sa tim dramljenjem oko nekih sicusnih odstupanja. Ja si bas danas mjerila nakon jela 2h i to onako svega i svačega 5.5 i nisam uopce pazila sto jedem jer bas zelim sad kroz par dana vidit situaciju doma kakav mi je kad jedem sto zelim. Moje porcije su inace manje od onih propisanih posebno u kolicini kruha. Dodje mi da idem opet vaditi ogtt jer su me bas nanervirali s tom dijetom zbog 0.1. 

mrgud_zg
    12. Listopad 2019. 14:38

zene, kako ste prale navlake za autosjedalice? ja imam nasljeđenu pa bi oprala jastuk. našla na yt video kako rastavit, al nisam kupila još neki baby detergent, nije još robica došla na red. jel preagresivno s tekućim klasičnim na 30 i bez centrifuge? htjela bi iskoristit još malo ovog lijepog vremena da se na suncu posuši...

• thinkpink1
    12. Listopad 2019. 14:46

Opet o GDM🙃 Mislim da cemo diplomirat na tu temu😄
    Kad su vec usuglasili granicne vrijednosti GUK-a u trudnoci, onda su trebali dovesti na nivo i lab.obradu, a ne da u nekim labosima vade na 0, 60 i 120min, a u nekim 0 i 120min. Sto se tice slanja u labos i to standardizirati, a ne neke slati a neke ne. 
    Losa mozda je tvoj gin ok, a mozda i ne, jer mi opet tu njegova prica ne drzi vodu. Tebi je GUK u 1.tromjesečju bio sa tvojim mjerenjima u referentnim vrijednostima, što ne znaci da nije šetao kroz dan i/ili noc... U tim situacijama pacijente se salje na HbA1c kako bi se vidio prosjek visine GUK-a zadnja 3 mjeseca, zato ga i zovu špijun šećera. 
    Uglavnom, tko god ima dg. GDM, rijetko koga ce nakon 6og tjedana od poroda poslati ponovno na obradu i mjerenje GUK profila, a znanstveno je dokazano da zene koje su imale GDM imaju povećani rizik razvoja dijabetesa melitusa za više od 30% nakon 10 godina od trudnoće i 5-10% žena s GDM moze dobit DM tipa 1. U to bi trebali i uključiti preventivne kontrole GUK-a svake max.2 godine.
    Ako vec zele standardizirati, neka to naprave svima i na istom nivou.
    Isto je takva situacija sa zenama koje dobe dg.Hipothyreosis graviditas. Isto rijetko posalju na kontrolno vađenje TSH i FT4 nakon perioda babinjaca, a tu se isto dogodi totalni disbalans hormona i kazu samo da prekinu sa uzimanjem lijeka. Npr.frendica pila euthyrox samo u trudnoci i kasnije ju nitko nije uputio u daljnju obradu ili kontrolu, prestala pit lijek kako su joj rekli, a njoj lose. Na kraju joj TSH bio u nebesima, ja ne znam kak je uspjela ostat budna i funkcionirati s malom bebom.

• thinkpink1
    12. Listopad 2019. 15:12

Grizli pliz odaj tajnu za popust od 20% na kolica☺️. Tnx🤗

Gogaa_V
    12. Listopad 2019. 15:27

Losa Hvala  na odgovoru , takodjer  i thinkpink na strucnom  objašnjenju 😁 baš sam i planirala pregled kod dr  naredni pitati za ogtt i hormone  bih  prekontrolirala  takodjer. Ova vec bivša dr nista od toga niti je kontrolirala niti je radila. Znam  samo sad ovo  iz  bolnice krvna slika, urin  i brisevi  da su ok i to je to. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.